Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Evită alimentele reci şi stătute dacă vrei să scapi de migrene

Publicat:

Un aliment rece, reflexia luminii pe suprafata apei sau un zgomot puternic ne poate declansa un episod dureros. 20 la suta din persoane sufera de migrene, iar femeile afectate sunt in numar de trei ori mai mare decat barbatii.

Studiile arata ca migrena este rezultatul unui dezechilibru biochimic la nivelul creierului, ce provoaca hiperexcitabilitate cerebrala, adica un raspuns anormal al neuronilor la anumiti stimuli.

"Factorii declansatori ai migrenei sunt de ordin alimentar (vin rosu, lactate, ciocolata, citrice, ulei, sare), anumite medicamente…

Citeste articolul mai departe pe click.ro…  

Sursa articol: click.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce este microbiomul si cum ne poate ajuta sa traim mai mult. Care sunt alimentele care ne pot scoate din depresie

05:45, 02.04.2024 - Ce este microbiomul si cum ne poate ajuta sa traim mai mult. Care sunt alimentele care ne pot scoate din depresieMancarea ar putea sa fie sursa mai multor probleme decat se stia pana acum. Oamenii de stiinta care studiaza bacteriile si microbii care traiesc in interiorul corpului nostru spun ca dezechilbrele…

Cine are mai multa cofeina: ceaiul sau cafeaua? Caștigatorul confruntarii, desemnat de studiile de specialitate

15:25, 22.03.2024 - Aroma ceaiului nu sunt singurele aspecte care il diferențiaza de cafea, ci și nivelul de cofeina, care poate varia semnificativ in funcție de tipul și modul de preparare al ceaiului.Ceaiul este o bautura straveche și raspandita in intreaga lume, cu diverse tipuri și arome care satisfac gusturile diverse…

Alimentele pe care Carmen Bruma le consuma in postul Paștelui. De ce sunt atat de importante

15:30, 21.03.2024 - Carmen Bruma, in varsta de 46 de ani, este adepta un stil de viata sanatos, astfel ca de cele mai multe ori, ea da sfaturi fanilor de pe contul de socializare, cu privire la alimentatia pe care ar trebuii sa o urmeze.Pentru ca am intrat deja in postul Paștelui, partenera lui Mircea Badea a dezvaluit…

Tot ce trebuie sa știi despre "gatul de curcan". Cum se poate preveni apariția lui

16:35, 15.03.2024 -  Termenul de "gat de curcan" se refera la aspectul lasat și pliat al pielii de pe gat. Acest fenomen este adesea rezultatul pierderii elasticitații pielii și al slabirii mușchilor din zona gatului. Este un semn comun al imbatranirii dar nu este limitat doar la acesta. Factori precum expunerea la soare,…

Magazinele, obligate sa vanda la preț redus alimentele aflate aproape de expirare. Legea pentru stoparea risipei de alimente a fost adoptata

13:45, 15.03.2024 - Legea pentru reducerea risipei de alimente a fost promulgata vineri, 15 martie, de președintele Romaniei, Klaus Iohannis. Diana Buzoianu, coinițiatoare a proiectului a declarat ca in Romania 2,55 milioane de tone de alimente se pierd anual, fiind aruncate la gunoi. Potrivit deputatei USR, aceste alimente…

Alimentele fermentate precum borsul si ­kefirul ­imbunatatesc sanatatea mintala

00:45, 22.02.2024 - Alimentele fermentate au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sanatatea mintala, avand un impact pozitiv asupra echilibrului microbiomului intestinal și, implicit, asupra funcționarii creierului (axa intestin-creier). Prin procesul de fermentație, aceste alimente devin surse bogate de probiotice…

Alimentele și bauturile pot influența viteza de imbatranire a organismului

00:15, 14.02.2024 - Toate alimentele și bauturile pe care le consumi pot influența viteza de imbatranire a organismului. Exista doi factori principali care grabesc procesul de imbatranire al pielii: expunerea la soare și formarea produșilor finali de glicație avansata (AGE). AGE-urile rezulta din reacțiile proteinelor…

Cand e bine sa faci dus, dimineata sau seara

12:11, 06.02.2024 - Igiena este o parte importanta a unei vieți echilibrate și sanatoase, iar dușul este cea mai la indemana modalitate de a menține igiena corpului, pentru cei mai mulți dintre oameni. Sigur ca, de-a lungul timpului, au existat tot felul de discuții despre cat de frecvent este nevoie sa facem duș și despre…


Ce parere ai despre aceasta stire?