Faina - Stiri si informatii despre Faina | pagina 2 Ultima actualizare: 15:56:24, 28.03.2024
13:55, 02.02.2021
Retete traditionale romanesti din Muntenia
Romania are o traditie culinara veche de secole, care a asimilat si retete din spatiile culturale invecinate. Desi deseori ne referim la bucataria noastra ca la un ansamblu unitar de retete si practici gastronomice,…
19:00, 23.01.2021
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu varză
Mod de preparare: Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine…
14:30, 18.01.2021
Viermii pe care Europa îi va mânca în curând. Mihaela Bilic rupe tăcerea: ce conțin, de fapt
Printr-o directivă a UE, recent s-a dat undă verde viermilor de făină ca sursă sigură de hrană umană. Conform acesteia vom putea consuma viermii de făină întregi, uscați sau ca făină. Odată ce a fost ratificată…
17:05, 17.01.2021
Viermele de făină, bun de consum în UE. Mihaela Bilic: De ce să mănânci insecte, dacă ai friptură?
Viermele de făină, care tocmai a fost declarat bun de consum în Uniunea Europeană, nu conține nimic special, ci este doar o sursă viabilă de proteine acolo unde alternativele lipsesc, spune dr. Mihaela Bilic,…
10:35, 15.01.2021
Tendințele alimentare care vor fi un succes în 2021
Criza sanitară provocată de Covid-19 ne-a obligat să ne schimbăm obiceiurile alimentare – mai multe fructe și legume, mai puțin alcool, rețete sănătoase și gastronomie asiatică. Noile tendințe alimentare se amestecă…
23:51, 14.01.2021
Cristian Terhes, poziție dură cu privire la consumul viermilor de făină, după decizia luată la nivelul UE
Europarlamentaru Cristian Terhes dă de pământ cu decizia autorităților europene de a reglementa costmul viremilor de făină și acuză propaganda neo-marxistă. „Dupa ce de ani de zile propaganda neo-marxista a criticat…
19:21, 14.01.2021
Românii pot savura o nouă delicatesă. Viermii au devenit siguri și pot fi mâncați în Europa
Viitorul alimentației mondiale a fost pus în discuție odată cu creștrea vertiginoase a populației. Una dintre soluțiile luat în considerare a fost consumul insectelor însă până acu Europa a fost reticentă. Viermele…
16:20, 14.01.2021
VEȘTI FAINE: Investiții de aproape 7 milioane și jumătate de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din Avrig și Săcădate!
Autoritățile din Avrig informează că, în cursul săptămânii trecută, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul regional „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Sibiu și Brașov,…
11:41, 14.01.2021
Prima insectă declarată sigură pentru consum uman la nivel european! Viermele de făină va putea fi folosit pentru paste și biscuiți
Larvele gândacului de făină vor putea fi folosite ca atare sau uscate, ca ingrediente pentru curry sau sub formă de făină pentru prepararea biscuiţilor, pastelor şi pâinii.Viermele de făină este sigur pentru consumul…
11:26, 14.01.2021
INS: Preţurile de consum au crescut cu 2,1% în decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019. Cele mai mari scumpiri sunt la fasole, ulei şi făină,…
”Preţurile de consum în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, au crescut cu 2,1%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 1,8%. Rata medie a preţurilor…
09:50, 14.01.2021
Inflație de 2,06%. S-au scumpit fasolea cu 18%, făina cu 7%, pâinea cu 5%. Au mai urcat prețurile și în servicii, precum cele medicale
Rata anuală a inflației a scăzut ușor în decembrie, la 2,06%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, de la 2,14% în noiembrie. Așa cum am spus de multe ori, faptul că a scăzut inflația…
07:45, 14.01.2021
Uniunea Europeană a aprobat folosirea că aliment de uz uman a viermilor de făină. Pot fi găsiți în alimente precum biscuiți, paste sau pâine
Uniunea Europeană a aprobat folosirea că aliment de uz uman a viermilor de făină. Pot fi găsiți în alimente precum biscuiți, paste sau pâine Folosirea că aliment de uz uman a viermilor de făină a fost aprobată…
22:06, 13.01.2021
Insectelele au fost aprobate de UE pentru consumul uman! Vor fi pe piață batoane proteice din viermi de făină
Agenția Uniunii Europene ce oferă consiliere științifică cu porivire la riscurile alimentare, a stabilit că anumite tipuri de insecte, printre care și viermele de făină, pot fi consumate de către oameni Acestă…
19:06, 13.01.2021
Insectelele au fost aprobate de UE pentru cosumul uman! Vor fi pe piață batoane proteice din viermi de făină
Agenția Uniunii Europene ce oferă consiliere științifică cu porivire la riscurile alimentare, a stabilit că anumite tipuri de insecte, printre care și viermele de făină, pot fi consumate de către oameni Acestă…
17:35, 13.01.2021
Viermele de făină, prima insectă declarată fără risc pentru consumul uman de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor
Europa ar putea produce burgeri, paste, biscuiți, smoothie sau degețele (fingers) din viermi de făină în stadiu de larvă, după ce a devenit prima insectă declarată sigură pentru a fi mâncată de om, a anunțat miercuri…
17:20, 13.01.2021
Viermii intră oficial în uzul alimentar, în Europa
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a aprobat miercuri utilizarea ca aliment de uz uman a viermilor de făină, informează Reuters. Larvele gândacului denumit popular „morar”, iar ştiinţific…
17:00, 13.01.2021
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor: Viermele de făină, prima insectă declarată sigură pentru consum uman
Viermele de făină a devenit prima insectă declarată sigură pentru a fi mâncată de om, a anunțat miercuri Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor, scrie The Guardian. Totuși, cei care au alergii la creveți…
15:55, 13.01.2021
Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a aprobat miercuri utilizarea ca aliment de uz uman a viermilor de făină, semnalează Reuters. Larvele gândacului denumit popular morar, iar ştiinţific Tenebrio…
17:55, 07.01.2021
Tort Krantz ca la cofetărie
INGREDIENTE Pentru blat 8 ouă 160 g zahăr 100 g nuci mîcinate 100 g făină Pentru cremă 4 ouă 200 g zahar 100 ml lapte 1 plic zahăr vanilat 300 g unt Pentru krantz 150 g zahar 150 g nuci MOD DE PREPARARE Tort…
16:31, 26.12.2020
Tradiții sibiene: Turtă dulce de casă în stil tradițional săsesc
În această perioadă a sărbătorilor de iarnă, un desert făcut în casă, după reţete tradiţionale, care să ne aducă aminte de gustul copilăriei, ar putea să reprezinte o provocare pentru orice gospodină. Fie că vorbim…
13:10, 25.12.2020
ASOCIAŢIA PRO CONSUMATORI: Trei mărci de făină albă conţin aditivi alimentari
Asociaţia Pro Consumatori (APC) a realizat o analiză a tipurilor de făină comercializate în marile structuri comerciale din care a rezultat că 3 tipuri de faină prezente pe piaţa din România conţin aditivi alimentari.…
17:10, 24.12.2020
VIDEO | Rețeta unor figurine de zahăr pentru pomul de Crăciun, preparată de o familie din Covasna
Miklos Ilona şi fiica ei, Tunde, din localitatea Sânzieni, prezintă modul de preparare a figurinelor din zahăr într-un material video realizat de către reprezentanţii Centrului de Cultură din Covasna, notează Agerpres.Pentru…
14:40, 22.12.2020
Cozonac cu nucă și cacao. Rețeta pentru cel mai iubit desert de Sărbători
Cozonacul cu nucă și cacao este unul dintre cele mai apreciate deserturi de Sărbători. Rețeta clasică de cozonac se poate face cu diverse umpluturi, în funcție de preferințe însă cel mai popular este cozonacul…
18:06, 21.12.2020
Rețete pizza – cum faci acasă blat pentru pizza, dar și cele mai bune rețete de topping-uri
Pizza este unul dintre cele mai consumate preparate italiene. Se pregătește după o varietate de rețete cu ajutorul ingredientelor proaspete și se consumă alături de sos dulce sau picant pentru un plus de gust.…
15:01, 21.12.2020
Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Greșeala care poate strica aluatul
Cea mai bună făină pentru cozonac. Categoriile acestor tipuri de făină depind de gradul de rafinare al cerealelor din care a fost făcută.Cea mai bună făină pentru cozonac. Tipurile de făină pot fi clasificate in…
11:15, 21.12.2020
Care este cea mai bună făină pentru cozonaci, de fapt. La ce trebuie să fim atenți, nu face această greșeală
Cozonac (românește: [kozoˈnak]) sau Kozunak (în bulgară: козунак [kozoˈnak]) este o pâine specială dospită, tradițională pentru România, Bulgaria și Serbia. Bogat în ouă, lapte și unt, este pregătit de obicei pentru…
03:30, 21.12.2020
Rețete de Crăciun. Scutecele Domnului, un desert de post care ne aduce aminte de copilărie
Ingrediente:500 g făină1 praf de sare125-150 ml apămiere/zahăr – cantitatea o stabileşte fiecare, în funcţie de preferinţe400 g nuca tocatăesenţă de vanilie esenţă de romcoajă rasă de la 1 portocalăcoajă rasă de…
12:41, 20.12.2020
Rețete de Crăciun. Scutecele Domnului, un desert de post care ne aduce aminte de copilărie
Ingrediente:500 g făină1 praf de sare125-150 ml apămiere/zahăr – cantitatea o stabileşte fiecare, în funcţie de preferinţe400 g nuca tocatăesenţă de vanilie esenţă de romcoajă rasă de la 1 portocalăcoajă rasă de…
10:46, 20.12.2020
Rețeta de cozonac tradițional a lui chef Scărlătescu. Secretul unui cozonac pufos
Ingrediente pentru cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu 250 g zahăr 1 kg făină 450 g lapte 60 g drojdie 5 ouă 300 g unt belgian 500 g nucă 150 g ciocolată belgiană 200 g rahat 30…
09:30, 19.12.2020
Aşa faci cel mai bun cozonac. Ingredientul secret care îl face pufos
REȚETĂ COZONAC. Ingrediente cozonac:Pentru aluat cozonac:1 kg făină albă, de calitate500 ml lapteesenţă de rom şi vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tăvile3 linguri coajă de lămâie şi portocală8 gălbenuşuri,…