Antioxidantii - Stiri si informatii despre Antioxidantii | prima pagina Ultima actualizare: 18:51:31, 23.04.2024
Alimente anti îmbătrânire. Cum să îți menții pielea tânără cu ajutorul alimentației
Nimeni nu poate să oprească îmbătrânirea și trecerea timpului, însă avem capacitatea de a reduce efectele pe care îmbătrânirea le are asupra organismului nostru. Pielea este organul cu cea mai mare zonă de contact…
Descoperă băutura cu antioxidanți care te ajută să ai o piele de porțelan și să previi ridurile. Face minuni dacă o prepari acasă
De ce să alegi băuturi cu antioxidanți?Antioxidanții sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a lupta împotriva radicalilor liberi - moleculi instabile care pot deteriora celulele și pot accelera procesul de îmbătrânire,…
11 alimente foarte sănătoase pe care nu le mănâncă „aproape nimeni”
Blogul Spatula Desserts prezintă alimente benefice pe care nu le mănâncă „aproape nimeni”, oferind și câteva motive hazlii pentru această situație. Publicația online îi aparține lui Katalin Nagy, dezvoltator de…
10:11, 10.04.2024
Rețete de mâncare cu usturoi verde
Usturoiul verde este una dintre cele mai apreciate verdețuri de primăvară. Pe lângă gustul său unic, usturoiul verde este bogat în nutrienți și compuși benefici pentru sănătate. Află cum îl poți include în alimentație…
Cea mai bună dietă pentru a combate răceala rapid. Ce trebuie să consumi neaparat
Iată o listă cu alimente recomandate atunci când ești răcit, care combină nutriția optimă cu proprietăți vindecătoare specifice:1. Supa de puiUn remediu tradițional pentru răceală, supa de pui nu este doar reconfortantă,…
Aurul negru: Super-ceaiul anti-inflamator, anti-viral și anti-bacterian care conține cantități impresionante de antioxidanți
Ceaiul de aronia are beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Cunoscută și sub numele de căpșună neagră, aceasta este bogată în antioxidanți și substanțe nutritive esențiale. Puțini sunt cei care sunt conștienți…
Planta care plânge primăvara. Beneficiile "lacrimilor" ei pentru sănătate: te scapă de 100 de boli
"Lacrimile" viței de vie te scapă de 100 de boliProcesul începe în luna martie, odată cu creșterea temperaturii solului la 6-10 grade Celsius, la 25 de centimetri adâncime. Vița de vie, atât pe lemnul vechi, cât…
Alimentele pe care trebuie să le consumi neaparat toată primăvara dacă vrei să te ferești de răceli și de astenie
În continuare, vă prezentăm o serie de alimente recomandate pentru consum în perioada primăvară, alese pentru proprietățile lor nutritive și beneficiile aduse sănătății.1. Fructele citriceFructele citrice, cum…
Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate. Antioxidanți, vitamine, nutrienți și imunitate
Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate. Antioxidanți, vitamine, nutrienți și imunitate Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate: Există multe fructe care sunt recunoscute…
Vitamina pe care doar 1 din 100 de oameni o are în cantitate suficientă. Medic: 'Este cel mai puternic antioxidant!'
Cu toții ne dorim o sănătate de fier. Cu toate acestea, puțini dintre noi ne bucurăm de ea. Unul dintre motive ar fi lipsa unor vitamine care duc la scăderea puternică a imunității și la apariția unor boli grave.…
Top 5 produse anti-îmbătrânire de la Viorica pentru o piele tânără și strălucitoare
Într-o lume dominată de frumusețe și tinerețe, să știi cum să-ți fructifici anii și să-ți păstrezi pielea strălucitoare este esențial. Dacă și tu îți dorești să te bucuri de un ten tânăr și radiant, este esențial…
Două motive pentru care este indicat să înlocuiești cafeaua cu ceaiul negru. Beneficiile asupra organismului sunt uimitoare
Hidratează organismul, are efecte antioxidante și susține sănătatea oaselor și este considerat a fi chiar mai sănătos decât cafeaua. Iată care sunt beneficiile pe care le poți avea dacă și tu bei, în mode regulat,…
Beneficiile uimitoare ale plantei numite "mătura intestinului": iarbă de leac pentru zeci de afecțiuni
“Spanacul se consumă ca aliment de bază pentru diferite mâncăruri, precum supe, supe-creme, mâncărică de spanac, salată de spanac, tarte cu spanac, şi lista poate continua. Aveţi grijă însă! Dacă în timpul preparării…
Beneficiile uimitoare ale plantei numite "mătura intestinului": iarbă de leac pentru zeci de afecțiuni
“Spanacul se consumă ca aliment de bază pentru diferite mâncăruri, precum supe, supe-creme, mâncărică de spanac, salată de spanac, tarte cu spanac, şi lista poate continua. Aveţi grijă însă! Dacă în timpul preparării…
Alimentele pe care ar trebui să le mănânci primăvara în fiecare săptămână. Sunt sănătate curata
1. SpanaculSpanacul este unul dintre primele legume care apar în primăvară și este o sursă excelentă de vitamina K, vitamina A, mangan și fier. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți care pot ajuta la combaterea…
Ardeiul iute în alimentație, antioxidant și agent anti-obezitate. Mayașii îl foloseau pentru a trata astmul
Ei bine, ardeiul iute poate fi cât de iute se poate ar spune unii, dar asta depinde de gust și de cum ni l-am educat în timp. Pentru că, vă vine să credeți sau nu, dacă adăugăm treptat ardei tot mai mult și tot…
05:10, 16.02.2024
Uleiul de smirnă – darul naturii?
Smirna este cunoscută pentru parfumul său bogat, afumat și dulce, iar cercetările științifice moderne încep să găsească dovezi care sugerează că smirna poate oferi unele beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea,…
20:41, 14.02.2024
Beneficiile uimitoare ale păstârnacului. Este bogat în antioxidanți și sărac în calorii
Utilizată în diverse preparate, leguma este plină de nutrienți și este o sursă excelentă de vitamine. Păstârnacul este o „rudă” apropiată a morcovului și a pătrunjelului, dar nu doar în ceea ce privește forma,…
STIL DE VIAȚĂ. Adela Alexa, nutriţionist, dietetician: Scorțișoara – condiment cu proprietăți antioxidante
Originară din Sri Lanka, Birmania și regiunea de sud a Indiei, scorțișoara este una dintre cele mai vechi mirodenii cunoscute. Se află în fruntea listei celor mai bune alimente antioxidante, înainte de curcuma…
Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară
Aflați în rândurile următoare câteva aspecte legate de remediul natural pentru creșterea părului, rețetă alcătuită din miere și scorțișoară, pentru care se află și beneficiile acestora, dar și o rețetă pentru a…
Ce cantitate de fructe şi legume ar trebui să mănânci pe zi
Fructele și legumele reprezintă o parte foarte importantă din alimentația noastră, fiind bogate în nutrienți esențiali pentru funcționarea organismului. Dar ce cantitate de fructe și legume ar trebui să mănânci…
Deliciile naturale care pot transforma pielea și pot împiedica procesul de îmbătrânire. Secrete naturale de frumusețe
Aflați din rândurile următoare care sunt cele 13 fructe, care vă pot ajuta să vă transformați, atât piele, cât și procesul de îmbătrânire.AvocadoÎn primul și în primul rând, trebuie menționat avocado, care este…
Bucurii culinare pentru o inimă sănătoasă după 50 de ani. Descoperă cele 10 alimente care devin salvatoare în meniul tău
Perioada de după împlinirea vârstei de 50 de ani este numită și “perioada de aur”, deoarece trecem într-un nou capitol uimitor, în care toate experiențele acumulate de-a lungul timpului își pun amprenta asupra…
Cele 5 beneficii ascunse ale Vitaminei D. Nu este bună doar pentru oase
Una dintre cele mai cunoscute funcții ale vitaminei D este susținerea sănătății osoase. Prin stimularea absorbției de calciu, vitamina D ajută la menținerea densității osoase și previne dezvoltarea osteoporozei.…
Ceaiul-minune care accelerează creșterea părului. Are numeroase beneficii pentru sănătate
Ceaiul o adevărată sursă de sănătateBogat în antioxidanți, cum ar fi epigallocatechin gallate (EGCG), ceaiul verde poate ajuta la reducerea căderii părului și la stimularea creșterii acestuia prin îmbunătățirea…
STIL DE VIAȚĂ. Adela Alexa, nutriţionist, dietetician: Flavoinoidele – antioxidanți benefici pentru sănătate
Flavonoidele reprezintă o clasă de compuși fitochimici antioxidanți care conferă culorile hidrosolubile legumelor, fructelor, cerealelor, frunzelor și cojii (flavonoidele antioxidante active din punct de vedere…
Reţetă de ciorbă de sfeclă – preparate simple și delicioase
Sfecla roșie este o sursă minunată de nutrienți, fibre și mulți compuși vegetali importanți, iar ciorba de sfeclă este gustoasă și hrănitoare. În plus, această ciorbă este simplu de preparat, așa că de ce să nu…
16:45, 28.12.2023
Detoxifierea organismului, după sărbători. Reguli simple, de pus în practică - Cum revii în formă
Beneficiile unei diete de detoxifiere după SărbătoriEliminarea Toxinelor: După mesele bogate în grăsimi și zaharuri, corpul tău poate acumula toxine. O dietă de detoxifiere ajută la eliminarea acestor substanțe…
10:20, 28.12.2023
Detoxifierea organismului, după sărbători. Reguli simple, de pus în practică - Cum revii în formă
Beneficiile unei diete de detoxifiere după SărbătoriEliminarea Toxinelor: După mesele bogate în grăsimi și zaharuri, corpul tău poate acumula toxine. O dietă de detoxifiere ajută la eliminarea acestor substanțe…
09:16, 21.12.2023
Ienupăr – Beneficii și proprietăţi. Cum se consumă ienupărul
Ienupărul, cunoscut în popor și sub denumirea de chiparos sau brădișor, este coniferul cu fructe și semințe care dau gust preparatelor culinare și care sunt benefice sănătății organismului atunci când sunt consumate…