Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vitamina C, un combustibil pentru celulele canceroase (studiu)

Publicat:

Aportul de vitamina C din alimentatie este cunoscut a fi crucial datorita proprietatilor sale antioxidante, insa cercetatorii chilieni au demonstrat recent ca aceasta serveste de asemenea drept "combustibil" pentru celulele tumorale in diferite tipuri de cancer, relateaza joi AFP. Dupa 20 de ani de cercetari, rezultatul unui studiu realizat de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Concepcion (sudul Chile), condus de medicul , a fost publicat in revista and Medicine. Studiul arata ca cele 20 de tipuri de cancer studiate isi satisfac nevoile importante…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința din Franta au descoperit alimentele care afecteaza aspectul fizic al omului

08:25, 14.03.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit care dintre alimente afecteaza aspectul fzic al omului. Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știința francezi de la Universitatea din Montpellier. Unele produse pot reduce atractivitatea, la aceasta concluzie neașteptata a ajuns cercetatorii francezi…

Cel mai mare studiu clinic arata ca administrarea calciului si a Vitaminei D reduce mortalitatea prin cancer

07:55, 13.03.2024 - Vitamina D și calciul sunt doi aliați prețioși ai femeilor impotriva cancerului. Un studiu publicat in Annals of Internal Medicine releva ca suplimentarea pe termen lung cu calciu și vitamina D in timpul timpul menopauzei este asociata cu o creștere a mortalitații din cauze cardiovasculare, dar cu un…

Noul studiu care dinamiteaza speranțele ecologiștilor: Mașinile electrice polueaza mai mult decat cele pe combustibil

16:21, 08.03.2024 - Studiul, desfașurat de Emissions Analytics arata ca anvelopele mașinilor electrice sunt confecționate din cauciuc sintetic, care conține substanțe ce contribuie semnificativ la poluarea mediului. Astfel, greutatea mare a vehiculului eliberareaza particule periculoase care ajung ulterior in sol și in…

Cat trebuie sa te odihnești intre antrenamentele fizice

16:40, 01.03.2024 - Odihna este un factor important atunci cand incercam sa lucram la propriul corp. Multe studii arata cum timpul de recuperare este esențial, deoarece renunțarea la odihna poate avea efecte opuse fața de cele dorite. Pentru majoritatea persoanelor care fac activitate fizica moderata, 2-4 sesiuni pe saptamana…

O noua terapie contra cancerelor pancreasului și colonului

19:35, 14.02.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Anvers a pus la punct o noua terapie celulara, care distruge mecanismul de aparare a tumorilor, a anunțat universitatea intr-un comunicat. Noua terapie ar putea constitui un progres important in lupta contra cancerelor pancreasului și al colonului, transmite…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…

Atenție, șoferi! Noua metoda prin care cei beți sunt prinși instant. Are o acuratețe de 98%

12:30, 02.02.2024 - Mare atenție, șoferi! Noua metoda prin care cei beți sunt prinși instant. Oameni de știința canadieni au dezvoltat o metoda de identificare a persoanelor in stare de ebrietate prin analiza vocii. Cercetatorii au reușit sa dezvolte un sistem care poate determina cu o acuratețe de 98% daca o persoana…

„Guma de mestecat” a adolescenților preistorici a fost descoperita in Suedia. Are o vechime de 9.700 de ani

20:05, 23.01.2024 - ADN-ul prezent in „guma de mestecat” folosita de adolescenti din epoca de piatra si descoperita intr-un sit arheologic din Suedia cu o vechime de 9.700 de ani ofera informatii cu privire la afectiunile bucale din acea perioada, conform unui studiu suedez, Studiul, realizat de o echipa de paleontologi…


Ce parere ai despre aceasta stire?