Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vitamina D asigură protecţie suplimentară organismului în lupta cu răcelile de sezon

Publicat:

Se stie ca vitamina D joaca un rol benefic in stimularea sanatatii oaselor si a creierului, insa noi dovezi stiintifice sugereaza ca aceasta ofera protectie suplimentara intregului organism impotriva instalarii racelilor de sezon si a gripei, potrivit unei revizuiri stiintifice a 25 de studii realizate pe aceasta tema. Noile date arata ca vitamina D stimuleaza imunitatea si ajuta la combaterea infectiilor respiratorii acute, informeaza time.com, preluat de Hotnews.ro. Mai multe studii observationale au asociat nivelul scazut de vitamina D din organism cu o predispozitie pentru contactarea infectiilor

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Impactul prafului saharian asupra sanatații. Cum trebuie sa procedeze romanii in aceste zile

17:25, 24.04.2024 - Cat de periculos este praful saharian? Praful saharian este format din particule fine de nisip și minerale, care, odata ajunse in atmosfera, pot fi transportate pe distanțe mari. In general, concentrațiile de praf saharian prezente in aerul din Romania nu sunt considerate a avea un impact major asupra…

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Operațiile bariatrice imbunatațesc sanatatea inimii și scad tensiunea

00:16, 20.03.2024 - Chirurgia bariatrica poate imbunatați considerabil starea cardiometabolica, in special in randul persoanelor mai tinere, a femeilor, sau a celor fara comorbiditați, conform unui nou studiu publicat in Journal of the Endocrine Society din SUA, prelua de Hotnews. In cadrul studiului, echipa de cercetatori…

Vești bune! Numarul infecțiilor respiratorii a scazut ușor!

17:51, 16.02.2024 - Potrivit Institutului Național de Sanatate Publica, incidența infecțiilor respiratorii a depașit și saptamana trecuta nivelul mediu calculat pentru ultimele sezoane, insa tendința este ușor descrescatoare fața de saptamanile anterioare. Chiar daca numarul bolnavilor de gripa a scazut, fata de raportarea…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Raza de speranța pentru copii din Africa: Un vaccin impotriva malariei prezinta o eficacitate de pana la 78% / Ce preț are

07:35, 03.02.2024 - Un vaccin impotriva malariei, dezvoltat cu ajutorul cercetatorilor britanici de la Universitatea Oxford, prezinta o eficacitate de pana la 78% la copii mici, sugereaza noi date obtinute in urma unui studiu recent, relateaza vineri DPA/PA Media, scrie AGERPRES. Anul trecut, vaccinul R21/Matrix-M a…

ce au demonstrat noile cercetari

09:55, 02.02.2024 - Un studiu recent realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) a facut lumina asupra modului in care percepția noastra asupra culorilor se schimba pe masura ce imbatranim. Pe masura ce inaintam in varsta, simțurile gustului, mirosului, auzului și vazului devin mai puțin acute, iar acum…


Ce parere ai despre aceasta stire?