Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:10, 04.08.2022

Cea mai ieftină mâncare. Reţeta supei de roşii perfecte, ingrediente secrete

Cea mai ieftină mâncare. Reţeta supei de roşii perfecte, ingrediente secrete

Supa de roşii este unul dintre cele mai ieftine şi delicioase preparate. Este bogată în vitamine, răcoritoare, fiind mâncarea perfectă în timpul verii. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




09:00, 05.07.2022

Salata de ardei copt, cel mai bun preparat de vară. Reţeta care îţi lasă apă în gură, paşii gătirii

Salata de ardei copt, cel mai bun preparat de vară. Reţeta care îţi lasă apă în gură, paşii gătirii

O salată delicioasă, hrănitoare şi uşor de preparat vară este cea de ardei copt, gras sau capia. Poate fi servită alături de friptură, cartofi ori o iahnie de fasole. Reţeta care îţi lasă apă în gură o regăsim…




12:45, 25.05.2022

Lansare de carte la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia va fi gazda unui nou eveniment cultural deosebit: lansarea cărții intitulate „Dorul, condiția românească a ființei”, scrisă de către părintele profesor George Remete.…




09:01, 24.05.2022

Cum faci delicioasa plăcintă cu ceapă. Cât se ţine la cuptor ca să nu se usuce

Un aperitiv gustos care se prepară rapid este plăcinta cu ceapă. Reţeta gustării delicioase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea  “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).




09:45, 19.05.2022

Muzeul de Arta din Constanta lanseaza volumul Risipitorul de talent- Ilie Cristoloveanu, pictor si filolog in Romania si SUA

Sambata, 21 mai 2022, incepand cu orele 16, Muzeul de Arta din Constanta lanseaza volumul Risipitorul de talent Ilie Cristoloveanu, pictor si filolog in Romania si SUA, autori: Mona Momescu, Eduard Andrei, Editura…




04:50, 04.05.2022

Secretele ciorbei de salată verde, unul dintre vechile preparate româneşti

Un preparat delicios care nu lipseşte primăvara de pe mesele românilor este ciorba de salată verde. Reţeta delicioase mâncări o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi…




04:20, 01.05.2022

Cum prepari cei mai pufoşi mititei acasă. Reţeta cu care nu dai greş niciodată

Gustoşii mititei pot fi prepaţi şi acasă, iar rezultatul este spectaculos. Paşii gătirii trebuie respectaţi întocmai. Reţeta o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti…




10:20, 22.04.2022

Secretul fripturii de miel perfecte. Cu ce se unge carnea ca să fie gustoasă, cât se ţine la cuptor

Pentru o friptură de miel aromată şi suculentă, gospodinele trebuie să respecte câteva reguli simple. O reţetă cu care nu veţi da greş este cea a regretatului gastronom Radu Anton Roman, apărută în lucrarea „Bucate,…




09:05, 07.04.2022

Cum faci delicioasa ciorbă de peşte cu zeamă de varză. Ingrediente secrete

Ciorba de peşte nu se acreşte numai cu oţet sau borş, ci şi cu zeamă de varză. Reţeta unui astfel de preparat delicios o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea  “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




08:50, 31.03.2022

Cea mai sănătoasă mâncare. Secretele ciorbei de lobodă, cu ce se drege delicioasa zeamă

Un preparat gustos, ieftin şi sănătos este nelipsit de pe mesele românilor primăvara. Reţeta delicioasei ciorbe de lobodă o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




08:40, 15.02.2022

Reţeta delicioasei ciorbe de fasole cu ciolan. Ingrediente care dau savoare

O reţetă delicioasă de ciorbă de fasole boabe o regăsim în lucrarea regretatului gastronom Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Preparatul iese deosebit de gustos dacă se…




08:45, 18.01.2022

Reţeta celei mai rafinate fripturi. Cum faci carnea în untură, secretul unui preparat delicios de iarnă

Considerată de francezi cea mai rafinată friptură, dar cu gâscă şi raţă, nu din porc, carnea în untură se prepară rapid şi poate fi păstrată câteva luni. Reţeta delicioasă o regăsim la Radu Anton Roman, un reputat…




09:15, 02.01.2022

Cel mai bun leac pentru mahmureală. Cât se fierb ingredientele pentru cea mai gustoasă ciorbă de burtă

O delicioasă ciorbă de burtă, recunoscută drept un leac natural pentru mahmureala de după Revelion, se prepară după  reţeta regretatului jurnalist Radu Anton Roman. Paşii gătirii se găsesc în cartea “Bucate, vinuri…




09:00, 31.12.2021

Desertul cu care nu dai greş de Revelion. Cum faci cel mai pufos chec după reţeta lui Radu Anton Roman

Desert delicios, uşor de preparat, chec-ul cu rom şi stafide, este ideal pentru Revelion. Cu rom, stafide şi nucă, cu reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman gospodinele nu dau greş Paşii pregătirii preparatului…




08:55, 22.12.2021

Cei mai gustoşi cârnaţi de casă. Secretul preparatului care se topeşte în gură

Nelipsiţi de pe masa de Crăciun, cârnaţii de casă ies delicioşi dacă sunt preparaţi după reţeta regretatului Radu Anton Roman. În lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), gospodinele…




06:45, 19.12.2021

Cum faci cel mai gustos pilaf de post. Secretul care face preparatul pufos

Un preparat uşor, preferat în post, iese delicios după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gustosul pilaf se găteşte rapid, fiind nevoie de doar câteva ingrediente. Reţeta a fost publicată în lucrarea…




08:45, 11.12.2021

Cum faci cele mai pufoase brânzoaice. Secretul desertului ce se topeşte în gură

Cele mai bune brânzoaice munteneşti se fac după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii gătirii îi găsim în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, publicată în 1998 la Editura Paideia.




08:56, 13.11.2021

Cum faci plăcinta cu mere perfectă. Reţeta preparatului care se topeşte în gură, ce fel de fructe se folosesc

Gustoasă şi uşor de preparat, plăcinta cu mere este un desert uşor de preparat. Reţeta care garantează un preparat perfect o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, autorul lucrării „Bucate, vinuri şi…




07:40, 05.11.2021

Cum faci cel mai bun ostropel de pui. Ingrediente care dau savoare sosului de usturoi, în cât timp e gata

O reţetă delicioasă de ostropel de pui regăsim în lucrarea regretatului grastronom Radu Anton Roman, Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Preparatul se găteşte frecvent în Muntenia şi Oltenia.




08:10, 31.10.2021

Cel mai gustos desert. Cum faci plăcinta de dovleac perfectă, ce pui în aluat ca să se topească în gură

Un desert delicios, un fel de tartă ialomiţeană, plăcinta cu dovleasc este nelipsită toamna de pe mese. Reţeta prăjiturii o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




07:21, 22.10.2021

Mâncarea oltenească de vinete, un deliciu. În ce le prăjeşti ca să fie gustoase, secretul preparatului

O mâncare de vinete cu sos românesc şi carne prăjită este preparatul delicios pe care îl regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti"(Editura Paideia). Reţeta are şi câteva secrete…




06:50, 20.10.2021

Cum faci cea mai bună varză murată. În ce o pui ca să iasă zeama limpede şi ce condimente o fac delicioasă

Gospodarii care pun toamna varză la murat nu dau greş cu reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. În lucrarea“Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), autorul dezvăluie mici secrete despre…




14:06, 02.10.2021

Părintele profesor George Remete își lansează luni, 4 octombrie 2021, volumul „Conferințe”, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Luni, 4 octombrie 2021, în prima zi a noului an universitar, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, va avea loc lansarea cărții „Conferințe”, semnată de părintele profesor George Remete. Evenimentul…




10:16, 19.09.2021

Reţeta celui mai gustos aperitiv. Cum faci cea mai bună zacuscă, secretele conservei delicioase

Preparat delicios pregătit de gospodine toamna, zacusca perfectă iese după reţeta lui Radu Anton Roman. Paşii pregătirii deliciosului aperitiv îi regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate,…




08:36, 02.09.2021

Cum faci cea mai bună ciorbă de perişoare. Ingredientele secrete care dau savoare, cu ce se drege

Mâncare delicioasă, nelipsită din bucătăria românească, ciorba de perişoare este unul dintre cele mai populare preparate. Reţeta ciorbei perfecte o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea “Bucate,…




08:25, 02.09.2021

Cum faci cea mai bună ciorba de perişoare. Ingrediente secrete care dau savoare, cu ce se drege

Mâncare delicioasă, nelipsită din bucătăria românească, ciorba de perişoare este unul dintre cele mai populare preparate. Reţeta ciorbei perfecte o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea “Bucate,…




13:30, 24.07.2021

Aperitivul care se topeşte în gură. Cum faci cele mai gustoase chifteluţe din peşte, ingrediente secrete

După reţeta cunoscutului gastronom, Radu Anton Roman, gospodinele sunt învăţate să prepare chifteluţe din peşte, un aperitiv delicios. Paşii gătirii îi regăsim în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“…




10:30, 03.07.2021

Cum faci cei mai gustoşi dovlecei umpluţi. Ce pui în compoziţie ca să fie delicioşi şi în cât timp sunt gata

O reţetă gustoasă de dovlecei umpluţi cu carne şi cu sos de roşii şi smântână regăsim în cartea regretatului gastronom Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).




08:35, 26.06.2021

Cum faci cea mai gustoasă mazăre cu mărar. Secretele preparatului delicios, în cât timp e gata

Garnitură la şniţele şi fripturi sau simplă, de post, mâncarea de mazăre este un deliciu. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul Anton Romna, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura…




10:00, 29.05.2021

Cum faci cea mai bună fasole bătută. Secretul gustului delicios, cât se fierb boabele

Preparat gustos şi nelipsit de pe mesele românilor, fasolea bătută sau făcăluită, cum se numeşte în Ardeal, este un deliciu. Reţeta salatei gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea…





Informatii Utile

Vremea

Prognoza meteo pentru azi 05 octombrie 2022
Bucuresti 7°C | 21°C
Iasi 7°C | 19°C
Cluj-Napoca 4°C | 17°C
Timisoara 7°C | 18°C
Constanta 11°C | 19°C
Brasov 3°C | 16°C
Baia Mare 5°C | 18°C
alte orase..

Curs Valutar

Cursul valutar din 04 octombrie 2022
USD 5.013
EUR 4.9471
CHF 5.07
GBP 5.6906
CAD 3.6772
XAU 275.371
JPY 3.4644
CNY 0.7045
AED 1.3648
AUD 3.2514
MDL 0.2591
BGN 2.5294