Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:40, 22.03.2024

Pescarii români nu mai prind nimic în Marea Neagră

Pescarii români nu mai prind nimic în Marea Neagră

Lărgirea plajelor a adus modificări mari în ecosistemul mării. Pentru că nu mai găsesc hrană la mal, multe specii de pești au migrat în larg și nu se mai prind în plasele pescarilor. Să nu ne mire așadar dacă nu…




19:10, 18.03.2024

Cercetări internaţionale asupra algelor din Lacul Ursu din Sovata, preconizate a fi hrana viitorului

Algele ulva care cresc în Lacul Ursu din Sovata fac obiectul unei ample cercetări internaţionale, pentru a se studia posibilitatea creşterii acestora într-un mediu artificial, întrucât este preconizată a fi "una…




18:36, 18.03.2024

Minunea din Sovata. Algele care cresc în Lacul Ursu ar putea să fie „mâncarea viitorului”

Minunea din Sovata. Algele care cresc în Lacul Ursu ar putea să fie „mâncarea viitorului”

Algele ulva care cresc în Lacul Ursu din Sovata fac obiectul unei ample cercetări internaţionale, pentru a se studia posibilitatea creşterii acestora într-un mediu artificial, fiind pe lista cu "mâncărurile viitorului",…




18:25, 18.03.2024

Un lac din România îi uimeşte pe cercetători

Un lac din România îi uimeşte pe cercetători

Un lac din România îi uimeşte pe cercetători.Algele ulva care cresc în Lacul Ursu din Sovata fac obiectul unei ample cercetări internaţionale, pentru a se studia posibilitatea creşterii acestora într-un mediu artificial,…




11:51, 06.02.2024

Universitatea Ovidius din Constanta va participa la implementarea unui proiect european de peste 1,4 milioane de euro destinat valorificarii algelor in regiunea Marii Negre

Universitatea Ovidius din Constanta va participa la implementarea unui proiect european de peste 1,4 milioane de euro destinat valorificarii algelor in…

Universitatea Ovidius din Constanta UOC a castigat proiectul "Harnessing Algae Power for Pollution Reduction and Blue Growth AlgaeRevive ", cod BSB00091, finantat prin programul NEXT Black Sea Basin Interreg VI…




15:01, 18.10.2023

Science Report: O planetă este atât de fierbinte încât are nori de cuarț ● Au fost depistate cauzele celui mai mare cutremur înregistrat vreodată pe Marte…

O planetă este atât de fierbinte încât are nori de cuarț ● Au fost depistate cauzele celui mai mare cutremur înregistrat vreodată pe Marte ● Algele erau consumate de europeni cel puțin de acum 8.000 de ani




23:00, 17.10.2023

STUDIU: Algele şi plantele acvatice au făcut parte din alimentaţia populaţiilor europene până în Evul Mediu

STUDIU: Algele şi plantele acvatice au făcut parte din alimentaţia populaţiilor europene până în Evul MediuConsumul de alge şi plante acvatice, o practică obişnuită în unele ţări asiatice, a fost un obicei comun…




01:05, 07.09.2023

Algele otrăvitoare închid popularul lac german Rotter

Algele otrăvitoare au închis popularul lac german Rotter, pe fondul temperaturilor ridicate de la începutul toamnei. Autoritățile germane au închis lacul Rotter pentru înotători din cauza algelor otrăvitoare albastre-verzi…




21:05, 31.08.2023

Iohannis, în vizită. Plasticul pune în pericol biodiversitatea Deltei

De Ziua Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării, preşedintele merge vineri în Deltă. Într-un comunicat de presă, Administraţia Prezidenţială explică  interesul acordat. Varietatea florei şi a faunei. Care e de importanță…




00:55, 18.05.2023

Comisia Europeană a cerut ca algele din Marea Neagră să fie colectate pentru consum

Algele din Marea Neagră ar putea fi introduse în meniurile restaurantelor de la noi. Comisia Europeană a cerut autorităților române să adopte cadrul legal prin care comoara verde din adîncul mării să fie exploatată…




04:35, 27.04.2023

Plastic peste tot! Algele de sub gheața arctică conțin plastic

O echipă de oameni de știință a descoperit că algele de sub gheața arctică conțin de 10 ori mai mult plastic decît toată apa din jur. Plasticul într-o concentrație atît de mare este periculos și poate provoca daune…




19:50, 21.04.2023

Algele de gheaţă din regiunea arctică, puternic contaminate cu microplastic

Alga Melosira arctica, care creşte sub gheaţa arctică, conţine de zece ori mai multe microparticule de plastic în comparaţie cu apa din jur, conform unui studiu condus de Institutul Alfred Wegener, Centrul Helmholtz…




00:30, 18.03.2023

Un covor uriaș de alge a invadat plajele din Africa pînă în Golful Mexic

O masă uriașă de alge care s-au format în Oceanul Atlantic se îndreaptă spre coasta Floridei și alte zone litorale din Golful Mexic, amenințînd să depoziteze tone de plante urît mirositoare și potențial periculoase…




23:55, 07.03.2023

România aruncă la gunoi algele marine, resursă regenerabilă importantă, deși UE recomandă folosirea lor

În timp ce Comisia Europeană încurajează statele membre să valorifice din plin algele marine, ca resursă regenerabilă, România aruncă la gunoi mii de tone anual. Mai mult, Ministerul Mediului se opune folosirii…




15:31, 02.02.2023

Ministrul Apărării, Algel Tîlvăr, l-a primit la sediul MApN pe ambasadorul Statului Qatar la Bucureşti

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, l-a primit joi, 2 februarie, la sediul MApN, pe ambasadorul Statului Qatar la Bucureşti, Osama Yousef A.A. Alqaradawi, discuţiile vizând în principal stadiul şi perspectivele…




16:00, 17.01.2023

Spirulina: Ce este și cum să o consumi

Algele marine comestibile sunt considerate superalimente în țările asiatice, unde sunt incluse în mod tradițional în numeroase preparate culinare. Algele au ajuns și la noi în țară, fiind disponibile atât sub formă…




08:00, 11.12.2022

Marea Baltică rămâne fără pește din cauza algelor. „Zone moarte” au apărut pe fundul apei

Marea Baltică este o a doua casă pentru Uwe Krüger și nepotul său. Aici, bătrânul transmite generației tinere cunoștințele de pescuit, dar nu mai este așa de simplu să-ți câștigi existența din pescuit, în special…




02:50, 27.10.2022

Războiul contra biologiei – partea a doua: Aroganţa la nivel microscopic

Sunt peste tot. Într-un numar pe care nu îl putem scrie pe o singura foaie de hârtie fara sa folosim ridicari la putere impresionante. Sunt locuitorii planetei de când au aparut primele conditii de viata. Cel mai…




12:06, 12.10.2022

Roboți minusculi au reușit să elimine cu succes pneumonia din plămânii șoarecilor

Oameni de stiinta au reusit sa dirijeze un „roi" de roboti microscopici ca sa elimine microbii de pneumonie din plamânii soarecilor, ceea ce ridica speranta ca un tratament similar ar putea fi dezvoltat pentru…




16:55, 29.09.2022

Raport preliminar, în cazul catastrofei de pe fluviul Oder: Moartea peştilor a fost probabil provocată de impactul toxic al înmulţirii algelor

O algă toxică este la originea catastrofei ecologice de pe fluviul Oder, din această vară, când au murit aproape 250 de tone de peşti, arată un raport preliminar polonez, citat de AFP. Se exclude astfel ipoteza…




00:46, 13.09.2022

Alimentul minune care scade tensiunea arterială - recomandat pe caniculă

Mult timp nutritionistii au incercat sa afle care este secretul dietelor estice si in sfarsit au aflat ca exista un aliment care sta la baza sanatatii intregului organism.Este vorba despre algele marine care au…




19:50, 12.09.2022

Primăria Alba Iulia se luptă cu algele din șanțurile cetății Alba Carolina: Cât valorează soluțiile anti-alge pe care le cumpără

Primăria Alba Iulia se luptă cu algele din șanțurile cetății Alba Carolina: Cât valorează soluțiile anti-alge pe care le cumpără Primăria Alba Iulia se luptă cu algele din șanțurile cetății Alba Carolina: Cât valorează…




20:16, 29.08.2022

Peste 1.000 de tone de alge au fost strânse din sudul litoralului, weekend-ul trecut

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL) a anuntat ca peste 1.000 de tone de alge au fost strânse din sudul litoralului în weekend-ul trecut, iar în luna august au fost adunate aproapa 4.500 de tone…




09:11, 29.08.2022

În timp ce turiștii sunt revoltați de algele de pe plajă, specialiștii spun „că-i semn bun”: Arată că mediul din Marea Neagră e sănătos

Jumătate din plaja de la Costinești a fost ocupată de alge. După mai multe zile în care au călcat și au înotat prin vegetația marină, turiștii s-au declarat revoltați de situație. Specialiștii spun însă că algele…




16:31, 25.08.2022

Nuclearelectrica a terminat de curățat mâlul și algele de la centrala de la Cernavodă. Unitatea 1 a revenit la funcționare normală

Unitatea 1 a Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă funcţionează la putere nominală, lucrările aferente modificării parametrilor de funcţionare a condensatorului turbinei din cauza acumulării impurităţilor în apă…




08:56, 18.08.2022

FOTO. Algele au invadat litoralul. 3.000 de tone, strânse de pe plaje în doar câteva zile

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunţat că 3.000 de tone de alge au fost strânse de pe plajele litoralului românesc în ultimele zile, aceeaşi cantitate fiind colectată în luna iulie. Potrivit…




14:31, 11.08.2022

Top 3 alimente bogate în iod. De ce este bine să le consumăm!

Dieta noastră obișnuită ar trebui să conțină și alimente bogate în iod, deoarece ele ajută la buna funcționare a tiroidei. Deficiența de iod din organism poate duce la tulburări hormonale și la boli tiroidiene…




17:50, 10.08.2022

Unul dintre cele două reactoare nucleare de la Cernavodă îşi reduce producţia pentru a fi îndepărtate algele

Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă îşi reduce puterea cu 25%, în această noapte, pentru îndepărtarea algelor acumulate în zona condensatorului, în partea clasică a centralei, anunţă Nuclearelectrica,…




16:16, 10.08.2022

Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă îşi reduce puterea cu 25% în această noapte, pentru îndepărtarea algelor acumulate în zona condensatorului

”SN Nuclearelectrica SA informează acţionarii şi investitorii asupra reducerii puterii Unităţii 1 CNE Cernavodă cu 25%, în noaptea de 09 august 2022. Reducerea de putere a Unităţii 1 CNE Cernavodă este necesară…




15:46, 30.06.2022

Canicula a cauzat apariția algelor pe Someș și în lacuri de acumulare. Riscul de mortalitate piscicolă este mare

Temperaturile ridicate, evaporația excesivă și lipsa precipitațiilor, corelate cu debitele mici din rețeaua hidrografică au favorizat dezvoltarea excesivă și descompunerea algelor. Din păcate, canicula a dus la…