Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:21, 08.03.2024

Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei

Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei

Mucenici munteneşti (fierţi)Ingrediente:125 ml ulei1 linguriţă de sare500 ml apă1 kg de făină sau cât primeste uleiul si apaSirop: 1 ceaşcă de miez de nucă măcinat3 linguri de zahăr1 linguriţă scorţişoarăzahăr…




10:50, 07.03.2024

Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei

Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei

Mucenici munteneşti (fierţi)Ingrediente:125 ml ulei1 linguriţă de sare500 ml apă1 kg de făină sau cât primeste uleiul si apaSirop: 1 ceaşcă de miez de nucă măcinat3 linguri de zahăr1 linguriţă scorţişoarăzahăr…




10:50, 05.01.2024

Ce trebuie să pui în ciorba de perișoare pentru un gust desăvârșit

Ce trebuie să pui în ciorba de perișoare pentru un gust desăvârșit

Ciorba de perișoare reprezintă una dintre cele mai îndrăgite și populare mâncăruri din bucătăria românească, cu o tradiție îndelungată și variante specifice în diverse regiuni ale țării. Rețeta perfectă a acestei…




15:35, 03.08.2023

Dovlecei umpluți - Rețeta lui Radu Anton Roman - Ce ingredient schimbă complet gustul

Lista de ingrediente:- 1,5 kg de dovlecei de dimensiuni medii- 2 roșiiPentru umplutură avem nevoie de:- 100 g unt- 4 ouă- 1 legătură mărar- 1 ceapă- 500 g carne tocată de vițel (slabă)- sare și piper- 2 ouă (fierte…




14:16, 03.08.2023

Rețeta celor mai gustoși dovlecei umpluți. Secretul preparatului de care nu te mai saturi

Cei mai buni dovlecei umpluți se fac după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, publicată în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Gospodinele sunt învățate ce ingrediente…




13:20, 08.04.2023

Storceagul, regina ciorbelor pescărești. Secretul preparatului de care nu te mai saturi, greșeala care strică gustul

Regretatul gastronom, Radu Anton Roman dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) toţi paşii necesari pregătirii celei mai bune ciorbe de pește. Într-un singur loc din România…




07:45, 04.04.2023

Cum faci cea mai gustoasă ciorbă de pește. Secretul preparatului de care nu te mai saturi, cu ce se acrește

O rețetă delicioasă de ciorbă de pește cu zeamă de varză pregătesc gospodinele de Florii, când Biserica dă dezlegare la astfel de preparate. Rețeta mâncării gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton…




18:30, 15.03.2023

Rețeta celui mai gustos spanac înăbușit. Cum prepari mâncarea delicioasă de post: ingrediente secrete

Deliciosul spanac înăbușit, folosit pe post de garnitură ori umplutură la plăcintă, se prepară cu doar câteva ingrediente. Rețeta o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…




12:11, 07.03.2023

Cum faci cea mai gustoasă iahnie de fasole. Rețeta tradițională de care nu te mai saturi

Delicioasă și ușor de gătit, iahnia de fasole este un preparat preferat în Postul Paștelui. Ca să iasă perfectă, mâncarea are câteva secrete. Rețeta o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea…




13:41, 02.01.2023

Remediul care te pune pe picioare după Revelion. Cum faci delicioasa ciorbă de burtă, secretele gătirii

Nimic nu te ajută să-ți revii după mahmureală decât o ciorbă de burtă. Rețeta preparatului gustos o regăsim la regretatul jurnalist Radu Anton Roman. Pașii gătirii se găsesc în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




04:35, 16.10.2022

Cum faci cei mai gustoși ardei umpluți. Cât se țin la cuptor și ce ingrediente le dau savoare

Cei mai gustoși ardei umpluți se fac urmând câțiva pași simpli. Rețeta delicioasă o regăsim în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom Radu Anton Roman.




09:10, 04.08.2022

Cea mai ieftină mâncare. Reţeta supei de roşii perfecte, ingrediente secrete

Supa de roşii este unul dintre cele mai ieftine şi delicioase preparate. Este bogată în vitamine, răcoritoare, fiind mâncarea perfectă în timpul verii. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




09:00, 05.07.2022

Salata de ardei copt, cel mai bun preparat de vară. Reţeta care îţi lasă apă în gură, paşii gătirii

O salată delicioasă, hrănitoare şi uşor de preparat vară este cea de ardei copt, gras sau capia. Poate fi servită alături de friptură, cartofi ori o iahnie de fasole. Reţeta care îţi lasă apă în gură o regăsim…




12:45, 25.05.2022

Lansare de carte la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia va fi gazda unui nou eveniment cultural deosebit: lansarea cărții intitulate „Dorul, condiția românească a ființei”, scrisă de către părintele profesor George Remete.…




09:01, 24.05.2022

Cum faci delicioasa plăcintă cu ceapă. Cât se ţine la cuptor ca să nu se usuce

Un aperitiv gustos care se prepară rapid este plăcinta cu ceapă. Reţeta gustării delicioase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea  “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).




09:45, 19.05.2022

Muzeul de Arta din Constanta lanseaza volumul Risipitorul de talent- Ilie Cristoloveanu, pictor si filolog in Romania si SUA

Sambata, 21 mai 2022, incepand cu orele 16, Muzeul de Arta din Constanta lanseaza volumul Risipitorul de talent Ilie Cristoloveanu, pictor si filolog in Romania si SUA, autori: Mona Momescu, Eduard Andrei, Editura…




04:50, 04.05.2022

Secretele ciorbei de salată verde, unul dintre vechile preparate româneşti

Un preparat delicios care nu lipseşte primăvara de pe mesele românilor este ciorba de salată verde. Reţeta delicioase mâncări o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi…




04:20, 01.05.2022

Cum prepari cei mai pufoşi mititei acasă. Reţeta cu care nu dai greş niciodată

Gustoşii mititei pot fi prepaţi şi acasă, iar rezultatul este spectaculos. Paşii gătirii trebuie respectaţi întocmai. Reţeta o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti…




10:20, 22.04.2022

Secretul fripturii de miel perfecte. Cu ce se unge carnea ca să fie gustoasă, cât se ţine la cuptor

Pentru o friptură de miel aromată şi suculentă, gospodinele trebuie să respecte câteva reguli simple. O reţetă cu care nu veţi da greş este cea a regretatului gastronom Radu Anton Roman, apărută în lucrarea „Bucate,…




09:05, 07.04.2022

Cum faci delicioasa ciorbă de peşte cu zeamă de varză. Ingrediente secrete

Ciorba de peşte nu se acreşte numai cu oţet sau borş, ci şi cu zeamă de varză. Reţeta unui astfel de preparat delicios o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea  “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




08:50, 31.03.2022

Cea mai sănătoasă mâncare. Secretele ciorbei de lobodă, cu ce se drege delicioasa zeamă

Un preparat gustos, ieftin şi sănătos este nelipsit de pe mesele românilor primăvara. Reţeta delicioasei ciorbe de lobodă o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




08:40, 15.02.2022

Reţeta delicioasei ciorbe de fasole cu ciolan. Ingrediente care dau savoare

O reţetă delicioasă de ciorbă de fasole boabe o regăsim în lucrarea regretatului gastronom Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Preparatul iese deosebit de gustos dacă se…




08:45, 18.01.2022

Reţeta celei mai rafinate fripturi. Cum faci carnea în untură, secretul unui preparat delicios de iarnă

Considerată de francezi cea mai rafinată friptură, dar cu gâscă şi raţă, nu din porc, carnea în untură se prepară rapid şi poate fi păstrată câteva luni. Reţeta delicioasă o regăsim la Radu Anton Roman, un reputat…




09:15, 02.01.2022

Cel mai bun leac pentru mahmureală. Cât se fierb ingredientele pentru cea mai gustoasă ciorbă de burtă

O delicioasă ciorbă de burtă, recunoscută drept un leac natural pentru mahmureala de după Revelion, se prepară după  reţeta regretatului jurnalist Radu Anton Roman. Paşii gătirii se găsesc în cartea “Bucate, vinuri…




09:00, 31.12.2021

Desertul cu care nu dai greş de Revelion. Cum faci cel mai pufos chec după reţeta lui Radu Anton Roman

Desert delicios, uşor de preparat, chec-ul cu rom şi stafide, este ideal pentru Revelion. Cu rom, stafide şi nucă, cu reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman gospodinele nu dau greş Paşii pregătirii preparatului…




08:55, 22.12.2021

Cei mai gustoşi cârnaţi de casă. Secretul preparatului care se topeşte în gură

Nelipsiţi de pe masa de Crăciun, cârnaţii de casă ies delicioşi dacă sunt preparaţi după reţeta regretatului Radu Anton Roman. În lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), gospodinele…




06:45, 19.12.2021

Cum faci cel mai gustos pilaf de post. Secretul care face preparatul pufos

Un preparat uşor, preferat în post, iese delicios după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gustosul pilaf se găteşte rapid, fiind nevoie de doar câteva ingrediente. Reţeta a fost publicată în lucrarea…




08:45, 11.12.2021

Cum faci cele mai pufoase brânzoaice. Secretul desertului ce se topeşte în gură

Cele mai bune brânzoaice munteneşti se fac după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii gătirii îi găsim în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, publicată în 1998 la Editura Paideia.




08:56, 13.11.2021

Cum faci plăcinta cu mere perfectă. Reţeta preparatului care se topeşte în gură, ce fel de fructe se folosesc

Gustoasă şi uşor de preparat, plăcinta cu mere este un desert uşor de preparat. Reţeta care garantează un preparat perfect o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, autorul lucrării „Bucate, vinuri şi…




07:40, 05.11.2021

Cum faci cel mai bun ostropel de pui. Ingrediente care dau savoare sosului de usturoi, în cât timp e gata

O reţetă delicioasă de ostropel de pui regăsim în lucrarea regretatului grastronom Radu Anton Roman, Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Preparatul se găteşte frecvent în Muntenia şi Oltenia.