Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:20, 01.04.2024

Cercetătorii de la Măgurele testează cel mai puternic laser/ De ce a fost proiectul de 320 de milioane de euro exclus inițial din consorțiul european de cercetare a laserelor

Cercetătorii de la Măgurele testează cel mai puternic laser/ De ce a fost proiectul de 320 de milioane de euro exclus inițial din consorțiul european…

În camera de comandă a unui centru de cercetare din România, Antonia Toma, coordonator, activează cel mai puternic laser din lume, cu promisiuni revoluționare, de la sănătate la spațiu, scrie Journal de Quebec.…




14:25, 30.01.2024

Cercetătorii au reușit să prezică obezitatea la copii folosind sânge din cordonul ombilical

Cercetătorii au reușit să prezică obezitatea la copii folosind sânge din cordonul ombilical

Cu unul din trei copii diagnosticați deja în întreaga lume, obezitatea infantilă reprezintă o problemă globală în creștere, care afectează atât sănătatea celor mici, cât și un impact major asupra sistemului de…




00:35, 08.11.2023

Cercetătorii lucrează la un test în flux lateral pentru detectarea tumorilor cerebrale

Oamenii de ştiinţă lucrează la primul test în flux lateral din lume pentru detectarea tumorilor cerebrale, relatează luni DPA/PA Media. Scopul este acela de a dezvolta un test simplu, pe care pacienţii să-l poată…




00:00, 29.09.2023

Cercetătorii japonezi au descoperit prezenţa microplasticelor în nori (studiu)

Cercetătorii japonezi au constatat în premieră prezenţa microplasticelor în nori şi au analizat influenţa acestora asupra formării norilor cumulus şi impactul lor negativ asupra climei, a cărui amploare este încă…




00:06, 23.08.2023

Cercetătorii, mai aproape de ”plombele vii” şi de regenerarea dinţilor deterioraţi, cu ajutorul celulelor stem (studiu)

Dinţii deterioraţi ar putea fi reparaţi într-o bună zi cu ajutorul ”plombelor vii” create din celule stem, conform unui studiu recent, relatează luni UPI. Un grup de cercetători americani a indus în laborator celulelor…




01:20, 16.08.2023

Cercetătorii din Iași au stabilit: județul Vaslui, cel mai periculos din țară

ALARMANT… O echipă de cercetători de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și specialiști de la Direcția de Statistică au făcut o analiză pentru a determina dacă există o legătură între rata omuciderilor…




00:10, 01.08.2023

Cercetătorii israelieni au dezvoltat un medicament bazat pe ARN care distruge celulele canceroase din măduva osoasă

Cercetătorii din Israel au reuşit să distrugă celulele canceroase apărute în urma unui cancer sangvin (mielom multiplu) folosind un medicament bazat pe ARN şi livrat în celulele prin intermediul unor nanoparticule…




00:06, 05.01.2023

Cercetători ai UBB Cluj-Napoca au descoperit fosile de crocodil în România

Un grup de cercetători ai Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a demonstrat existenţa, pe teritoriul României, a unei specii de crocodil care a trăit aici în trecut şi care astăzi este prezentă în…




00:10, 01.12.2022

Cercetătorul științific Laura Kuhlman, cel mai tânăr cetățean de onoare al Buzăului

Cel mai nou cetățean de onoare al municipiului Buzău este o tânără în vârstă de 38 de ani. Ea a fost votată în unanimitate de consilierii locali. Este vorba despre Laura Kuhlman, cercetător științific, în prezent…




17:20, 30.11.2022

Cercetătorul științific Laura Kuhlman, cel mai tânăr cetățean de onoare al Buzăului

Cel mai nou cetățean de onoare al municipiului Buzău este o tânără în vârstă de 38 de ani. Ea a fost votată în unanimitate de consilierii locali. Este vorba despre Laura Kuhlman, cercetător științific, în prezent…




11:25, 28.10.2022

Cercetatorul iesean Narcis Avarvari, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași

Un cercetător ieșean, domnul dr. Narcis Avarvari, directorul CNRS al Laboratorului Moltech Anjou – Universite d’Angers din Franța, a devenit membru al prestigioasei Academii Europene de Științe și Arte, o rețea…




09:05, 15.03.2022

Cercetătorii băcăuani ne învață să mâncăm sănătos

Pasionații de legumicultură sunt încurajați să participe la un proiect de promovare a mâncării sănătoase, cultivând boabe de fasole în spațiile proprii – grădină, seră, câmp, terasă sau chiar pe balcon. Participanții…




09:31, 18.01.2022

Cercetătorii de la Banca de Gene Buzău readuc pe piață  roșiile românești cu gustul de altădată

Roșiile românești cu gustul pe care ni-l amintim din copilărie vor ajunge din nou la raft și, implicit, pe mesele românilor. Aceasta este promisiunea pe care  ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a făcut-o…




19:06, 23.11.2021

Cercetător UMFST Tg. Mureș: Gravitatea valului 5 în România va depinde de tulpina dominantă

Cercetătorul Mihaly Imre de la UMFST Târgu Mureș spune că scăderea semnificativă a infectărilor în România în ultima perioadă, față de alte țări europene, se explică prin faptul că imunitatea de turmă este foarte…




21:00, 18.11.2021

Cercetătorii au descoperit rămășițele a 102 elevi decedați la școala pentru nativii americani din Nebraska

Școala a fost administrată de guvernul federal între 1884 și 1934. Pedepsele brutale și munca silnică erau obișnuite pentru studenți. Cercetătorii au confirmat recent identitatea celor 102 elevi care au murit într-o…




09:45, 14.11.2021

Cercetatorii sunt uimiti de ce au gasit in miezul Pamantului: „Este imposibil sa gasim asa ceva pe Terra”

Cap Limpede, stiri adevarate: Un diamant unicat a fost descoperit in miezul Pamantului, iar cercetatorii cred ca acesta joaca un rol geochimic important in mantaua Pamantului, el putand ajuta la generarea unei…




16:55, 10.10.2021

Cercetătorii, atei sau nu, vor demonstra că Dumnezeu există

Cap Limpede, stiri adevarate: Cercetatorii, atei sau nu, accepta intrebari metafizice. Este deja un mare pas inainte pentru credinciosi, indiferent de credinta lor particulara. Pe 18 decembrie, telescopul James-Webb…




15:06, 03.08.2021

Cercetător UMFST Tg.Mureș: măsurile de relaxare se vor vedea în valul 4

De la 1 august au fost ridicate o serie de restricții în România, majoritatea privind organizarea de spectacole, evenimente sportive și private, mitinguri, workshop-uri, dar și în baruri, cluburi, discoteci și…




00:05, 07.07.2021

Cercetătorii UBB avertizează: Reabilitarea termică a clădirilor creşte concentraţia de radon, un gaz cancerigen

Cercetători ai Universităţii „Babeş-Bolyai‟ (UBB) din Cluj-Napoca atrag atenţia asupra faptului că reabilitarea termică a clădirilor, în special grădiniţe şi şcoli, care au deja un nivel crescut de radon, va duce…




16:06, 16.06.2021

Cercetător UMFST Târgu Mureș: Efectele adverse sunt ușoare la vaccinarea copiilor

China și SUA sunt campioane la vaccinarea copiilor, în schimb, în Europa, România este printre primele țări care a început, încă din 2 iunie, vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani. Peste 13.000 de copii…




22:51, 11.12.2020

Cercetătorii au identificat gene asociate unor forme grave de COVID-19. Afectarea plămânilor este produsă de propriul sistem imunitar

Cinci gene asociate formelor grave de COVID-19 au fost descoperite de către o echipă de cercetători britanici, sugerând potențiale tratamente, conform unui sutdiu publicat de revista Nature. Diferenţe au fost descoperite…




02:15, 22.08.2020

Cercetătorii de la UAIC au venit cu o nouă teorie despre COVID-19: Exercițiile fizice ar putea preveni formele grave ale infecției cu coronavirus

Cercetarea științifică a unui profesor de la Universitatea Al.I.Cuza ar putea aduce contribuții importante pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Mai exact este vorba despre o lucrarea științifică intitulată…




16:12, 15.04.2020

Cercetătorii de la Universitatea Politehnica din Timișoara au realizat un dispozitiv de sterilizare a aerului expirat de pacienți

Colectivele de cercetare din cadrul Universității Politehnica Timișoara au realizat, „în premieră cel puțin națională”, așa cum spune mesajul UPT, prototipul unui dispozitiv de sterilizare a aerului expirat de…




23:26, 17.03.2020

Cercetatorii chinezi dezvaluie care grupe de sange sunt mai predispuse la infectia cu noul coronavirus

Cap Limpede, stiri adevarate: Cercetatorii chinezi din Wuhan si Shenzhen au descoperit ca persoanele cu grupa de sange A (II) sunt mai vulnerabile, si automat mai predispuse, la infectarea cu noul coronavirus.…




13:00, 14.01.2020

Cercetătorii americani au creat o nouă formă de viață. Xenoboții, primii „roboți vii”, capabili să se autorepare

Primii „roboți vii”, capabili să se autorepare, au fost creați pornind de la celule stem de broască de cercetătorii americani, iar noile mașinării biologice pot fi folosite în domenii diverse, de la eliminarea…




20:45, 06.08.2019

Cercetătorii au descoperit o nouă stare a aurului în condiţii extreme

Aurul este considerat unul dintre cele mai puţin reactive şi mai stabile elemente cunoscute până în prezent. Oamenii de ştiinţă au anunţat că au descoperit o o nouă structură a aurului atunci când acesta este supus…




18:28, 01.08.2018

Cercetători din Timișoara, la un pas de a realiza roșia românească perfectă: gustoasă, mare și productivă. Ce teste efectuează FOTO

Un grup de cercetători de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, coordonați de profesorul Radu Șumălan, este la un pas de a realiza roșia românească perfectă. În ultimii ani, specialiștii…




11:59, 27.06.2018

Cercetător român: ”Acest fruct, un stimulent minunat pentru ficat, dizolvă acidul uric şi alte otrăvuri din organism”

Vara este un moment minunat pentru detoxifierea organismului deoarece fructele şi legumele proaspete, care uşurează acest proces, pot fi găsite pretutindeni. Deşi este foarte importantă pentru organism, dieta de…




14:01, 18.05.2015

Cercetători inventivi la Universitatea de Agronomie din Timișoara. Cât de sănătoase sunt pastele cu banane sau brioșele cu lavandă

Brioșe cu extract din rădăcină de cicoare și flori de lavandă sau paste făinoase cu banane destinate persoanelor care suferă de diabet Articolul Cercetători inventivi la Universitatea de Agronomie din Timișoara.…




21:09, 25.09.2014

Cercetătorii români: “burta de bere” este un mit. Care sunt recomandările specialiştilor pentru consum şi ce spun despre berea fără alcool şi cea cu arome

“Burta de bere” este un mit, nefiind constate creşteri semnificative sau observându-se chiar scăderi ale indicelui de masă corporală, circumferinţei abdominale şi raportului talie/şold odată cu creşterea consumului…