Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:06, 19.04.2024

Trei rețete bune de integrat într-un regim hipocaloric

Trei rețete bune de integrat într-un regim hipocaloric

Pentru a putea slăbi este nevoi ca organismul uman să consume mai multe calorii decât primește. V-am prezentat recent trei rețete de alimente gustoase și sărace în calorii pe care poți să le mănânci fără să te…




09:45, 08.04.2024

Desertul special al marilor cofetari

Desertul special al marilor cofetari

Încercați brownies cu budincă de banane. Este un desert special, o reinterpretare reușită cu banane, din care  obținem o prăjitură cu o textură mai untoasă, extrem de apreciată de marii cofetari. Amestecul de banane…




09:30, 20.03.2024

Postul Paștelui. Cum se prgătește drobul de ciuperci: rețeta, în doar câțiva pași simplii. Înlocuiește carnea cu succes

Postul Paștelui. Cum se prgătește drobul de ciuperci: rețeta, în doar câțiva pași simplii. Înlocuiește carnea cu succes

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru această rețetă- 500g ciuperci proaspete (champignon sau alte varietăți preferate)- 1 ceapă mare, tocată fin- 3 căței de usturoi, mărunțiți- 1 legătură de pătrunjel proaspăt,…




07:35, 10.02.2024

Rețeta de weekend. Negresă cu banane, prăjitura pe care vei ajunge să o iubești. Se prepară rapid și este extrem de gustoasă

Rețeta de weekend. Negresă cu banane, prăjitura pe care vei ajunge să o iubești. Se prepară rapid și este extrem de gustoasă

Ingrediente- 3 banane coapte, zdrobite- 125 ml unt topit- 1 cană (200 g) zahăr- 2 ouă- 1 linguriță extract de vanilie- 180 g de făină1/2 cană (50 g) cacao- 1 linguriță praf de copt- 1/2 linguriță bicarbonat de…




11:50, 09.02.2024

Rețeta de weekend. Negresă cu banane, prăjitura pe care vei ajunge să o iubești. Se prepară rapid și este extrem de gustoasă

Rețeta de weekend. Negresă cu banane, prăjitura pe care vei ajunge să o iubești. Se prepară rapid și este extrem de gustoasă

Ingrediente- 3 banane coapte, zdrobite- 125 ml unt topit- 1 cană (200 g) zahăr- 2 ouă- 1 linguriță extract de vanilie- 180 g de făină1/2 cană (50 g) cacao- 1 linguriță praf de copt- 1/2 linguriță bicarbonat de…




17:15, 03.02.2024

Cea mai bună dietă de urmat în februarie - Cum să mănânci sănătos și sățios

Cea mai bună dietă de urmat în februarie - Cum să mănânci sănătos și sățios

 Legume de Sezon:Varză de Bruxelles: Aceste mici bucățele verzi sunt bogate în fibre, vitamina C și K, precum și în antioxidanți. Le poți găti la cuptor cu puțin ulei de măsline și mirodenii pentru un gust delicios.Sparanghel:…




14:30, 31.01.2024

Tort albastru regal, rețetă inspirată de inelul de logodnă cu safir, moștenire regală

Tort albastru regal, rețetă inspirată de inelul de logodnă cu safir, moștenire regală

Prăjitura clasică de tort RED VELVET poate fi înlocuită cu o nuanță albastră într-o nouă rețetă care combină blat de tort pufos albastru regal și glazură dulce de cremă de marshmallow.Când căutați să obțineți colorarea…




11:46, 23.12.2023

Secretele rețetei de cozonac: de la tradiție la gustul perfect

Cu această explorare detaliată a lumii delicioasă a cozonacului, vom pătrunde în istoria și tradiția acestui desert adorat, descoperind originile sale și influența asupra culturii culinare românești. De la rețeta…




09:50, 27.11.2023

Plăcinta cu mere de post, un deliciu în Postul Crăciunului - Rețeta desertului special din Croația

 Dacă faceți parte din categoria celor care iubesc plăcinta cu mere, e momentul potrivit să încercați o rețetă extraordinară din Croația. Evident, de post. Totul este gata, preparat și copt, în 45 de minute.Cine…




16:01, 31.10.2023

Cel mai bun chec cu lapte acru – rețetă cu cana

Checul cu lapte acru este un desert iubit în multe familii, iar acesta cu lapte acru are cu adevărat un gust divin! Se face extrem de ușor, iar pentru a măsura ingredientele ai nevoie doar de o cană de 200 ml.Cel…




11:30, 26.10.2023

Rețetă de sezon: pandișpan pufos cu mere și nucă măcinată - Savoare absolută

Această rețetă simplă vă va ghida pas cu pas prin procesul de preparare a pandișpanul pufos cu mere și nucă, relatează Știri Diaspora . Ingrediente:- 3 mere mari, curățate, decojite și tăiate cubulețe (aproximativ…




15:21, 24.10.2023

Reţetă rapidă de plăcintă cu brânză

Prijesnac, razljevuša sau razljevak? Orice nume ar avea, această plăcintă originară din spaţul ex-iugoslav este perfectă și gata în cinci minute. Varianta sârbă, pita razljevuša, este ideală atât pentru micul dejun,…




12:05, 20.10.2023

Cinci reţete de mâncăruri cu legume congelate

Atunci când legumele proaspete nu sunt uşor de găsit sau nu le aveţi la îndemână, aţi putea profita de legumele congelate pentru preparatele voastre culinare. În acest sens, vă propunem cinci rețete de mâncăruri…




00:05, 20.10.2023

Prăjitură cu prune, brânză de vaci și iaurt

Ingrediente: 4 ouă, 250 g brânză de vaci, 200 g făină, 200 g zahăr, 200 g iaurt, 70 g unt topit şi răcit, 1 linguriţă coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă extract de vanilie, 1 linguriţă rasă praf de copt, 250 g prune,…




13:45, 19.10.2023

Caserola cu orez – rețetă rapidă

Caserola cu orez este o rețeță rapidă și se prepară foarte ușor. Durează doar cinci minute să o pregătești, apoi se lasă la cuptor timp de 40 de minute și gata. Atât de simplu. Poți să folosești legume variate…




15:45, 18.10.2023

Cum să faci focaccia cu ierburi aromatice

Focaccia cu ierburi aromatice se coace în cuptor și se prepară dintr-un aluat simplu din făină, ulei și apă. Rețeta noastră este săracă în grăsimi și este perfectă pentru o alimentație echilibrată.Rețetă focaccia…




11:05, 18.10.2023

Quiche cu spanac și ricotta, rețetă dietetică cu conținut scăzut de grăsimi

Rețeta de quiche cu spanac și ricotta se face foarte ușor și este foarte gustoasă. Mai mult, acest quiche este sărac în calorii și se potrivește perfect pentru o dietă cu conținut scăzut de grăsimi. Este gata în…




17:50, 16.10.2023

Şase feluri delicioase de mâncare cu orez

Orezul reprezintă un fel de mâncare hrănitor şi săţios, uşor de preparat. Gătit cu legume şi/sau cu carne, orezul devine o alegere potrivită la orice masă. În cele ce urmează îţi propunem şase feluri delicioase…




17:00, 16.10.2023

Bastonașe crocante cu nuci

Aceste bastonașe crocante cu nuci ușor rumenite și crocante fac parte din patrimoniul culinar elvețian și sunt ușor de preparat. Cunoscute și sub numele de "Totebeili", au origini în cantonul elvețian Graubünden.…




12:25, 10.10.2023

Dulcele preferat al întregii familii. Cum se prepară prăjitura cu miere de albine - Rețeta, pas cu pas

Prăjiturile cu miere de albine sunt un adevărat deliciu pentru cei care iubesc gustul dulce și bogat al mierii naturale.Această rețetă vă va ghida pas cu pas în prepararea unei prăjituri cu miere de albine, cu…




10:11, 09.10.2023

Rețetă de kebab vegetarian, cu puține calorii: nu îngrașă, e sănătos și se prepară în 10 minute

Ați vrea să dați joc câteva kilograme sau poate ați slăbit deja și vreți să vă mențineți greutatea cu greu atinsă. Luisa Ita (27 de ani), jurnalist Blick, este pasionată de gătit, dar este și adepta unui meniu…




02:40, 29.09.2023

Gofre cu șuncă și cașcaval

Gofrele sărate, fără ingrediente pretențioase, sunt bune de servit la micul dejun, la cină ori la gustare. Ingrediente 3 ouă 200g făină (eu am folosit albă + manitoba) 1/2 lgță praf de copt 50g unt topit 100ml…




14:10, 27.09.2023

Prăjitură cu foi și cremă de lămâie. Aromă intensă și gust desăvârșit - Va deveni dulcele preferat al întregii familii

Această rețetă vă va învăța cum să pregătiți o prăjitură cu foi crocante și o cremă de lămâie cu aromă intensă, relatează Știri Diaspora . Pentru a face această prăjitură, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:Prăjitură…




10:50, 22.09.2023

Vinete la cuptor cu roșii și cașcaval

Combinând roșiile, cașcavalul și vinetele veți obține un fel de mâncare dietetică plină de savoare. Roșiile și usturoiul vor adăuga o ușoară acrivie și condimente. Astfel de vinete sunt foarte gustoase atât calde,…




09:45, 12.09.2023

Ingredientul secret pentru a obține cel mai pufos chec - Nu te vei mai putea opri din mâncat!

1. Activarea prafului de coptOțetul poate interacționa cu bicarbonatul de sodiu sau praf de copt pentru a produce dioxid de carbon, ceea ce ajută la ridicarea checului și la obținerea unei texturi pufoase. Această…




13:16, 08.09.2023

Rețetele copilăriei. Chec pufos cu vișine - Dulcele preferat al întregii familii

Checul este un desert perfect pentru a încheia o cină în familie sau pentru a fi savurat în timpul unei discuții relaxate cu prietenii la o ceașcă de cafea. Ce este minunat la acest chec cu vișine este faptul că…




13:10, 08.09.2023

Rețetele copilărie. Chec pufos cu vișine - Dulcele preferat al întregii familii

Checul este un desert perfect pentru a încheia o cină în familie sau pentru a fi savurat în timpul unei discuții relaxate cu prietenii la o ceașcă de cafea. Ce este minunat la acest chec cu vișine este faptul că…




16:40, 26.08.2023

Ceapă la cuptor în loc de medicamente pentru multe afecțiuni. Iată cum se coace corect!

Mulți oameni cred că proprietățile benefice ale cepei scad în timpul procesului de coacere. Acest lucru nu este adevărat, deoarece numai uleiurile esențiale se evaporă. După ce stă în cuptor, toate proprietățile…




12:50, 16.08.2023

Cum se face zacusca sârbească - Ingredientul care îi dă un gust complet diferit de cea românească

Fiecare țară are propria sa variantă și secretele sale culinare. În acest articol, ne vom concentra pe zacusca sârbească și pe ingredientul special care o diferențiază de cea românească.Ingrediente:1. Vinete -…




08:25, 16.08.2023

Cum se face zacusca sârbească - Ingredientul care îi dă un gust complet diferit de cea românească

Fiecare țară are propria sa variantă și secretele sale culinare. În acest articol, ne vom concentra pe zacusca sârbească și pe ingredientul special care o diferențiază de cea românească.Ingrediente:1. Vinete -…