Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:55, 04.02.2024

Fructul minune care alungă oboseala cât ai clipi! Beneficii extraordinare pentru sănătate

Fructul minune care alungă oboseala cât ai clipi! Beneficii extraordinare pentru sănătate

Acest fruct furnizează magneziu, calciu și fier, și conține, de asemenea, o cantitate semnificativă de vitamina C, cu 25 mg la fiecare 100 g. Deși este perisabil, poate fi păstrat în frigider pentru cel mult două-trei…




11:00, 26.06.2023

Zmeura – recomandată în cura de slăbire şi pentru creşterea fertilităţii

Consumul zilnic al acesteia ne poate feri de numeroase probleme de sănătate cum ar fi cancerul, obezitatea, afecţiunile cardiovasculare şi infertilitatea. 5 motive pentru care ar trebui să consumăm frecvent zmeură…




05:30, 21.06.2023

Ce substanțe nutritive conțin dudele și ce beneficii aduc

Dudele conțin fitonutrienți esențiali unui organism sănătos: polifenoli, minerale și vitamine. În Grecia antică au fost considerate fructe ale zeilor. Romanii credeau că dudele dau înțelepciune oamenilor. Studiile…




18:26, 05.06.2023

Afinele, cel mai bun remediu pentru bolile intestinale - Studiu exploziv cu efectele lor extraordinare

Este vorba despre un studiu american care arată efectele extraordinare ale afinelor asupra microbiomului intestinal.Lucrarea, elaborată de o echipa de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, a fost publicată…




23:40, 24.03.2023

Pelargonidina - antioxidantul care încetinește îmbătrânirea. Cinci alimente care conțin această substanță

De asemenea, oamenii de știință au descoperit că aceste fructe contribuie semnificativ la menținerea sănătății creierului. Potrivit unui studiu recent, un compus din fructele de pădure, numit pelargonidina, poate…




12:11, 14.10.2022

Lista alimentelor care luptă împotriva cancerului - Sfaturile unui medic oncolog

Autor al lucrării "Foods to Fight Cancer", medicul vorbește despre existența unor superalimente care pot preveni teribila maladie.Iata cateva alimente care combat cancerul, in opinia dr. Béliveau:1. BroccoliConform…




16:40, 31.01.2022

Lista alimentelor care luptă cu cancerul, recomandate de un oncolog: ajută organismul să elimine compușii chimici

Iata cateva alimente care combat cancerul, in opinia dr. Béliveau:1. BroccoliConform dr. Béliveau, toate legumele crucifere (conopida, varza) au proprietati anticancerigene, insa broccoli e cel mai eficient deoarece…




09:50, 31.01.2022

Lista alimentelor care luptă cu cancerul, recomandate de un oncolog: ajută organismul să elimine compușii chimici

Iata cateva alimente care combat cancerul, in opinia dr. Béliveau:1. BroccoliConform dr. Béliveau, toate legumele crucifere (conopida, varza) au proprietati anticancerigene, insa broccoli e cel mai eficient deoarece…




09:00, 17.01.2022

Afinele, un adevărat beneficiu pentru sănătate

Afinele sunt pline de nutrienți și compuși benefici, cum ar fi vitamina C. De asemenea, sunt fructe ușor de adăugat într-o dietă. Specialiștii în sănătate arată că acestea ajută la combaterea inflamației și protejează…




15:16, 14.06.2021

De ce este bine să mâncăm o cană de CIREȘE seara, cu o oră înainte de somn. Efectele sunt miraculoase

Un lucru poate mai puţin ştiut despre aceste fructe este că sunt o sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. În timp ce suplimentele de melatonină din comerţ au de obicei…




08:31, 11.06.2021

Cireșele, superfructele verii. Motivele pentru care trebuie să le consumi

Cireșele sunt nu doar fructe gustoase, dar și sănătoase, reprezentând o resursă foarte importantă pentru bunăstarea organismului tău. În cea mai mare parte, cireșele au un rol foarte important în detoxifierea organismului,…




15:39, 22.07.2020

Cele mai bune surse de antioxidanți pe care să le consumi în aceată vară

Antioxidanții sunt compuși care se găsesc în mod natural în fructe și legume. Rolul lor este de a proteja celulele corpului de efectele negative ale substanțelor prooxidative, adică radicalii liberi pe care corpul…




05:13, 05.06.2020

Dudele au efect antioxidant pentru organism

Este sezonul dudelor, aşa că nu ignoraţi aceste fructe. Beneficiile lor sunt uimitoare. Fructe aparent banale, care cresc în copacii de la margini de drum, dudele sunt o sursă bogată de proteine vegetale – o raritate…




23:14, 13.08.2018

8 motive pentru a mânca afine. Nu te-ai fi gândit la punctul 6

„Cristalele de gheata care se formeaza in timpul congelarii a rupt tesuturile plantei ceea ce a avut ca efect eliberarea unei cantitati si mai mare de antocianina", a explicat omul de stiinta. Afinele ar putea…




15:36, 28.06.2018

Adevărul despre zmeură! Ce se întâmplă dacă consumaţi mai mult de 150 de grame pe zi

Zmeura de pădure conţine multe minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, dar şi vitaminele A, B1, B2, D şi P, plus vitamina C, care este prezentă în cantităţi impresionante. Pentru a vă bucura…




13:16, 16.05.2018

STIL DE VIAŢĂ Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Fructe roșii-violet pentru sănătate

1. Zmeura este fructul care conține cel mai mult acid elagic (antioxidant polifenolic), recunoscut pentru proprietățile sale de a lupta împotriva radicalilor liberi. Antocianinele care conferă fructului pigmenții…




09:07, 04.07.2017

Cercetatorii chinezi au creat o varietate de orez negru, bogat in antioxidanti, pentru a combate cancerul si alte boli

Cercetatorii din China au creat o varietate de orez negru, modificat genetic, care este bogat in antioxidanti si are potentialul de a reduce riscul de aparitie a cancerului si a altor maladii, potrivit unui studiu…




07:47, 10.06.2017

BENEFICIILE CIREŞELOR. Iată de ce TREBUIE să consumi aceste fructe de sezon

Cireşele, bune pentru inimă şi pentru sistemul circulator. Cercetătorii au descoperit că oamenii care au atacuri de cord tind să aibă un nivel scăzut de melatonină, ceea ce poate fi reparat prin consumul de cireşe.…




20:35, 31.05.2017

Consumaţi cât mai multe cireşe şi căpşuni pentru sănătatea voastră

E perioada cireşelor şi a căpşunilor. Profitaţi de aceste fructe pline de cele mai importante vitamine!  Pe lângă faptul că sunt delicioase la gust au şi importante beneficii asupra stării noastre de sănătate.…




15:33, 31.05.2017

Orezul negru, arma perfectă contra oboselii

Din cauza faptului că are un conţinut ridicat de carbohidraţi, este considerat ca fiind unul dintre combustibilii buni şi necesari ai organismului uman, iar dacă este consumat cu regularitate ajută la dublarea…




10:42, 28.09.2016

S-a inventat PÂINEA MOV. Iată de ce trebuie s-o alegi în locul celei albe

Un cercetător de la Universitatea din Singapore, Zhou Weibiao, a găsit formula unui tip de pâine care să aducă numai beneficii, păstrând gustul şi textura cu care amatorii de pâine albă sunt obişnuiţi. Bogată în…




00:09, 30.03.2016

Motive să mănânci cartofi dulci

Cartofii dulci contin din plin antioxidati extrem de puternici. Antocianina, cea care ii ofera culoarea specifica, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti din cartofii dulci ca si betacarotenul. Antocianina…




04:38, 21.03.2016

Pâinea purpurie. Ce e noul superaliment şi de ce a fost inventat

Pâinea albă este digerată prea uşor, dezechilibrează nivelul glucozei din sânge şi este cauză a obezităţii, potrivit principiilor nutriţionale actuale. Pe scurt, este inamicul numărul unu al unei alimentaţii sănătoase.…




10:44, 21.02.2016

Cum să ai vederea AGERĂ ca un VULTUR. Dacă le vei consuma, poți arunca deja ochelarii la gunoi!

Sănătatea ochilor este crucială pentru fiecare om. Să ai o vedere bună poate părea complicat, mai ales odată cu vârsta, însă nu e chiar așa. Consumul unor substanțe care se găsesc în alimente…




18:13, 31.01.2016

Fructe cu conținut scăzut de zahăr

Deși toate fructele sunt sănătoase, unele dintre ele au aport caloric mai ridicat din cauza conținutului mai ridicat de zahăr, numită și fructoză, în timp ce altele au în compoziția lor mai multă apă, putând fi…




23:54, 28.10.2015

Sanatate: Antocianinele fac minuni pentru organism

Antocianinele sunt pigmenti naturali ce coloreaza fructele, frunzele, florile sau ramurile plantelor in rosu, mov, violet sau albastru. Ele se gasesc in stratul exterior si in epiderma vegetalelor, fac parte din…




00:03, 21.09.2015

Ia-ţi energia zilnică necesară din prune!

Ne surprind cu atât de multe beneficii pentru organism, încât este foarte bine să le savurăm zilnic. Prunele ne aduc o mare concentraţie de vitamine şi minerale, ajută la slăbit, vindecă unele afecţiuni, detoxifică…




13:45, 14.07.2015

Alimentele ignorate care previn tumorile! Vezi care sunt beneficiile uimitoare

Ati aflat si poate ati simtit pe propria piele beneficiile alimentelor verzi, dar stiti ca alimentele negre sunt cel putin la fel de sanatoase. Sunt bogate in antioxidanti, previn tumorile si au capacitatea de…




11:20, 14.07.2015

10 alimente negre pe care ar trebui sa le incluzi in dieta

Ati aflat si poate ati simtit pe propria piele beneficiile alimentelor verzi, dar stiti ca alimentele negre sunt cel putin la fel de sanatoase. Sunt bogate in antioxidanti, previn tumorile si au capacitatea de…




16:40, 22.02.2015

Fructele mici si gustoase care previn cancerul

afine Afinele, acele margelute de culoare albastru inchis, contin vitamina A, E, F, PP, complexul de vitamina B, C, K, mangan, antioxidanti, fibre si multe alte substante care tin la distanta pericolul.Da burtica…