Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au descifrat sindromul inimii frânte

Publicat:
Cercetătorii au descifrat sindromul inimii frânte

Creierul uman contine bazele „sindromului inimii frante”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de stiinta italieni de la din Foggia, transmite ANSA. Echipa specializata in medicina nucleara, a carei cercetare a fost publicata in Journal of the of Cardiology (JACC): , a descoperit ca acest sindrom are o baza stiintifica ce rezida in diferite zone ale creierului. „Studiul nostru ofera noi sperante de tratare a acestei afectiuni”, au declarat cercetatorii. Sindromul inimii frante, numit si cardiomiopatia Takotsubo sau cardiomiopatia

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol si foto: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiul care schimba ceea ce știam despre legatura dintre homo sapiens și omul din Neanderthal

15:55, 27.05.2024 - Un studiu recent, semnat de un grup de cercetatori de la Institutul Max Planck, Germania, și de la Universitatea Berkeley, SUA, schimba radical tabloul interacțiunii dintre Homo sapiens și Homo neanderthalensis. Cercetatorii susțin ca aceste doua specii umane au relaționat pentru o perioada relativ…

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…

Studiu: Tigarile electronice sunt asociate cu un risc mai mare de insuficienta cardiaca

13:20, 13.04.2024 - Tigarile electronice pot creste riscul de a dezvolta insuficienta cardiaca, arata un nou studiu. Vapingul a devenit o alternativa populara la fumatul traditional, iar dovezile privind riscurile sale pentru sanatate sunt inca in curs de investigare. Un nou studiu, care a analizat aproape 176.000 de adulti,…

MEDICINA SPAȚIALA Inovație ESA: Modele 3D de vase de sange pentru studiul inimii in microgravitație

15:45, 07.04.2024 - Inginerii ESA au deschis noi orizonturi in medicina spațiala și terapia vasculara, creand modele de vase de sange prin bioprintare 3D pentru a studia efectele microgravitației asupra inimii și pentru a testa tratamentele vasculare. The post MEDICINA SPAȚIALA Inovație ESA: Modele 3D de vase de sange…

Dublu avantaj pentru femei. Barbații trebuie sa faca de 2 ori mai multa mișcare fizica pentru aceleași beneficii asupra sanatații - STUDIU

23:06, 09.03.2024 - Pentru scaderea riscului de mortalitate cu 18% barbații trebuie sa practice 300 de minute de activitate fizica moderat-intensa (MVPA) pe saptamana, insa femeile obțin rezultate similare dupa numai 140 de minute. Mai mult decat atat, in condițiile realizarii a 300 de minute saptamanale de MVPA, femeile…

Studiu: femeile au aceleași beneficii de sanatate ca barbații dupa perioade mai scurte de activitate fizica

09:21, 09.03.2024 - Pentru scaderea riscului de mortalitate cu 18%, barbații trebuie sa practice 300 de minute de activitate fizica moderat-intensa (AFMI) pe saptamana, insa femeile obțin rezultate similare dupa numai 140 de minute. Mai mult decat atat, in condițiile realizarii a 300 de minute saptamanale de AFMI, femeile…

Gheața din Oceanul Arctic dispare in ritm accelerat

14:00, 08.03.2024 - O echipa de cercetatori a calculat ca Arctica ar putea ramane in curand fara gheata intr-o luna septembrie, pentru prima data de la inceputul inregistrarilor, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar in acest an, informeaza DPA. Intre 2035 si 2067, Arctica ar putea fi in mod constant lipsita de gheata…

Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte?

09:25, 03.03.2024 - Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte? Unele studiile zic: da, cu  lapte. Altel, dimpotriva: fara lapte. Și mai sunt și studiile care ne recomanda sa nu uitam ceaiul, care are proprietați asemanatoare cafelei. Polifenoli Cafeaua este bogata in antioxidanți numiți polifenoli. Aceasta familie de molecule…


Ce parere ai despre aceasta stire?