Dospit - Stiri si informatii despre Dospit | prima pagina Ultima actualizare: 12:56:10, 19.04.2024
Care este diferența dintre langoș și scovergă?
Fie că îi spunem langoș, fie că îi spunem scovergă, mulți dintre noi știm doar că sunt delicioase și nu le-am refuza niciodată, dacă sunt bine făcute. Descoperă, așadar, cum se prepară cele două tipuri de aluaturi…
Rețete de scovergi – cum faci cele mai bune scovergi
Probabil că mulți dintre noi au crescut cu o rețetă de scovergi pe care mama sau bunica o pregătea în copilărie. Unii spun scovergi, alții spun turte, oricum ar fi, este vorba despre un aluat dospit și prăjit care…
22:35, 18.12.2023
Cozonacul cu aluat dospit, rețeta veche de secole. Gospodinele îl frământă până apar la suprafaţă bule de aer
Cozonacul cu aluat dospit este o rețetă veche de secole, păstrată de gospodinele din zona Moldovei. Deși rețeta este mai migăloasă, cozonacul este un deliciu: are umplutură bogată în miez de nucă, cacao și rahat
18:01, 12.10.2023
Cum faci foi de plăcintă exact ca la patiserie. Cât trebuie frământat aluatul și cât se lasă la dospit
Plăcinta este un desert preferat de mulți români, indiferent dacă este de mere, caise sau orice alt fruct. Atunci când prepari o plăcintă trebuie să ai mare grijă cum faci foile, deoarece acestea vor da un gust…
14:20, 20.09.2023
Cât se lasă aluatul de pizza la dospit. Va ieși exact ca în pizzeriile italiene, acesta este secretul, de fapt
Când vine vorba de a face pizza, există un ingredient cheie absolut esențial pentru succes care te-ar putea surprinde, indiferent de rețeta pe care o folosești: timpul. Mai precis, cât se lasă aluatul de pizza…
12:10, 05.06.2023
Baghete franțuzești făcute în casă. Ai nevoie de patru ingrediente
Vrei să faci baghete franțuzești acasă, dar nu te-ai încumetat până acum? Vestea bună este că se fac atât de simplu, din doar patru ingrediente, astfel încât după ce le vei prepara o dată, vei repeta la nesfârșit…
15:10, 14.04.2023
Cea mai simplă reţetă de cozonac de Paşte. Fără frământare şi iese mereu pufos
În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă simplă de cozonac fără frământare. Aceasta poate fi șansa gospodinelor care recunosc că nu știu să frământe un cozonac să îi suprindă pe cei dragi cu un produs tradițional…
12:21, 12.04.2023
Ce rol are un dospitor in bucataria profesionala a unei patiserii? (P)
Un dospitor reprezinta un echipament deosebit de util in bucataria profesionala a oricarei brutarii, patiserii sau centru de panificatie, intrucat permite cresterea aluatului, prin fermentarea drojdiei. In oferta…
12:55, 08.04.2023
Cozonacul moldovenesc de 100 de ani. Rețeta arhaică a unui aluat dospit, cu umplutură bogată de miez de nucă, cacao și rahat
Gospodinele din satele Moldovei păstrează cu sfinţenie obiceiurile de Paște şi reţete vechi de cozonac moştenite din moşi strămoşi. Astăzi vă prezentăm cozonacul moldovenesc, după o rețetă de 100 de ani.
05:10, 07.04.2023
Cornuri de casă cu unt şi brânză
Ingrediente 500 g brânză proaspată sau urdă 100 ml lapte 1 pliculet de drojdie uscata (7 g) sau 25 g de drojdie proaspata 100 g de parmezan ras sau alta brânză uscată 1 ou 2 linguriţe de sare fina 500 g de făină…
10:46, 09.03.2023
Cum să faci cei mai aromaţi şi pufoşi mucenici
Dacă vreți să vă impresionați membrii familiei și prietenii cu mucenicii moldovenești încercați următoarea rețetă de pe foodstory.ro . Ingrediente: • 600 g făină; • 1 ou; • 25 g drojdie; • puțină coajă rasă de…
11:15, 15.12.2022
Ce se întâmplă dacă lași aluatul prea mult la dospit. Greșeala pe care o fac multe gospodine în perioada Sărbătorilor
În perioada sărbătorilor de iară, tot mai multe gospodine se pregătesc să prepare pâine sau cozonaci. Pentru a le găti, este nevoie ca alatul să rămână la dospit, însă, dacă rămâne prea mult timp ajunge să nu mai…
23:56, 14.12.2022
Indemnizațiile primarilor, viceprimarilor și președintelui CJ, lăsate la “dospit” de CCR până la sfârșitul lunii ianuarie
DUBLĂ MĂSURĂ… Curtea Constituțională a României (CCR) a luat miercuri mai multe decizii așteptate de întreaga societate, printre care și cea privind supraimpozitarea pensiilor speciale, lege pe care judecătorii…
15:46, 03.11.2022
6 echipamente esențiale într-o patiserie modernă
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/WNQUJY7Fepw O patiserie modernă care-și dorește succesul depinde mai puțin de strategii de marketing sau de amplasare, cel mai important aspect fiind calitatea produselor.…
22:31, 26.05.2022
Costurile proiectelor Primăriei cresc ca pâinea la dospit
Costurile pentru modernizarea cinematografului Dacia au crescut cu aproape 55- fata de estimarile initiale. Actualizarea indicatorilor tehnico-economici va fi aprobata saptamâna viitoare de consilierii locali:…
17:35, 18.04.2022
Cum faci cozonac dospit la rece. Trucul genial care îl face extrem de apetisant
Cozonacul este unul dintre preparatele care nu ar trebuie să lipsească deloc de pe mesele românilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Există multe feluri de a face cozonacul extrem de gustos, iar noi vă vom prezenta…
07:25, 08.04.2022
Cea mai simplă reţetă de cozonac de Paşte! Nu are nevoie de frământare şi iese mereu pufos
În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă simplă de cozonac fără frământare. Aceasta poate fi șansa gospodinelor care recunosc că nu știu să frământe un cozonac să îi suprindă pe cei dragi cu un produs tradițional…
13:35, 17.02.2022
Colonelul Mihalcea: „Nu înţelegeţi că dosarele mari ale lui Stelică Crăciun sunt ţinute la dospit?”
Dezvăluirile comandantului ieşit la pensie (4): Ce știți de incidentul de la Mioveni, cu Stelică Crăciun dând buzna în biroul primarului și agresându-l? – În stilul domnului primar de a nu da în nimeni fiindcă…
16:05, 23.09.2021
Dospitoarele, echipamente HoReCa esenţiale în orice brutărie
echipamente horeca In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, dospitorul este definit drept „camera special amenajata intr-o fabrica de paine, cu aer conditionat, in care se tin vasele cu aluat, in vederea dospirii”,…
16:00, 04.09.2021
Marele secret al brutarilor. Cât timp trebuie să lași coca la dospit și unde trebuie să o depozitezi
Ca pâinea de casă să iasă bună, trebuie să știm câteva secrete. Nu toată lumea se pricepe la făcut aluat, însă cu timpul vom învăța și acest lucru fie de la femeile din viața noastră, fie de la colege, de la tv,…
16:40, 01.05.2021
Cât se ține la dospit coca pentru pască, de fapt. Mare atenție la acest detaliu
Sărbătorile pascale ne bat la ușă, iar gospodinele din toate colțurile României au pregătit cele mai delicioase preparate pe care le vor servi duminică, la masa de Paște, când se vor aduna alături de familie și…
19:55, 20.04.2021
Rețeta de cozonac dospit la rece al Gabrielei Cristea. Ce secret culinar ascunde prezentatoarea / VIDEO
Gabriela Cristea nu este doar o prezentatoare cu experiență, ci și o gospodină desăvârșită, iar de această dată nu ne arată doar cum are grijă de fiicele sale, ci și cum prepară cel mai bun cozonac. Nu oricum însă,…
09:10, 05.03.2021
Cum faci mucenici pufoși. Secrete pentru sfințișori moldovenești delicioși
Mucenicii moldovenești sunt recunoscuți pentru aluatul lor pufos, aromat și bine însiropat. Se pregătesc din aluat de cozonac, se coc în cuptor, iar deasupra se presară o glazură dulce de miere și nucă, totul pentru…
19:14, 05.04.2020
Rețetă rapidă de duminică. Savoare garantată
O rețetă deosebit de rapidă vă poate oferi senzații deosebite. Un desert de duminică pentru toată familia. Este simplu de preparat. Savoarea desertului este garantată. Ingrediente: -500 g făină, -2 gălbenușuri…
11:34, 26.03.2020
Țăranii vs. coronavirus, o luptă spectaculoasă! „Bagi repede trei ciocănele de rachiu, te freci cu oţet şi te bagi la dospit sub pilotă“
În satele aflate la câțiva kilometri de Botoșani, țăranii nu-și bat capul cu pandemia de coronavirus. În timp ce în toată lumea se fac cercetări pentru găsirea unui vaccin pentru Covid-19, țăranii noștri spun că…
08:05, 26.03.2020
Cum luptă ţăranii cu coronavirusul: „Bagi repede trei ciocănele de rachiu, te freci cu oţet şi te bagi la dospit sub pilotă“
Dacă în municipiul Botoşani pandemia de Covid-19 a băgat frica în oameni, în satele aflate la nici 20 de kilometri distanţă viaţa curge la fel ca înainte, iar sătenii nu-şi bat capul cu noul virus. Spun că se imunizează…
14:56, 23.03.2020
RETETA DE PAINE. Cum faci cea mai sănătoasă pâine
Ingrediente paine:1 kg fainao cana mare de apao lingurinta de zaharo lingura untdelemno lingura drojdieo lingura sareMod de preparere paine:Drojdia se desface in putina apa calduta in care s-a pus o lingurita de…
09:42, 21.01.2020
Rețeta celor mai pufoase cornuri cu gem. Rețetă de cornuri cu aluat dospit și umplutură de gem.
Pentru că adesea ni se întâmplă ca în drum spre serviciu, sau spre școală să poftim la plăcinte, pateuri sau cornurile calde din simigerii, nu-i deloc greu să ni le preparăm în casă, mai gustoase și mai spnptoase.
11:28, 25.11.2019
Anunţ privind vânzarea de bunuri mobile – licitaţie maşină de turnat aluat, malaxor şi dospitor
In temeiul art. 250 alin (2) din L 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã, cu modificarile si completarile ulterioare... The post Anunţ privind vânzarea de bunuri mobile – licitaţie maşină de turnat aluat,…
04:27, 06.11.2019
De ce pâinea cu maia este mai bună decât cea dospită cu drojdie
Pâinea cu maia este o alternativă sănătoasă la pâinea din comerţ şi o soluţie în prevenirea intoleranţei la gluten. Înlocuitor al drojdiei, maiaua este un aluat din apă şi făină care se lasă la dospit între 8 şi…