Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO Soarta cumplită a bisericilor distruse ale Lacului Cinciş. Ce secrete ascund ruinele din valea înghiţită de ape

Publicat:

Cinci sate de pe au fost inundate la inceputul anilor 1960, pentru amenajarea si a barajului sau, la marginea municipiului Hunedoara si a satului Teliuc. In vremea marelui proiect care urma sa asigure alimentarea cu apa a Hunedoarei si a combinatului siderurgic, locuitorii din Cincis-Cerna, Valea Plostii, Baia lui Crai, si Ciuleni au fost nevoiti sa se mute din asezarile vechi de peste sase secole in alte sate care urmau sa fie infiintate pe dealurile din vecinatate.

In timp ce valea a fost transformata intr-un lac intins de acumulare, cu…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Copiii au facut spectacol la Kinder Cup Baile Herculane

10:36, 18.04.2024 - BAILE HERCULANE – Aproximativ 100 de copii nascuți in anul 2015, de la 7 cluburi din sud-vestul țarii, au facut spectacol timp de doua zile in sala „Alexandru Duicu” din Baile Herculane! Prima ediție a Kinder Cup Baile Herculane s-a desfașurat la finalul saptamanii, iar acum urmeaza și alte turnee,…

Un mare turn al unei cetați dacice a ajuns de nerecunoscut. A fost devastat de forțele naturii in ultimii ani VIDEO

03:11, 25.03.2024 - Ruinele celor mai impunatoare turnuri dacice din Hunedoara au ajuns de nerecunoscut. Au fost vitale pentru apararea cetaților dacice, insa aproape doua milenii mai tarziu nu mai pot fi aparate de distrugerile provocate de natura și de oameni.

Blestemul marii cetați din umbra Sarmizegetusei Regia. Sute de copaci, prabușiți peste Fețele Albe VIDEO

07:06, 07.03.2024 - Cetatea dacica Fețele Albe din Hunedoara se infațișeaza oaspeților sai cu o priveliște dezolanta. Ruinele sale au fost acoperite de numeroși arbori rupți de furtuni, iar o intreaga padure s-a prabușit in jurul așezarii.

Epopeea continua: Judecatoria Constanta are termen joi in dosarul privind demolarea Bisericii Izvorul Tamaduirii, de la Macul Rosu

17:05, 06.03.2024 - Este vizata soarta Bisericii Izvorul Tamaduirii, din zona Macul Rosu, cunoscuta drept biserica de pe trotuar. Joi, 7 martie 2024, are loc un nou termen in dosarul deschis de Parohia Izvorul Tamaduirii Constanta, parat fiind Primarul municipiului Constanta. Este vizata soarta Bisericii Izvorul Tamaduirii,…

Ghioceii salbatici impodobesc ținutul cetaților dacice. Avertisment pentru excursioniști VIDEO

17:10, 29.02.2024 - Primele semne ale primaverii se arata in Munții Șureanu din Hunedoara, unde covoare de flori incep sa impodobeasca padurile din ținutul cetaților dacice. Turiștii sunt așteptați in numar mare in poienile cu ghiocei salbatici, insa padurarii le atrag atenția.

Un barbat din Hunedoara și-a ținut cațelul legat cu un lanț de doar 50 cm, fara apa și mancare. Poliția i-a facut dosar penal

13:36, 13.02.2024 - Politistii au deschis dosar penal pe numele unui barbat de 52 de ani care si-a legat cainele de o teava metalica, cu un lant de doar 50 cm si nici nu i-a dat hrana si apa. Incidentul a avut loc in localitatea Cincis Cerna, din judetul Hunedoara.

Biserica de rit rasaritean, veche de un mileniu, descoperita la Alba Iulia. Cum va fi marcata urma ruinelor VIDEO

12:55, 03.02.2024 - Ruinele celei mai vechi biserici de rit rasaritean din Transilvania vor fi marcate printr-un trotuar pietonal din lespezi de piatra. Zidurile aflate in Cetatea Alba Carolina sunt ingropate in pamant și dateaza din secolul X.

Blocul muncitoresc din munți inghițit de padure. Locul straniu din apropierea unui fost mare furnal VIDEO

23:05, 01.02.2024 - Un bloc muncitoresc parasit in munții Hunedoarei a ramas locul emblematic al industriei miniere și metalurgice de pe valea Govajdiei din Hunedoara. In apropierea sa, furnalul din Govajdia a fost lasat și el in ruina.


Ce parere ai despre aceasta stire?