Culinar - Stiri si informatii despre Culinar | prima pagina Ultima actualizare: 00:41:27, 26.04.2024
Festival culinar în centrul orașului Târgu Jiu
Un festival culinar debutează joi în centrul orașului din Târgu Jiu. Istanbul Street Food Festival este un eveniment organizat de Adrian Neagu, în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, și se va desfășura…
22:55, 24.04.2024
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Două amulete folosite în timpul probei culinare. S-au produs schimbări drastice: „Am chef să creez haos”
Ediția din această seară a venit plină de provocări. Tensiunea a crescut tot mai mult, iar chefii au încercat totul pentru a-și ajuta echipele. Orlando Zaharia și Alexandru Sautner au folosit două amulete pentru…
Brandul Arctic lansează campania „Din dragoste pentru bucătăria Arctic”, o reinterpretare a celor mai căutate opt rețete din România
Brandul Arctic lansează un nou proiect digital prin care propune reinterpretarea unor retețe familiare, în variante inedite, adaptate noilor stiluri culinare. Campania „Din dragoste pentru bucătăria Arctic” propune…
Cu vaporetto pe Bega, la festivalul culinar maghiar de la Otelec
Cu vaporetto pe Bega, la festivalul culinar maghiar de la Otelec. Asociația Òtelek Magyarul Magyarokèrt organizează Concurs internațional de gastronomie la Otelec, în ziua de 27 aprilie 2024. Din Titel, Serbia…
Delicii culinare la a X-a ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post din Adâncata. Primarul Viorel Cucu: Mulțumesc gospodinelor care au pregătit…
Casa de prăznuire a Bisericii vechi de lemn „Sf. Dumitru” din Adâncata a găzduit duminică, 21 aprilie o nouă ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post. Festivalul a ajuns la ediția cu numărul zece,…
A monta o salată
Aurzi dumneata! Doamne ferește și apără, să duci salata la montă, pardon! Culinarismul searbăd, nesărat, îi zice Brecht. Și ce-mi făcea bucătărașul nostru? „Ribeye”, antricot de vită la grătar, medium, că nu știm…
Viciul de care Gabriela Cristea nu se poate lăsa, oricât de mult ar încerca. Vedeta a recunoscut fără menajamente
Gabriela Cristea este una dintre cele mai asumate vedete din România și nu se sfiește să își arate adevărata față atunci când vine vorba de viciile sale. Într-o postare recentă pe pagina sa de socializare, vedeta…
15:25, 06.04.2024
PRĂJITURĂ RĂSTURNATĂ : Cum a devenit greșeala culinara a surorilor Tatin un trend global
Prăjitura răsturnată cu mere și caramel sărat este o reinterpretare modernă a clasicei Tarte Tatin franceze, îmbogățită cu un twist contemporan prin adăugarea caramelului sărat. The post PRĂJITURĂ RĂSTURNATĂ :…
08:55, 05.04.2024
Produsul alimentar care i-a dat gata pe străini. E pe primul loc în preferinţele culinare, costă puţin şi e delicios
Produsul alimentar adorat de străini. Se află pe primul loc în preferinţele culinare și costă destul de puțin. Iată ce preferă străinii să cumpere cel mai des din supermarketurile din România! Produsul tradiţional…
„Gustări în Maramureș”: O călătorie culinară și culturală în inima tradițiilor, la Rogoz, Târgu Lăpuș, pe 7 aprilie, de la ora 13:00
Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș (OMD Maramureș), cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș și al Primăriei Târgu Lăpuș, vă invită să luați parte la evenimentul „Gustări în Maramureș”.…
Muzică electronică, artă culinară și concerte în aer liber: Cum va arăta minivacanța de 1 mai în Stațiunea Mamaia
Șase zile și șase nopți de concerte, festivaluri și evenimente gastronomice sunt programate în Stațiunea Mamaia pentru minivacanța de 1 Mai, care marchează și deschdierea sezonului estival, transmite Organizația…
Delicatese (nu doar culinare) (45)
Comerț. Înainte de supermarketuri și hipermarketuri au fost negustorii ambulanți. Calitatea mărfii era bună și produsele proaspete. În plus, era vândută de persoane cunoscute, care nu aveau nici un îndemn să înșele,…
08:25, 02.04.2024
Cine e Mario Mădălin Dumitru, tânărul care a luat cuțitul de aur al lui chef Alexandru Sautner din sezonul 13 Chefi la cuțite. Tânărul se află în domeniul…
În urmă cu o seară, un concurent i-a dat pe spate pe jurații din sezonul 13 al emisiunii Chefi la cuțite. După ce a gătit pentru cei patru chefi bucătari ai show-ului culinar de la Antena 1, tânărul a primit cuțitul…
23:50, 31.03.2024
Oferta de Paște a maeștrilor culinari din zona Carpaților de Curbură. Secretul pastramei de berbecuț întreg
Se apropie Paștele și deja gândul ne fuge la mesele bogate, în familie, de pe care nu vor lipsi bunătățile din carne de miel sau berbecuț. Producătorii de afumături tradiționale primesc deja comenzi, cele mai multe…
22:05, 29.03.2024
S-a redeschis Veranda din Turda! Decor nou, preparate culinare noi, dar aceeași atmosferă bună și primitoare!
Veranda este unul dintre localurile mele preferate din Turda. Aici am legat prietenii și am creat momente de neuitat în timp ce m-am bucurat de servicii bune și de o atmosferă pe măsură. Când m-am întors în Turda,…
Restaurant ACOM, locul ideal pentru a-ți satisface gusturile culinare
Preparatele din pește ocupă un loc important în alimentație, fiind sănătoase și benefice pentru organism. Acestea pot fi servite, acum, într-un loc de poveste, în localitatea Șumugiu, din județul Bihor.
Delicatese (nu doar culinare) (44). Dragostea
Dragostea. "Omul e singur și sărac, ca un ecou fugar printre stâncile unui munte. Omul e trist, făptură rătăcită și slabă, orfan al darurilor dumnezeiești. Sărman al înțelesului și bucuriei, poartă deschisă tuturor…
Romana Rista, primul diplomat culinar din România: „Mâncarea bănățeană a pierdut teren, a rămas în casele oamenilor”
Romana Rista este primul diplomat culinar din România. Aceasta a prezentat, în premieră națională, multiculturalitatea gastronomiei locale. Romana a dat, în ultimii zece ani, identitate multietnică bucătăriei bănățene,…
Ingredientul surpriză din piureul de cartofi pentru o aromă specială. Aşa se prepară la şcolile culinare de zeci de ani
Piureul se prepară destul de des în bucătăriile românilor, pentru că are o textură cremoasă și un gust delicios. Se potrivește de minune cu o mulțime de feluri de mâncare, precum friptura la cuptor, grătar sau…
Concurs culinar organizat în județul Mureș
Liceul Tehnologic "Sfântu Gheorghe" din Sângeorgiu de Pădure organizează, în data de 3 aprilie, de la ora 13.00, Concursul județean "Preparate tradiționale ardelenești." "Concursul se adresează elevilor din clasele…
O antreprenoare din Aiud a reușit să dezvolte, de mai bine de un deceniu, un brand care perpetuează moştenirea culinară a regiunii
În inima României, la Aiud mai exact, un brand se dezvoltă de mai bine de un deceniu, pe rădăcinile sădite de fondatoarea sa, Adriana Duna. Afacerea poartă numele „De la Georgia”, referire la fiica antreprenoarei,…
20:05, 22.03.2024
Cum a reușit o antreprenoare din Alba să dezvolte de mai bine de un deceniu, un brand care perpetuează moştenirea culinară a regiunii
Cum a reușit o antreprenoare din Alba să dezvolte de mai bine de un deceniu, un brand care perpetuează moştenirea culinară a regiunii Cum a reușit o antreprenoare din Alba să dezvolte de mai bine de un deceniu,…
Chef Sautner a câștigat amuleta ieri seară, la Chefi la cuțite. Diseară, jurații sunt uluiți de surpriza culinară creată de o concurentă. Chef Ștefan:…
Ieri seară, la Chefi la cuțite, cea de-a doua amuletă din competiție a fost câștigată de Chef Sautner, după o întrecere cu o temă care a pus la încercare creativitatea juraților. În seara aceasta, bătălia continuă…
CONCURS CULINAR Concurs culinar în regiunea Toscana: “Româncuța în bucătărie”
Duminică, 17 martie 2024 în localitatea Livorno din regiunea Toscana a avut loc a XII-a ediție a concursului culinar "Româncuța în bucătărie”, ne informează corespondentul nostru din Italia, Honorius Barnișca.…
22:26, 19.03.2024
Chefi la cuțite, 19 martie 2024. Premieră în istoria show-ului culinar. Ce anunțat a făcut Irina Fodor despre amuleta din această ediție: „O să fie o…
În ediția cu numărul 2 a sezonului 13 Chefi la cuțite, difuzată pe data de 19 martie 2024, Irina Fodor a făcut un anunț important despre amuletă. Cei patru chefi au aflat că în acest episod se vor lupta pentru…
Delicatese (nu doar culinare) (43). Borș
Borș.Cultura borşului ucrainean a intrat în august 2022 pe lista UNESCO a patrimoniului mondial imaterial în pericol, a decis organizaţia ONU, în condițiile în care războiul din Ucraina amenință „viabilitatea"…
Gustări în Maramureș: O călătorie culinară și culturală
Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, vă invită să vă alăturați evenimentului „Gustări în Maramureș”. Duminică, 24 martie, cu începere de la ora…
10:45, 16.03.2024
FOTO „România prin ochii noștri”, proiect la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia: Defilare în costume populare și preparate culinare românești
FOTO „România prin ochii noștri”, proiect la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia: Defilare în costume populare și preparate culinare românești „România prin ochii noștri”, proiect la Școala Gimnazială „Avram…
20:15, 14.03.2024
Parteneriat culinar moldo-francez
Perspectivele cooperării bilaterale în domeniul gastronomiei au fost discutate de Ambasadoarea RM în Franța Corina Călugăru și Guillaume Gomez, Ambasadorul pentru Gastronomie și Reprezentantul personal al Președintelui…
Povestea lui Chef Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite. De la viața la țară la „bucătarul de aur al Bucureștiului”
Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie încă din copilărie. Bucătarul a povestit cum s-a integrat în București, după ce s-a mutat de la țară.Mai sunt cinci zile…