Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:25, 28.03.2024

Cum verifici dacă lactatele cumpărate conțin ulei de palmier, cel mai folosit ingredient alimentar toxic

Cum verifici dacă lactatele cumpărate conțin ulei de palmier, cel mai folosit ingredient alimentar toxic

1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…




19:05, 04.03.2024

Vreți să mâncați pâine după rețeta preferată de Ceaușescu? Iată cum se face!

Vreți să mâncați pâine după rețeta preferată de Ceaușescu? Iată cum se face!

Este știut faptul că pentru Nicolae Ceaușescu, „cel mai de frunte fiu al acestui pământ”, niciun efort nu era prea mare pentru a i se asigura cea mai bună hrană. Acest lucru era valabil mai ales la pâine, pe care…




15:20, 29.02.2024

Cele mai bune șapte alimente fermentate recomandate de nutriționiști

Alimentele fermentate continuă să atragă atenția pentru beneficiile lor pentru sănătate, deoarece sunt bogate în antioxidanți și au efecte antiinflamatorii. Maxine Yeung, dietetician și antrenor de sănătate și…




00:45, 22.02.2024

Alimentele fermentate precum borşul şi ­kefirul ­îmbunătăţesc sănătatea mintală

Alimentele fermentate precum borşul şi ­kefirul ­îmbunătăţesc sănătatea mintală

Alimentele fermentate au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sănătatea mintală, având un impact pozitiv asupra echilibrului microbiomului intestinal și, implicit, asupra funcționării creierului (axa intestin-creier).…




12:50, 02.02.2024

„Pâinea leneșului”- Rețeta simplă prin care vei obine același gust intens, dar fără frământarea aluatului

„Pâinea leneșului”- Rețeta simplă prin care vei obine același gust intens, dar fără frământarea aluatului

Metoda pâinii fără frământare reprezintă o soluție ideală pentru persoanele care consideră că frământatul este o operațiune grea și solicitantă. Cu toate acestea, rezultatul final este la fel de satisfăcător ca…




22:55, 31.01.2024

„Pâinea leneșului”- Rețeta simplă prin care vei obine același gust intens, dar fără frământarea aluatului

„Pâinea leneșului”- Rețeta simplă prin care vei obine același gust intens, dar fără frământarea aluatului

Metoda pâinii fără frământare reprezintă o soluție ideală pentru persoanele care consideră că frământatul este o operațiune grea și solicitantă. Cu toate acestea, rezultatul final este la fel de satisfăcător ca…




09:05, 13.01.2024

Apă de orez – rețetă DIY și beneficii. Cum prepari acasă loțiunea minune

Apă de orez – rețetă DIY și beneficii. Cum prepari acasă loțiunea minune

Apa de orez este folosită adesea în cosmetică, pentru îngrijirea tenului și părului, și este considerată un remediu natural pentru organism datorită mineralelor și sărurilor din compoziție. Cum faci acasă apă de…




17:40, 21.12.2023

Băutura care face minuni la digestie: este o sursă mai puternică de probiotice decât multe alte produse lactate fermentate

Este un aliment bogat în nutrienți, dar și în probiotice, fiind de mare ajutor pentru digestie, dar și pentru buna funcționare a intestinului. Este o băutură fermentată, făcută în mod tradițional folosind lapte…




10:10, 21.12.2023

Murăturile, surse de sănătate în alimentație

Murăturile, această garnitură atât de iubită de românul tradiționalist, nu sunt doar atât. Specialiștii nutriționiști ne explică foarte clar că murăturile sunt adevărate bombe de sănătate pentru organismul nostru.…




09:06, 17.12.2023

Ce este braga și cum se prepară

Braga este băutura răcoritoare a turcilor nomazi din Asia Centrală cu un gust dulce acrișor pe care o poți pregăti și tu foarte ușor acasă. Vezi cum se prepară braga.Ce este bragaBraga, denumită și „boza” în limbile…




14:21, 05.12.2023

Science Report: Un mister cosmic? De ce nu există sateliți gazoși? ● Hrana fermentată, nu cea gătită, ar fi dus la dezvoltarea creierului uman ● Când…

Un mister cosmic? De ce nu există sateliți gazoși? ● Hrana fermentată, nu cea gătită, ar fi dus la dezvoltarea creierului uman ● Când au pierdut țânțarii masculi abilitatea de a se hrăni cu sânge?




10:31, 26.11.2023

Cidrul, fermentul de mere cu istorie milenară

Locul de naștere al cidrului este atribuit Marii Britanii. Totuși, arheologii au descoperit rămășițe carbonizate de mere în Podișul Anatoliei încă din 6500 a.Chr. Un măr care a căzut din copac va începe în mod…




12:35, 17.11.2023

Alimentele pe timp de iarnă necesare pentru o mai bună sănătate: 'Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii!'

Alimentele pe timp de iarnă necesare pentru o mai bună sănătate: 'Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii!'Murăturile fac parte din categoria alimentelor fermentate, conțin bacterii vii și au efect probiotic-…




08:15, 16.11.2023

Alimentul de care nu te mai saturi, nu există risc de indigestie: „Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii”

Lacto-fermentația, metoda de conservare a legumelor, permite păstrarea acestora proaspete și chiar le face mai ușor de digerat. O parte din nutrienți sunt mai ușor de asimilat, iar conținutul de vitamine crește,…




13:50, 15.11.2023

Anotimpul murăturilor: 5 beneficii de sănătate aduse de alimentele fermentate

Câteodată, mai avem nevoie și de ceva acru. Prezente în culturile europene și asiatice de câteva secole, alimentele fermentate sunt un produs de bază revin triumfător în prim-planul discuțiilor despre sănătate.…




09:50, 12.11.2023

Ingredientul care face diferența atunci când pui murături - Este banal dar schimbă complet calitatea produsului final

Murăturile au fost o metodă de conservare a alimentelor încă din antichitate, oferind nu doar un mod de a păstra recolta, dar și un mijloc de a adăuga un strop de savoare mesei. La baza acestei alchimii culinare…




16:51, 10.11.2023

Tot ce trebuie să știi despre fermentația murăturilor. Cum să oprești procesul

Murăturile sunt preferate mai ales în timpul sezonului rece, această metodă permitând păstrarea lor pe perioada sezonului rece. Mai mult, murăturile nu sunt doar gustoase, ci și benefice pentru sănătate. 




17:35, 09.11.2023

Beneficiile consumului de murături: sunt extrem de bogate în diverse vitamine şi minerale

A sosit vremea murăturilor delicioase care contribuie la o alimentaţie completă şi sănătoasă în lunile reci. În ultimul timp, nutriţioniştii vorbesc din ce în ce mai mult despre beneficiile legumelor fermentate,…




01:20, 17.10.2023

Atenţie la fermentarea ­mustului! Inhalarea dioxidului de carbon poate fi fatală

În contextul în care în această perioadă are loc fermentarea tulburelului, dar şi în condițiile în care, nu de puţine ori, monoxidul de carbon emanat poate duce la tragedii, reprezentanţii Inspectoratului General…




18:35, 02.10.2023

Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține

Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține Are mustul alcool? Una dintre cele mai căutate și apreciate băuturi în sezonul de toamnă este mustul.…




16:25, 11.09.2023

La ce temperatură trebuie ținută varza murată, de fapt. De-asta se strică sau iese acră

Când vine vorba de varza murată, este foarte importat la ce temperatură trebuie ținută varza murată. Așa că ne-am gândit să-ți dăm aceste informații, nu de alta, dar făcând această greșeală, varza se strică sau…




19:30, 08.09.2023

Cum verifici dacă produsele lactate conțin ULEI DE PALMIER, cel mai popular ingredient alimentar nociv

1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…




16:30, 08.09.2023

Cum verifici dacă produsele lactate conțin ULEI DE PALMIER, cel mai popular ingredient alimentar nociv

1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…




15:25, 28.07.2023

Cum să combini gochujang cu alte ingrediente pentru a crea sosuri și marinade delicioase

Gochujang este o pastă fermentată coreeană de ardei iute roșu, cu o aromă complexă, dulce și condimentată. În mod tradițional, a fost făcut prin amestecarea gochugaru (pudră de ardei iute coreean), orez glutinos,…




12:05, 24.07.2023

Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi cruzi. Explicațiile unui dietetician

Cartofii cruzi au un conținut deosebit de ridicat de amidon, care este „rezistent" la digestie, dar care poate oferi multe alte beneficii pentru sănătate. Fermentarea amidonului rezistent în intestin ar putea provoca…




17:55, 10.05.2023

De la viță la sticlă: Procesul de producție a vinului

Vinul este o băutură populară internațional, dar te-ai gândit vreodată cum este realizat acesta? Descoperă secretele din spatele producției de vin, de la îngrijirea meticuloasă a viței de vie până la îmbutelierea…




10:45, 18.11.2022

6 gustări zilnice recomandate de dermatologi pentru o piele sănătoasă și tânăra la orice vârstă

De exemplu, ceea ce mananci poate afecta semnificativ aspectul pielii, indiferent de varsta si de alte detalii. De aceea, dermatologii recomanda sa integrezi in dieta ta urmatoarele gustari pentru piele frumoasa,…




16:36, 12.11.2022

Diferenţa dintre alcoolul etilic şi cel metilic

Chiar dacă și unul și celălalt tot alcool reprezintă, există o diferență semnificativă între alcoolul etilic și cel metilic și este bine de știut când și cum se utilizează fiecare.Ce este alcoolul etilicAlcool…




15:05, 07.10.2022

Când te pune mustul în pericol. Medicul Tudor Ciuhodaru trage un mare semnal de alarmă

Fermentarea mustului este un proces important în producerea băuturilor alcoolice. Până la 70% din cantitatea totală de alcool dintr-o băutură se produce datorită acestei acțiuni. Numai că procesul de fermentare…




09:20, 05.10.2022

Pericolul din must. Fermentarea în spații închise poate fi letală. Avertismentele celor de la ISU Giurgiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu face o serie de recomandări pentru gospodarii care se pregătesc acum să depoziteze mustul. Procesul de fermentare a acestuia poate duce la accidente letale.