Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un nou test pentru infecţiile virale poate reduce utilizarea antibioticelor

Publicat:

Un nou test rapid si usor pentru detectarea infectiilor virale ar putea reduce utilizarea inutila a antibioticelor, dar si internarile in spital, potrivit unui studiu prezentat la ”European Respiratory Society International Congress”, conform eurekalert.org, preluat de MedLive.ro. 50 de minute sunt necesare pentru obtinerea rezultatelor si ar putea contribui la scaderea aglomeratiei din spitale, mai ales pe timpul iernii, dar si la reducerea rezistentei la antibiotice. ”Primele noastre rezultate, in urma analizarii a 1.075 de pacienti, sunt promitatoare. Am reusit sa identificam 121 de pacienti…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Testele de sange pentru depistarea cancerului colorectal ar putea extinde optiunile de screening

14:00, 22.03.2024 - Un test de sange pentru depistarea cancerului de colon a dat rezultate bune intr-un studiu publicat miercuri, si ar putea oferi un nou tip de screening pentru o cauza principala a deceselor cauzate de cancer, in contextul in care cancerul colorectal este a doua cauza principala de deces prin cancer…

Primele detalii despre dosarul Roșia Montana. Avocați: Tribunalul a respins reclamația ca Romania ar fi incalcat tratatele cu Canada și Marea Britanie / A luat in calcul numeroasele provocari de mediu, sociale, culturale și economice

14:11, 10.03.2024 - Continue reading Primele detalii despre dosarul Roșia Montana. Avocați: Tribunalul a respins reclamația ca Romania ar fi incalcat tratatele cu Canada și Marea Britanie / A luat in calcul numeroasele provocari de mediu, sociale, culturale și economice at Info real.

Funcționeaza saptamana de lucru de 4 zile? Rezultatele dupa un an

20:46, 01.03.2024 - Zeci de companii din Marea Britanie au testat timp de un an saptamana de lucru de 4 zile. Rezultatele sunt incurajatoare. 89% dintre companii au pastrat modelul și dupa un an. Toți managerii chestionați au spus ca saptamana de 4 zile a avut un impact pozi

testarea rachetelor nucleare Trident de pe submarin a fost un fiasco

09:50, 21.02.2024 - Testul de lansare a unei rachete Trident de pe un submarin al Marii Britanii a esuat, pentru a doua oara consecutiv, anunta BBC, conform News.ro. Testul eșuat a fost efectuat in largul coastei de est a Statelor Unite. Sistemele de propulsie ale rachetei au cedat si aceasta a aterizat in mare, in apropierea…

Testul diminetii de sambata. Un unicorn este diferit de ceilalti, iti dai seama care? Ai 6 secunde la dispozitie

08:40, 17.02.2024 - Doar 1% din utilizatorii online care dau curs provocarii dimineții de sambata reușesc sa gaseasca unicornul diferit de ceilalți in doar 6 secunde. Daca reușești sa-l identifici, inseamna ca te bucuri de o combinație deosebita de IQ ridicat și abilitați cognitive bine dezvoltate. Testul de inteligența…

Test IQ care a pus in dificultate chiar și mințile ascuțite: ai 10 secunde la dispoziție sa gasești unde sunt ascunși morcovii

00:50, 17.02.2024 - Pentru cei pasionași de enigme vizuale, testul de fața urmeaza reprezinta o provocare captivanta. Sarcina ta este sa descoperi morcovii bine ascunși in imagine intr-un interval de doar 10 secunde. Aceasta sarcina este descurcata cu succes doar de persoanele extrem de perspicace și de cei cu o acuitate…

Riscul de cancer pulmonar plutește in aer. Dr. Beatrice Mahler explica de ce nefumatorii sunt expuși acestei boli

20:01, 05.02.2024 - Daca in cancerul pulmonar ”fumatul nu mai suprinde pe nimeni”, in cazul nefumatorilor, aceasta boala este consecința ”nivelului crescut de poluanți in aerul exterior”, avertizeaza dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” . Medicul subliniaza ca ”efectele negative…


Ce parere ai despre aceasta stire?