Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:40, 02.09.2021

Nordul judeţului – „comoara turismului argeşean” (V)

Județul Argeș este printre cele mai vizitate zone din țară, iar dacă vorbim despre nordul județului putem spune că acesta este cu adevărat “o comoară a turismului argeșean”. Iată în cele ce urmează Biserica “Adormirea…




16:41, 01.08.2021

Președintele Maia Sandu a urcat pe cel mai înalt vârf din Carpații Românești

Președintele Maia Sandu a urcat pe cel mai înalt vârf din Carpații Românești. Vârful Moldoveanu este situat în Munţii Făgăraș, în județul Argeș.Maia Sandu a postat pe Instagram o fotografie de la altitudinea de…




23:00, 03.02.2021

Danezii le-au sacrificat, românii le au în proiect: Carpații vor fi repopulați cu nurci

Zoo Brașov va intra într-un proiect european de repopulare a Carpaților cu nurci. Aleșii locali au aprobat, în decembrie 2020, un acord de principiu pentru participarea în acest proiect european. Potrivit documentului,…




12:01, 21.10.2020

VIDEO+FOTO Primele rezultate științifice despre starea populației de râs din Munții Făgăraș!

Fundația Conservation Carpathia a finalizat cu succes primul program de monitorizare cu metode științifice, cantitative a speciei râs (Lynx lynx) într-o zonă pilot din Carpații Meridionali. Monitorizarea a fost…




11:14, 27.02.2019

Munții Oașului … munți despre care se vorbește mult … dar se cunoaște atât de puțin (Foto)

Împătimiții muntelui, cei care parcurg integral Carpații Românești, își încep traseul din Pasul Huta. De ce de acolo? De ce evită munții Oașului? De ce nu pornesc în lunga lor aventură din Tarna Mare? Trei răspunsuri…




13:44, 09.11.2017

Pădurile virgine descoperite recent pe proprietățile Schweighofer vor fi protejate. O parte dintre ele sunt în Argeş

Inventarul pădurilor deținute de compania Holzindustrie Schweighofer în Carpații Românești a fost definitivat săptămâna aceasta și arată că există 430 hectare de păduri virgine și cel puțin 250 de hectare de păduri…




12:05, 13.07.2017

Romania poate inscrie doua Peisaje Culturale UNESCO: Tara Maramuresului si Podisul Tarnavelor

Dupa cum bine se stie, tara noastra are inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO urmatoarele situri: bisericile pictate din nordul Moldovei, bisericile de lemn din Maramures, bisericile fortificate din Transilvania,…




13:25, 19.03.2015

De la ce vine numele Carpaţilor? Misterele munţilor care acoperă o treime din România: tuneluri secrete, statui inexplicabile şi recorduri impresionante

Munţii Carpaţi se întind pe 1.500 de kilometri, iar numele lor vine de la tribul de daci al Carpilor. Se spune că acest trib trăia în Moldova, în Carpaţii Orientali. Numele acestora vine de la un cuvânt indo-eurpean…