Editura Paideia - Stiri si informatii despre Editura Paideia | pagina 2 Ultima actualizare: 17:16:17, 25.04.2024
04:37, 14.01.2020
Cum faci cea mai gustoasă ciorbă de burtă, leac pentru mahmureală. De ce se ţine burta în apă rece cu bicarbonat
Ciorba de burtă, preparat delicios, poate fi gătit şi în casă. Iese gustoasă şi reprezintă un tratament natural pentru mahmureala de după sărbători. Reţeta mâncării gustoase o regăsim în cartea regratatului jurnalist…
04:47, 02.12.2019
Cea mai ieftină mâncare. Ce se pune în salata de ciuperci ca să fie delicioasă, cât trebuie fierte şi cum se prepară sosul
O salată rapidă, gustoasă şi foarte ieftină se prepară din ciuperci. Fierte şi amestecate cu diverse condimente, ciupercuţele devin un deliciu. Reţeta gustosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea…
04:36, 05.11.2019
Cum faci cea mai gustoasă iahnie. Cât se ţine fasolea la înmuiat, ce condimente se adaugă şi în cât timp e gata
Mâncare gustoasă, gătită mai ales în post, iahnia de fasole este un deliciu. Reţeta preparatului perfect o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia). Autorul…
04:25, 29.10.2019
Reţeta celor mai gustoşi mititei. Ce fel de carne se combină, ce condimente sunt necesare şi câtă supă pentru frământat
Cei mai buni mititei pot fi gătiţi şi acasă, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii preparării îi găsim în lucrarea gastronomiei româneşti - “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura…
18:57, 17.10.2019
Simpozion „Mari geografi brașoveni”, la un muzeu din Braşov
Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov invită braşovenii vineri, 18 octombrie, de la ora 10.00, la simpozionul „Mari geografi brașoveni” cese desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Brașov, Societatea…
04:15, 16.10.2019
Reţeta rasolului perfect. Cât se fierbe carnea de viţel, în câtă apă şi ce condimente se pun ca să fie delicioasă
Un rasol reuşit trebuie să fie bine condimentat şi gătit exact ca în reţeta maestrului Radu Anton Roman. Reţeta deliciosului preparat o regăsim în lucrarea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia).
04:27, 13.10.2019
Cum faci cea mai bună mămăligă. Secretele celui mai popular aliment, cât să fierbi şi ce pui în ea ca să fie gustoasă
Cea mai bună mămăligă, spunea Radu Anton Roman în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia), o pregătesc ciobanii la stână. Dacă se respectă întocmai reţeta, orice gospodină poate pune…
22:58, 09.10.2019
#DobrogeaAcademica: Academicianul Marcian Bleahu, participant la lucrarile Canalului Dunare - Marea Neagra. Lansare de carte post-mortem
In ultima zi a lunii iulie, unul dintre pionierii speologiei romanesti, academicianul Marcian Bleahu, avea sa se stinga din viata la varsta de 95 de ani, lasand in urma o opera complexa din domeniile speologiei,…
05:33, 26.09.2019
Reţeta celui mai sănătos magiun de prune. Cât se fierbe ca să iasă delicios şi ce pui pentru un gust rafinat
Magiunurile se fac din prune, caise sau corcoduşe foarte coapte, pentru că, în principiu, nu se pune zahăr. Gustul rafinat îl dau miejii de sâmbure, mai ales cei de caisă şi de zarzăre. Reţeta unui magiun delicios…
04:23, 21.09.2019
Reţeta murăturilor delicioase. Câtă sare şi ce condimente adaugi ca să le ţină tari şi cum le păstrezi ca să nu facă mucegai
Să pui murături e o artă. Aşa notează regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea sa, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia). Autorul le propune gospodinelor o trecere în revistă a combinării…
04:34, 07.09.2019
Secretul celei mai gustoase tocăniţe cu roşii. Ce fel de carne se pune, în ce se prăjeşte şi de se adaugă apă fiartă
Nelipsită de pe mesele românilor, tocăniţa preparată după reţeta regretatului grastronom Radu Anton Roman, publicată în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), este un deliciu. Cu ingredinete…
04:20, 23.08.2019
Cea mai simplă reţetă. Cum faci cea mai gustoasă salată orientală şi cât se fierb cartofii ca să rămână cleioşi
Cu ingrediente puţine şi sănătoase se prepară rapid o salată delicioasă şi săţioasă. Secretele salatei orientale ne sunt dezvăluite în cartea cu reţete a regretatuluilui Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri…
06:21, 17.08.2019
Secretul ciorbei de ciocănele, un preparat ieftin şi gustos. Cât se fierb oasele ca să iasă delicioasă şi cu ce se acreşte
Gustoasă şi uşor de preparat, ciorba de ciocănele este înlocuitorul perfect al celei de burtă. Reţeta preparatului gustos o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti,…
04:19, 11.08.2019
Cel mai gustos aperitiv: Cum faci chiftele savuroase din cartofi, ingrediente secrete
Chiftele din cartofi, un aperitiv delicios se prepară rapid cu ingrediente puţine şi ieftine. Reţeta chifteluţelor din cartofi o regăsim în lucrarea celebrului gastronom Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri…
06:07, 04.07.2019
Cea mai ieftină şi sănătoasă mâncare de vară. În cât timp faci supa de roşii perfectă, ingrediente care dau savoare
Bogată în vitamine şi răcoritoare pe arşiţă, supa de roşii este mâncarea perfectă vara. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…
04:55, 20.06.2019
Cum faci cei mai gustoşi dovlecei umpluţi. Ce se adăugă în sos ca să fie delicios şi cât se ţin la cuptor
Mâncare delicioasă de vară, dovleceii umpluţi sunt deosebit de gustoşi dacă se respectă paşii gătirii. O reţetă simplă şi uşor de preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei…
04:40, 26.05.2019
Cea mai veche mâncare românească. Secretul delicioasei ciorbe de salată verde, cât se fierbe şi cu ce se drege
Mâncare românească veche, ciorba de salată, dreasă cu lapte prins, este unul dintre cele mai gustoase preparate. Paşii preparării mâncării delicioase îi regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea…
08:57, 12.05.2019
Reţeta delicioaselor sărmăluţe în frunze de ştevie. Cât se ţin la cuptor ca să iasă gustoase şi cum se prepară sosul
Mâncare uşoară de primăvară, sărmăluţele în foi de ştevie se gătesc rapid, fiind necesare câteva ingrediente. Reţeta preparatului delicios o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate,…
04:53, 23.04.2019
Cum faci friptura de miel perfectă. Cât se ţine la cuptor ca să fie delicioasă şi de ce se unge cu grăsime şi unt timp de o oră
Reţeta celei mai gustoase fripturi de miel, nelipsită de pe mesele de Paşte, o regăsim în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman.…
06:33, 22.04.2019
Cum faci cele mai gustoase brânzoaice. Secretul aluatului plămădit cu lapte opărit şi paşii pentru gătirea umpluturii
Brânzoaicele munteneşti, un desert delicios, preparat de gospodinele din Bărăgan, sunt nelipsite de pe mesele de sărbători. Gătite în special primăvara, brânzoaicele perfecte se fac după reţeta regretatului gastronom…
04:37, 14.04.2019
Cel mai ieftin şi săţios preparat de post. Cum faci ciorba de cartofi perfectă, secretul mâncării delicioase
Un preparat nelipsit din post, uşor de gătit, este ciorba de cartofi. Ieftină şi săţioasă, zeama acrişoară, care se serveşte obligatoriu cu un ardei iute, este pregătită de gospodine cât ai clipi. Reţeta deliciosului…
04:43, 29.03.2019
Cel mai bun pilaf de post. Cât se ţine orezul pe foc, de ce se mestecă mereu în cratiţă şi cu câtă apă se stinge
Reţeta deliciosului pilaf de post, care se găteşte rapid din câteva ingrediente, o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
04:26, 21.03.2019
Cum faci mâncarea de spanac perfectă. Secretul deliciosului preparat, de ce se pune unt şi cât se fierb frunzele
Spanacul înăbuşit poate fi şi o însoţitoare, o garnitură, cum se zice, la ouă ochiuri, frigănele, fripturici, şi o umplutură de plăcinte şi clătite, a notat în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…
06:42, 18.03.2019
Secretul unui preparat sănătos: cum faci ciorba de lobodă perfectă, cât iaurt adaugi şi cât timp se fierbe
Sănătoasă, hrănitoare şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Reţeta gustosului peparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri…
04:34, 15.02.2019
Secretul unui preparat românesc delicios. Cum faci ciorba de perişoare, cât se fierbe şi cu ce se drege
Radu Anton Roman, maestrul gastronomiei româneşti, are o reţetă perfectă pentru ciorba de perişoare. Dacă se respectă întocmai paşii gătirii, reuşita este asigurată. Ingredientele şi secretele mâncării delicioase,…
04:32, 28.01.2019
Ţuica fiartă perfectă. Cât se ţine pe foc băutura şi ce trebuie pus în compoziţie. Secretul ceşcuţelor de lut
Băutură care ia răceala cu mâna, folosita ca leac încă de pe vremea bunicii, ţuica fiartă nu lipseşte iarna de pe mesele românilor. Reţeta preparării băuturii care încălzeşte pe ger o regăsim la Radu Anton Roman…
04:32, 18.01.2019
Secretul unui preparat gustos: cum faci cea mai bună ciorbă de cartofi, ingrediente-secrete şi cât se ţine pe foc
„Elixir, balsam sau poţiune magică”, aşa scria Radu Anton Roman, regretatul gastronom, despre ciorba de cartofi, care e musai să fie servită cu ardei iute şi smântână. Reţeta deliciosului preparat o găsim în cartea…
04:26, 09.12.2018
Cea mai ieftină garnitură. Cum faci cel mai bun piure de cartofi şi ce se adaugă în preparat ca să iasă pufos
Preparat banal şi ieftin, piureul de cartofi cere îndemânare la prepare. Cea mai populară garnitură care însoţeşte o friptură se găteşte perfect după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Pentru gospodinele…
05:15, 03.12.2018
Secretul celui mai gustos pilaf de post. Cât se găteşte orezul ca să rămână bobul întreg şi câtă apă se adaugă la fiert
Pilaful cu ciuperci, o mâncărică de post muntenească sănătoasă şi ieftină, se găteşte rapid cu doar câteva ingrediente. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea…
04:11, 25.11.2018
Cea mai gustoasă tocăniţă made in Oltenia. Reţeta preparatului delicios
Populară la români, tocăniţa este preparatul care nu lipseşte de pe nicio masă. O reţetă cu de toate, aşa cum se găteşte în Oltenia, o regăsim în lucrarea Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia),…