Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

08:41, 28.02.2024

Uluitoarea Panna Cotta: albă, cremoasă și grațioasă. Smântâna coaptă a italienilor, cu doar 3 ingrediente

Uluitoarea Panna Cotta: albă, cremoasă și grațioasă. Smântâna coaptă a italienilor, cu doar 3 ingrediente

Albă și cremoasă, ușor gelatinoasă și absolut grațioasă, mai ales îmbrăcată în straie strălucitoare, roșii precum siropul de zmeură. Pare că suntem îndrăgostiți? Poate chiar suntem, când vine vorba de panna cotta.




08:00, 19.02.2024

DESERT Gogoși cu banane în stil Indian (Vaipan)

DESERT Gogoși cu banane în stil Indian (Vaipan)

Această rețetă tradițională din India de Sud transformă bananele coapte într-un desert delicios și ușor de preparat. Sunt un mod delicios de a utiliza bananele coapte și de a aduce un strop de cultură culinară…




19:50, 27.01.2024

Ce poți face cu bananele foarte coapte. De acum înainte nu le vei mai arunca

Ce poți face cu bananele foarte coapte. De acum înainte nu le vei mai arunca

Bananele sunt printre cele mai populare și iubite fructe. Ușor de mâncat și de transportat, acest fruct este bogat în fibră, sărac în grăsimi și plin de nutrienți. Dar ce faci când le-ai lăsat să se înnegrească…




09:01, 26.01.2024

Ce facem cu bananele prea coapte? Nu le aruncați!

Ce facem cu bananele prea coapte? Nu le aruncați!

Aveți o banană sau două prea coapte în bucătărie? Nu le aruncați! Bananele mult prea coapte pentru a ne mai face cu ochiul sunt, de fapt, de mare ajutor pentru un meniu sănătos, chiar și când e vorba de deserturi.…




12:26, 05.12.2023

Brutăria Micoșlaca (Amlepan) – ‘’Pâine de casă pentru fiecare masă‘’

Brutăria Micoșlaca (Amlepan) – ‘’Pâine de casă pentru fiecare masă‘’

Brutăria Micoșlaca face pâine din 1997. Afacerea începută, la propriu, în curtea bunicii a crescut și s-a dezvoltat ca o afacere de familie locală, iar în 2001, brutăria se mută într-o locație nouă și modernă.…




15:35, 29.11.2023

Beneficiile fructelor coapte pentru sănătate: previn formarea cheagurilor de sânge şi ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale

Beneficiile fructelor coapte pentru sănătate: previn formarea cheagurilor de sânge şi chiar ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebraleIndiferent cât de strictă este dieta noastră alimentară, tot ne dorim…




21:15, 08.11.2023

Rețetă de paste cu sos de sfeclă coaptă. Un deliciu pe care să-l încerci în această toamnă

Te-ai săturat de pastele clasice și vrei să încerci ceva nou! Ei bine, atunci este momentul perfect să pregătești pastele cu sos de sfeclă coaptă. Aceste paste sunt un deliciu pe care să-l încerci în această toamnă.…




13:31, 06.11.2023

Cât de sănătoase sunt castanele: când se pot mânca și în ce cazuri se poate ajunge la otrăvire

Coapte sau preparate că desert rafinat și sățios sub formă de piure, fructele castanului nobil au valori nutriționale ridicate, fiind bogate în fibre, minerale dar și carbohidrați. Alături de castanele sălbatice,…




15:45, 03.11.2023

Nu tăia vinetele înainte să le pui la copt. Cât de mult scad legumele odată puse pe foc

Vinetele sunt o adevărată delicatesă și la mare căutare în această perioadă. De cele mai multe ori, românii preferă să le coacă pentru a pregăti salată de vinete. Există câteva trucuri pe care le puteți folosi…




21:45, 22.10.2023

Liniște și aer curat în creierii munților

În mijlocul Parcului Național Retezat, un colț de natură care îți taie răsuflarea și te îmbracă în liniștea de care cu toții avem nevoie, se găsește Cabana Buta. Acest loc este mai spectaculos în această perioadă…




12:05, 21.10.2023

Trucul pentru a prepara cea mai cremoasă salată de vinete. Gospodinele folosesc ingredientul ăsta secret

Salata de vinete este un preparat traditional românesc foarte popular. This salată este făcută din vinete coapte și cojite, care sunt apoi tocate și amestecate cu diverse ingrediente pentru a obține o consistență…




20:55, 19.10.2023

Cu ce se toacă vinetele coapte ca să nu se oxideze. Orice gospodină trebuie să știe

Vinetele sunt la mare căutare în această perioadă, iar unul dintre cele mai cunoscute preparate este salata de vinete. Aceasta este o adevărată delicatesă, însă un criteriu important este cu ce se toacă vinetele…




16:00, 18.10.2023

Cum faci cele mai bune castane coapte. Trucul ca să le decojești rapid

Coacerea este una dintre cele mai bune modalități de a savura castanele. Dar știi cum faci cele mai bune castane coapte? Acestea au un gust delicat și ușor dulce, cu o textură moale asemănătoare cartofilor dulci.…




15:45, 12.10.2023

Câte linguri de ulei se pun la zacuscă, de fapt. Trucul româncelor dintr-o rețetă veche de 100 de ani

În fiecare toamna gospodinele își pregătesc conservele pentru iarnă. Zacusca este o conserve delicioasă, tradițională în bucătăria românească, realizată din legume coapte și mărunțite, care sunt amestecate cu condimente…




10:05, 11.10.2023

Sarmuzac – rețetă de mujdei lipovenesc. Cum se face sarmuzacul din usturoi

Sarmuzacul, sau maioneza de usturoi, are un gust picant, ușor acrișor, este preparatul întâlnit în zona Dobrogei și se poate servi alături de preparatele din pește și cele pe grătar. Descoperă cum se face sarmuzacul…




11:05, 09.10.2023

Rețetă de piure de țelină cu alune coapte. Un preparat sănătos și delicios

Pentru aceste zile de toamnă ți-am pregătit o rețetă de piure de țelină cu alune coapte. Este o delicatesă și te asigurăm că acest preparat va reuși să-ți încânte papilele gustative. Dacă nu ai încercat această…




16:51, 23.09.2023

Ce să faci cu gogoşile înainte de a le pune în ulei. Secretul pentru a ieşi pufoase şi coapte în interior

Playtech Știri îți explică ce să faci cu gogoșile, înainte de a le pune la copt în ulei, pentru a obține un rezultat exact ca în cărțile de bucate. Gogoșile coapte, dar pufoase în interior au un secret deloc dificil…




09:30, 19.09.2023

De ce să pui o banană coaptă în borcanul cu orez. Detaliul care te ajută să economiseşti bani

Dacă îți plac bananele și obișnuiești să le consumi des – sub formă propriu-zisă sau integrate în alte preparate -, ai ajuns la locul potrivit. Sigur ți s-a întâmplat ca fructele să ajungă rapid la maturitate și…




14:55, 15.09.2023

Trucuri pentru cele mai bune vinete coapte pe grătar. Ce trebuie să faci ca să nu se ardă. Așa nu vei da greș niciodată

Vinetele coapte pe grătar sunt un ingredient esențial pentru o salată de vinete delicioasă. Dacă vrei câteva trucuri pentru cele mai bune vinete coapte pe grătar, atunci iată care sunt exact pașii pe care trebuie…




17:21, 11.09.2023

Când e bine să pui vinetele coapte în congelator. Așa rămân proaspete și pline de nutrienți toată iarna

Este sezonul murăturilor și a vinetelor, care odată coapte, te vor ajuta la viitoarele tale preparate făcute iarna. Dar, dacă nu știai, îți vom spune noi când e bine să pui vinetele coapte în congelator. Dacă ții…




10:35, 04.09.2023

Cum poți curăța rapid vinetele coapte. Sunt gata în doar câteva secunde

Coacerea și curățarea vinetelor pot fi activități migăloase, mai ales dacă vorbim despre o cantitate mare din aceste legume. Există însă un truc la îndemână pentru a curăța vinetele coapte de coajă în doar câteva…




17:20, 01.09.2023

Mere coapte umplute cu brânză și nuci: Gustarea ideală când ești la dietă

  Mere coapte umplute cu brânză și nuci este o gustare delicioasă şi sănătoasă pe care o poţi savura fără griji atunci când eşti la dietă, între mese, deoarece are doar 107,7 calorii pe porţie.   Este o gustare…




12:36, 31.08.2023

Secretul Gabrielei Cristea pentru salata de vinete. Ingredientul magic pe care îl pune în preparat

Salata de vinete este o mâncare tradițională românească, foarte populară în special în perioada de vară. Este făcută din vinete coapte, care sunt apoi tocate și amestecate cu diferite ingrediente pentru a crea…




11:05, 31.08.2023

Supă de roșii coapte

Ingrediente:2kg roșii8-10 cepe mici200ml ulei de măsline1 lingură zahăr1 legătură busuioc verdeSare, piper Se taie mari roșiile și ceapa și se amestecă într-o tavă adâncă cu uleiul, sarea și piperul. Deasupra se…




11:35, 21.08.2023

Supa pe care toată lumea ar trebui să o consume atunci când e caniculă - Rețeta lui Radu Anton Roman

Ingrediente:1 pahar orez1 ceapăPătrunjel, busuioc, sare, piper - după preferințe1 morcov1 kg roșii coapteMod de preparare:Roșiile se taie cubulețe, iar ceapa și morcovul se rad. Se pun la fiert în 2 litri de apă,…




15:20, 18.08.2023

Rețeta inedită de zacuscă din Bulgaria - Preparatele se numesc "ljutenica" sau "kiopoolu"

LjutenicaLjutenica este un preparat tradițional bulgăresc care seamănă cu zacusca, dar are propriile sale particularități care îl fac unic. Este o pastă de legume coapte, care include în principal roșii, ardei…




21:45, 12.08.2023

Grădinarii cu experiență îngroapă roșii coapte în pământ în luna octombrie. Trucul e fantastic, vei face la fel

O parte dintre oameni preferă să planteze la sfârșitul lunii octombrie usturoi, ceapă, morcovi, sfeclă și o serie de alte culturi, printre care și roșiile. Foarte mulți se întreabă care este motivul din spatele…




07:50, 04.08.2023

Trucul care te ajută să cureţi vinetele coapte într-o secundă. Gospodinele vor petrece mai puțin timp în bucătărie

Cui nu îi plac vinetele? Ei bine, chiar dacă sunt coapte sau preparate sub o mulțime de feluri, aceste legume sunt evitate adesea din cauza faptului că se curată destul de greu de coajă. Însă, noi am găsit acum…




17:30, 03.08.2023

Cum să cureţi vinetele coapte într-o secundă. Ai nevoie doar de o bucată de folie alimentară

Îți plac vinetele coapte, adori salata, dar ți se pare greu să le cureți de coajă? Ei bine, iată aici cea mai simplă metodă prin care poți să cureți aceste legume și să le consumi imediat. În doar o clipă, rămân…




12:40, 20.07.2023

Cât pot fi păstrate la congelator, de fapt, vinetele coapte. Greșeala care te poate îmbolnăvi grav

Nutriţioniştii spun că vinete coapte congelate se pot păstra la frigider nu mai mult de 5 luni, pentru că îşi pierd total proprietăţile benefice pentru sănătate. Printre beneficiile pe care le au vinetele coapte…