Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO. Cercetătorii din Republica Moldova au creat soiuri de roșii, rezistente la îngheț și secetă

Publicat:

  Recoltele agricultorilor moldoveni deseori depind de conditiile climaterice care in si-au demonstrat instabilitatea. In aceste conditii, in ajutorul fermierilor vine stiinta. Savantii de la Academia de Stiinte au creat noi soiuri de tomate. Legumele sunt rezistente la inghet, seceta si boli.  

Citeste articolul mai departe pe 7est.ro…  

Sursa articol: 7est.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta naționala! Dr. Beatrice Mahler: Radonul este luat ca și al doilea factor de risc pentru cancerul pulmonar pentru adulti, dupa fumat

12:36, 23.04.2024 - Radonul, un gaz radioactiv descoperit in 25% din școlile și gradinițele din Romania, ridica preocupari serioase in privința sanatații publice. Cercetatorii de la Facultatea de Științe din cadrul Universitații Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au semnalat acest

Legumele moldovenești scoase la in vinzare in piețe și in marile lanțuri de magazine

06:11, 06.04.2024 - Serele fermierilor din Republica Moldova abunda de verdețuri, gata sa fie culese. Castraveții, ridichea si ceapa verde si-au facut loc si in piete, si in marile lanturi de magazine, unde o conditie de comercializare este calitatea si ambalajul. Serele Alei Popa din satul Negureni, raionul Telenesti,…

Tomata-banana face furori. Ce performanțe are acest soi neobișnuit de roșii, explica cercetatorii de la Stațiunea din Buzau

12:30, 03.04.2024 - Un soi de tomate omologat la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau a devenit foarte apreciat in ultimii ani. Cererile pentru rasaduri au depașit cu mult așteptarile, iar unitatea va dubla producția pentru a face fața solicitarilor.

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Cum puteți sa va feriți de legumele pline de pesticide. Ministrul Agriculturii are soluția: sera proprie

21:05, 23.03.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sambata ca mananca bio, din solarul familiei. ”Da, mananc bio. Am un solar pentru familie unde producem bio, nu folosim pesticide. Ma bucur ca zona de lactate a avut o explozie pe partea de bio, folosesc produse bio si le cumpar”, a spus Florin Barbu…

Plingau: „Urmatoarea solicitare pentru noul sediul PA trebuie sa fie Spitalul de Psihiatrie de la Costiujeni, unde sa incapa și Comisia Pre-Vetting ”

16:45, 15.03.2024 - Președintele Platformei DA, Dinu Plingau, crede ca „urmatoarea solicitare pentru sediul nou al Procuraturii Anticorupție trebuie sa fie Spitalul Clinic de Psihiatrie de la Costiujeni și nu Universitatea Creanga sau Academia de Științe”. „Un sediul perfect, unde pot incapea și membrii Comisiei care au…

Noutate mondiala in materie de folii biodegradabile. Cercetatorii de la Galați au creat folia din sange de animale

16:10, 15.03.2024 - Trei cercetatori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați au creat folia biodegradabila din sange de animale, ce poate fi folosita pentru realizarea ambalajelor in industria alimentara.

Lupii de la Cernobil dezvolta gene rezistente la cancer in urma expunerii la radiații

12:35, 11.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Princeton exploreaza mutațiile genetice și modificarile imunitare ale lupilor din zona de excludere a Cernobilului pentru a descoperi posibile soluții in lupta impotriva cancerului la oameni. In urma dezastrului nuclear de la Cernobil din 1986, cercetatorii de la Universitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?