Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vânzare teren agricol. Comisia Europeană propuneri de protejare

Publicat:

Potrivit unui comunicat al forului comunitar, statele membre ale au dreptul sa restrictioneze vanzarile de terenuri agricole pentru a prezerva comunitatile agricole si pentru a promova o agricultura sustenabila. Dar, facand asta, ele trebuie sa indeplineasca reglementarile UE, in special cele legate de miscarea libera a capitalului. 

In 2015, CE a lansat proceduri de infringement impotriva statelor membre care au discriminat investitorii din alte state UE si au creat restrictii disproportionate la investitiile transfrontaliere. In ghidul publicat joi de ,…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania trebuie sa dea in judecata Austria pentru Schengen, susține Mihai Tudose: 'Nu au absolut nicio logica. Hai sa ne potolim'

07:25, 08.04.2024 - Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat ca, in cazul in care Austria se va opune din nou, intr-un Consiliu JAI, aderarii complete a Romaniei la spatiul Schengen, atunci din acel moment Austria trebuie data in judecata, deoarece e si dreptul tarii noastre sa faca acest lucru la Curtea de Justitie…

Un nou compromis! UE a ajuns la un acord privind importurile de alimente fara taxe vamale din Ucraina

22:15, 27.03.2024 - Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord pentru prelungirea importurilor agricole din Ucraina fara taxe vamale pentru inca un an. Compromisul vine in conditiile in care fermierii din UE au protestat impotriva importurilor de alimente din Ucraina, tara devastata de razboi. Ambasadorii…

Parlamentul European adopta o lege pentru restaurarea a 20% din terenul și marea UE

17:35, 27.02.2024 - Parlamentul European a adoptat o lege privind restaurarea naturii, care impune statelor membre ale Uniunii Europene sa restaureze cel puțin 20% din terenul și marea UE pana in 2030 și toate ecosistemele aflate in nevoie de restaurare pana in 2050. Legea a fost agreata cu statele membre și are ca scop…

UE: Acțiuni pe termen scurt și mediu pentru simplificarea activitații fermierilor, care vor fi discutate cu statele membre in cadrul Consiliului Agricultura

17:05, 24.02.2024 - In ziua de 22 februarie, Comisia Europeana a trimis un document președinției belgiene, in care prezinta primele acțiuni posibile menite sa contribuie la reducerea sarcinii administrative care le revine fermierilor. Documentul, care va fi discutat cu statele membre in cadrul Consiliului Agricultura din…

In ciuda protestelor, UE prelungește scutirea de taxe vamale pentru importurile agricole din Ucraina / Textul prevede și o 'frana de urgența'

10:40, 22.02.2024 - Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au aprobat o prelungire - incepand din iunie - a scutirii de taxe vamale a importurilor agricole din Ucraina, insotita de ”mecanisme de salvgardare” consolidate in vederea unei limitari a impactului acestora, aflat in centrul unor manifestatii recente ale agricultorilor…

Card special pentru persoanele cu dizabilitați in țarile UE

21:05, 09.02.2024 - Uniunea Europeana (UE) a ajuns la un acord asupra unui ”card european pentru dizabilitate” ce va permite, in toate cele 27 de state ale UE, acelasi tratament preferential in mijloacele de transport, la manifestatiile culturale, muzee sau centre sportive, a anuntat vineri Parlamentul European. „Persoanele…

Comisia solicita Romaniei sa inchida și sa reabiliteze depozitele ilegale de deșeuri

15:35, 07.02.2024 - Comisia Europeana a decis sa trimita Romaniei un aviz motivat pentru nerespectarea integrala a Directivei privind depozitele de deșeuri și a Directivei-cadru privind deșeurile. Directiva privind depozitele de deșeuri impune statelor membre sa ia masurile necesare pentru inchiderea și reabilitarea depozitelor…

Ce este Directiva micului-dejun – noua reglementare a Uniunii Europene. Statele membre, obligate sa-și hraneasca cetațenii sanatos

07:00, 07.02.2024 - Noi standarde de comercializare pentru produse asociate cu prima masa a zilei, adica pentru miere, gem și sucuri de fructe, au fost revizuite de oficialitațile Uniunii Europene. Astfel, sucurile de fructe și gemurile vor trebui sa aiba mai mult fruct, iar mierea sa fie corect etichetata.


Ce parere ai despre aceasta stire?