Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:45, 25.03.2024

Problema urşilor din România a ajuns la Bruxelles

Problema urşilor din România a ajuns la Bruxelles

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a susţinut luni mai multe intervenţii la Consiliul de Mediu de la Bruxelles, una dintre ele fiind despre necesitatea reevaluării stării de conservare a populaţiei de urs brun…




14:46, 18.06.2023

Acestea sunt actele normative care permit uciderea urșilor bruni în România

ONG-ul de mediu Agent Green atrage atenția că de specia de urs brun Ursus arctos  este periclitată în România, cadrul legal favorizând uciderea celor mai valoroase exemplare de masculi în scopul obținerii de trofee…




13:06, 07.07.2022

Ne jucăm cu apa, când România e pârjolită de secetă? Avertismentul Comisiei Europene referitor la „Legea Zamfir”

Reprezentanții Comisiei Europene au transmis un nou avertisment dur (și clar) legat de legea de distrugere a ariilor naturale protejate în interesul rețelelor clientelare din domeniul energiei (zisă și „Legea Zamfir”).…




18:10, 12.05.2022

Preşedintele CJ Harghita acuză ONG-urile că fac parte din „mafia ursului”

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a anuntat, joi, într-o conferinta de presa, lansarea unei campanii împotriva "mafiei ursului", sustinând ca exista persoane de la diverse ONG-uri care…




19:11, 10.03.2022

ONG-urile de mediu cer respingerea legii anti-natură

Senatul votează luni proiectul de lege pentru modificarea ariilor protejate. ONG-urile de mediu cer respingerea legii anti-natură. „Senatul va vota luni o propunere legislativă care permite modificarea ariilor…




14:10, 14.10.2021

CE, noi reguli pentru derogările privind speciile strict protejate. Măsura îl vizează direct pe ministrul Mediului din România

CE, noi reguli pentru derogările privind speciile strict protejate. Măsura îl vizează direct pe ministrul Mediului din România. „Comisia Europeană a anunțat ieri noi reguli privind derogările emise de Statele Membre…




08:36, 10.09.2021

Fauna și flora județului Alba – Pulsatilla Patents (Dedițelul Dacic)

Pulsatilla patens este o plantă din familia ranunculaceelor, ce se deosebeşte greu prin flori de alte specii înrudite, acestea având o culoare mov întunecat ce seamănă foarte bine cu cele ale dediţelului dacic…




13:40, 29.08.2021

Fauna și flora județului Alba – Campanula serrata/clopoțel

Campanula serrata, cunoscută sub denumirea populară de clopoțel, este o specie de flori ce crește în munții Carpaţi, la altitudini cuprinse între 700 și 1350 de metri deasupra nivelului mării. Este o specie de…




10:45, 29.08.2021

Fauna și flora județului Alba – Ciconia ciconia/barza albă

Astăzi aducem în atenția dumneavoastră singura specie de pasăre de talie mare din ornitofauna ţării, care s-a apropiat de om şi îşi construieşte cuibul în vecinătatea noastră – barza albă, denumită științific Ciconia…




07:01, 10.05.2021

Cum ajung urșii să fie vânați, pentru distracție, de oricine plătește în România

Cu toate că România a renunțat la cotele de vânătoare de cinci ani, iar normele europene ne obligă să protejăm specia ursului brun, vânarea acestuia continuă să fie nu doar o practică de recreere pentru unii, ci…




20:05, 01.04.2021

Instanța a anulat ordinul Ministerului Mediului prin care se acordau derogări pentru uciderea urșilor. Ministerul anunță că va ataca decizia

Curtea de Apel Constanța a decis că ordinul de ministru din 2009 care permitea derogări pentru uciderea speciilor protejate precum ursul brun și lupul este ilegal. Prin aceste derogări, autoritățile dădeau liber…




15:21, 02.07.2020

Comisia Europeana, notificari catre Romania si Spania pentru a gestiona retelele Natura 2000 si obligatiile conform Directivei Habitate

Comisia Europeana a decis, joi, sa trimita Romaniei si Spaniei scrisori de notificare in care le solicita sa ia masuri pentru a proteja si gestiona retelele Natura 2000 si, prin urmare, sa-si respecte obligatiile…




14:27, 02.07.2020

Comisia Europeană cere României şi Spaniei să-şi protejeze reţelele Natura 2000

Comisia Europeană a decis, joi, să trimită României şi Spaniei scrisori de notificare în care le solicită să ia măsuri pentru a proteja şi gestiona reţelele Natura 2000 şi, prin urmare, să-şi respecte obligaţiile…




15:35, 12.02.2020

Comisia trage de urechi statele membre pentru neîndeplinirea obligațiilor

Romania vizata pentru tăierea pădurilor și poluarea atmosferică Comisia Europeana a dat publicității pachetul periodic de decizii de constatare a neîndeplinirii de către statele membre a obligațiilor care le revin…




14:29, 12.02.2020

România, în procedură de infringement pentru defrișările ilegale. CE: “Inconsecvenţele din lege nu permit autorităţilor să verifice cantităţi mari de…

România, în procedură de infringement pentru defrișările ilegale. CE: “Inconsecvenţele din lege nu permit autorităţilor să verifice cantităţi mari de lemn recoltat ilegal" Comisia Europeană a trimis…




14:07, 12.02.2020

Comisia Europeana deschide procedura de infringement asupra Romaniei pentru exploatarile forestiere ilegale

Comisia Europeana a trimis miercuri Romaniei o scrisoare de punere in intarziere si indeamna Romania sa puna in aplicare in mod corespunzator Regulamentul UE privind lemnul (EUTR), care interzice intreprinderilor…




13:58, 12.02.2020

Comisia Europeană, avertisment dur pentru România: o lună pentru a pune capăt tăierilor ilegale de păduri

Comisia Europeană a trimis miercuri României un avertisment prin care cere aplicarea ”în mod corespunzător a Regulamentului UE privind lemnul”, care interzice întreprinderilor să producă şi să introducă pe piaţa…




13:42, 12.02.2020

Comisia Europeana, avertisment dur pentru Romania: "Autoritatile romane sa verifice cantitatile de lemn recoltat ilegal"

Comisia Europeana lanseaza un avertisment Romaniei in privinta taierilor ilegale de lemn. Anuntul a fost facut printr-o scrisoare de punere in intarziere, un pas premergator infringementului.”Inconsecvențele din…




06:47, 28.08.2018

Fără microhidrocentrale în zonele montane

Ministerul Apelor și Pădurilor a lansat în dezbatere publică proiectul prin care se dorește protecția și conservarea mediului. Construcția hidrocentralelor ar putea fi interzisă în zonele montane, între 800 și…




09:52, 08.04.2017

Răzbunarea castorilor: au făcut baraje care au inundat şantierul autostrăzii Lugoj – Deva

O familie de castori din zona localităţii Bejan le-a dat două săptămâni bătăi de cap constructorilor care lucrează la lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva. Deocamdată s-au retras, dar atât ei, cât şi celelalte familii…




13:09, 16.05.2016

PE NEAŞTEPTATE ŞI DE NECREZUT! Ministrul Mediului s-a trezit cu un oaspete special în birou (FOTO)

Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, s-a trezit cu un oaspete special în birou. Potrivit acestuia, niște prieteni i-au adus aseară o broască țestoasă pe care au găsit-o pe o sosea din raionul Hâncești. Anunţul…




12:44, 16.05.2016

O reptilă pe cale de dispariţie a înnoptat la Ministerul Mediului

CHIŞINĂU, 16 mai- Sputnik. Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu,a publicat pe pagina sa de socializare o fotografie în care apare o broască ţestoasă pe tastatura unui calculator. Ministrul a explicat că această…




15:08, 05.07.2013

NE-AU NENOROCIT! Vom avea în farfurii alimente MODIFICATE GENETIC

Deputaţii au aprobat cultivarea plantelor modificate genetic în ariile naturale protejate.   Parlamentul României a adoptat, în urmă cu câteva zile, o lege care permite cultivarea plantelor modificate genetic în…




17:36, 20.05.2013

Toate ţările membre UE folosesc o soluţie GIS românească pentru raportarea privind starea de conservare a naturii

TeamNet, unul dintre cei mai importanţi integratori de soluţii IT&C de pe piaţa din România, a dezvoltat aplicaţia prin care ţările membre ale Uniunii Europene vor genera şi raporta datele geospaţiale…




13:04, 20.05.2013

Toate ţările membre UE folosesc o soluţie GIS românească privind starea de conservare a naturii

TeamNet, unul dintre cei mai importanţi integratori de soluţii IT&C de pe piaţa din România, a dezvoltat aplicaţia prin care ţările membre ale Uniunii Europene vor genera şi raporta datele geospaţiale privind arealul…