Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:40, 18.04.2024

Care este diferența dintre langoș și scovergă?

Care este diferența dintre langoș și scovergă?

Fie că îi spunem langoș, fie că îi spunem scovergă, mulți dintre noi știm doar că sunt delicioase și nu le-am refuza niciodată, dacă sunt bine făcute. Descoperă, așadar, cum se prepară cele două tipuri de aluaturi…




10:30, 15.01.2024

Rețete de scovergi – cum faci cele mai bune scovergi

Rețete de scovergi – cum faci cele mai bune scovergi

Probabil că mulți dintre noi au crescut cu o rețetă de scovergi pe care mama sau bunica o pregătea în copilărie. Unii spun scovergi, alții spun turte, oricum ar fi, este vorba despre un aluat dospit și prăjit care…




22:35, 18.12.2023

Cozonacul cu aluat dospit, rețeta veche de secole. Gospodinele îl frământă până apar la suprafaţă bule de aer

Cozonacul cu aluat dospit este o rețetă veche de secole, păstrată de gospodinele din zona Moldovei. Deși rețeta este mai migăloasă, cozonacul este un deliciu: are umplutură bogată în miez de nucă, cacao și rahat




18:01, 12.10.2023

Cum faci foi de plăcintă exact ca la patiserie. Cât trebuie frământat aluatul și cât se lasă la dospit

Plăcinta este un desert preferat de mulți români, indiferent dacă este de mere, caise sau orice alt fruct. Atunci când prepari o plăcintă trebuie să ai mare grijă cum faci foile, deoarece acestea vor da un gust…




14:20, 20.09.2023

Cât se lasă aluatul de pizza la dospit. Va ieși exact ca în pizzeriile italiene, acesta este secretul, de fapt

Când vine vorba de a face pizza, există un ingredient cheie absolut esențial pentru succes care te-ar putea surprinde, indiferent de rețeta pe care o folosești: timpul. Mai precis, cât se lasă aluatul de pizza…




12:10, 05.06.2023

Baghete franțuzești făcute în casă. Ai nevoie de patru ingrediente

Vrei să faci baghete franțuzești acasă, dar nu te-ai încumetat până acum? Vestea bună este că se fac atât de simplu, din doar patru ingrediente, astfel încât după ce le vei prepara o dată, vei repeta la nesfârșit…




15:10, 14.04.2023

Cea mai simplă reţetă de cozonac de Paşte. Fără frământare şi iese mereu pufos

În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă simplă de cozonac fără frământare. Aceasta poate fi șansa gospodinelor care recunosc că nu știu să frământe un cozonac să îi suprindă pe cei dragi cu un produs tradițional…




12:21, 12.04.2023

Ce rol are un dospitor in bucataria profesionala a unei patiserii? (P)

Un dospitor reprezinta un echipament deosebit de util in bucataria profesionala a oricarei brutarii, patiserii sau centru de panificatie, intrucat permite cresterea aluatului, prin fermentarea drojdiei. In oferta…




12:55, 08.04.2023

Cozonacul moldovenesc de 100 de ani. Rețeta arhaică a unui aluat dospit, cu umplutură bogată de miez de nucă, cacao și rahat

Gospodinele din satele Moldovei păstrează cu sfinţenie obiceiurile de Paște şi reţete vechi de cozonac moştenite din moşi strămoşi. Astăzi vă prezentăm cozonacul moldovenesc, după o rețetă de 100 de ani.




05:10, 07.04.2023

Cornuri de casă cu unt şi brânză

Ingrediente 500 g brânză proaspată sau urdă 100 ml lapte 1 pliculet de drojdie uscata (7 g) sau 25 g de drojdie proaspata 100 g de parmezan ras sau alta brânză uscată 1 ou 2 linguriţe de sare fina 500 g de făină…




10:46, 09.03.2023

Cum să faci cei mai aromaţi şi pufoşi mucenici

Dacă vreți să vă impresionați membrii familiei și prietenii cu mucenicii moldovenești încercați următoarea rețetă de pe  foodstory.ro . Ingrediente: • 600 g făină; • 1 ou; • 25 g drojdie; • puțină coajă rasă de…




11:15, 15.12.2022

Ce se întâmplă dacă lași aluatul prea mult la dospit. Greșeala pe care o fac multe gospodine în perioada Sărbătorilor

În perioada sărbătorilor de iară, tot mai multe gospodine se pregătesc să prepare pâine sau cozonaci. Pentru a le găti, este nevoie ca alatul să rămână la dospit, însă, dacă rămâne prea mult timp ajunge să nu mai…




23:56, 14.12.2022

Indemnizațiile primarilor, viceprimarilor și președintelui CJ, lăsate la “dospit” de CCR până la sfârșitul lunii ianuarie

DUBLĂ MĂSURĂ… Curtea Constituțională a României (CCR) a luat miercuri mai multe decizii așteptate de întreaga societate, printre care și cea privind supraimpozitarea pensiilor speciale, lege pe care judecătorii…




15:46, 03.11.2022

6 echipamente esențiale într-o patiserie modernă

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/WNQUJY7Fepw O patiserie modernă care-și dorește succesul depinde mai puțin de strategii de marketing sau de amplasare, cel mai important aspect fiind calitatea produselor.…




22:31, 26.05.2022

Costurile proiectelor Primăriei cresc ca pâinea la dospit

Costurile pentru modernizarea cinematografului Dacia au crescut cu aproape 55- fata de estimarile initiale. Actualizarea indicatorilor tehnico-economici va fi aprobata saptamâna viitoare de consilierii locali:…




17:35, 18.04.2022

Cum faci cozonac dospit la rece. Trucul genial care îl face extrem de apetisant

Cozonacul este unul dintre preparatele care nu ar trebuie să lipsească deloc de pe mesele românilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Există multe feluri de a face cozonacul extrem de gustos, iar noi vă vom prezenta…




07:25, 08.04.2022

Cea mai simplă reţetă de cozonac de Paşte! Nu are nevoie de frământare şi iese mereu pufos

În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă simplă de cozonac fără frământare. Aceasta poate fi șansa gospodinelor care recunosc că nu știu să frământe un cozonac să îi suprindă pe cei dragi cu un produs tradițional…




13:35, 17.02.2022

Colonelul Mihalcea: „Nu înţelegeţi că dosarele mari ale lui Stelică Crăciun sunt ţinute la dospit?”

Dezvăluirile comandantului ieşit la pensie (4): Ce știți de incidentul de la Mioveni, cu Stelică Crăciun dând buzna în biroul primarului și agresându-l? – În stilul domnului primar de a nu da în nimeni fiindcă…




16:05, 23.09.2021

Dospitoarele, echipamente HoReCa esenţiale în orice brutărie

echipamente horeca In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, dospitorul este definit drept „camera special amenajata intr-o fabrica de paine, cu aer conditionat, in care se tin vasele cu aluat, in vederea dospirii”,…




16:00, 04.09.2021

Marele secret al brutarilor. Cât timp trebuie să lași coca la dospit și unde trebuie să o depozitezi

Ca pâinea de casă să iasă bună, trebuie să știm câteva secrete. Nu toată lumea se pricepe la făcut aluat, însă cu timpul vom învăța și acest lucru fie de la femeile din viața noastră, fie de la colege, de la tv,…




16:40, 01.05.2021

Cât se ține la dospit coca pentru pască, de fapt. Mare atenție la acest detaliu

Sărbătorile pascale ne bat la ușă, iar gospodinele din toate colțurile României au pregătit cele mai delicioase preparate pe care le vor servi duminică, la masa de Paște, când se vor aduna alături de familie și…




19:55, 20.04.2021

Rețeta de cozonac dospit la rece al Gabrielei Cristea. Ce secret culinar ascunde prezentatoarea / VIDEO

Gabriela Cristea nu este doar o prezentatoare cu experiență, ci și o gospodină desăvârșită, iar de această dată nu ne arată doar cum are grijă de fiicele sale, ci și cum prepară cel mai bun cozonac. Nu oricum însă,…




09:10, 05.03.2021

Cum faci mucenici pufoși. Secrete pentru sfințișori moldovenești delicioși

Mucenicii moldovenești sunt recunoscuți pentru aluatul lor pufos, aromat și bine însiropat. Se pregătesc din aluat de cozonac, se coc în cuptor, iar deasupra se presară o glazură dulce de miere și nucă, totul pentru…




19:14, 05.04.2020

Rețetă rapidă de duminică. Savoare garantată

O rețetă deosebit de rapidă vă poate oferi senzații deosebite. Un  desert de duminică pentru toată familia. Este simplu de preparat. Savoarea  desertului este garantată. Ingrediente: -500 g făină, -2 gălbenușuri…




11:34, 26.03.2020

Țăranii vs. coronavirus, o luptă spectaculoasă! „Bagi repede trei ciocănele de rachiu, te freci cu oţet şi te bagi la dospit sub pilotă“

În satele aflate la câțiva kilometri de Botoșani, țăranii nu-și bat capul cu pandemia de coronavirus. În timp ce în toată lumea se fac cercetări pentru găsirea unui vaccin pentru Covid-19, țăranii noștri spun că…




08:05, 26.03.2020

Cum luptă ţăranii cu coronavirusul: „Bagi repede trei ciocănele de rachiu, te freci cu oţet şi te bagi la dospit sub pilotă“

Dacă în municipiul Botoşani pandemia de Covid-19 a băgat frica în oameni, în satele aflate la nici 20 de kilometri distanţă viaţa curge la fel ca înainte, iar sătenii nu-şi bat capul cu noul virus. Spun că se imunizează…




14:56, 23.03.2020

RETETA DE PAINE. Cum faci cea mai sănătoasă pâine

Ingrediente paine:1 kg fainao cana mare de apao lingurinta de zaharo lingura untdelemno lingura drojdieo lingura sareMod de preparere paine:Drojdia se desface in putina apa calduta in care s-a pus o lingurita de…




09:42, 21.01.2020

Rețeta celor mai pufoase cornuri cu gem. Rețetă de cornuri cu aluat dospit și umplutură de gem.

Pentru că adesea ni se întâmplă ca în drum spre serviciu, sau spre școală să poftim la plăcinte, pateuri sau cornurile calde din simigerii, nu-i deloc greu să ni le preparăm în casă, mai gustoase și mai spnptoase.




11:28, 25.11.2019

Anunţ privind vânzarea de bunuri mobile – licitaţie maşină de turnat aluat, malaxor şi dospitor

In temeiul art. 250 alin (2) din L 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã, cu modificarile si completarile ulterioare... The post Anunţ privind vânzarea de bunuri mobile – licitaţie maşină de turnat aluat,…




04:27, 06.11.2019

De ce pâinea cu maia este mai bună decât cea dospită cu drojdie

Pâinea cu maia este o alternativă sănătoasă la pâinea din comerţ şi o soluţie în prevenirea intoleranţei la gluten. Înlocuitor al drojdiei, maiaua este un aluat din apă şi făină care se lasă la dospit între 8 şi…