Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

UE. Multinaționalele, contrazise de date oficiale

Publicat:

Astfel, cresterea accelerata a salariilor din Europa de Est ar putea sa nu reprezinte o amenintare la forta de munca ieftina din regiune, si sa nu duca la moartea modelului pe care s-au bazat investitiile straine, scrie Bloomberg, potrivit .

Principalul motiv pentru optimismul analistilor este productivitatea. Desi cresterea salariilor in general sterge din profituri si din eficienta, in fostele tari comuniste s-a vazut un fenomen diferit si o crestere a productivitatii.

Costul mediu al muncii in cele 10 state membre ale UE din Europa de Est era aproximativ la…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Veniturile medii mondiale vor scadea cu aproape 20% pana in 2050 din cauza pagubelor de zeci de miliarde provocate de criza climatica

08:40, 18.04.2024 - Veniturile medii vor scadea cu aproape o cincime in urmatorii 26 de ani ca urmare a crizei climatice, potrivit unui studiu care prevede ca pagubele vor avea costuri de sase ori mai mari decat pretul limitarii incalzirii globale la 2C, transmite News.ro. Cresterea temperaturilor, ploile mai abundente…

Secretul migrarii spre Est a multor afaceri importante. Costurile forței de munca in Europa de Vest sunt de patru ori mai mari decat in Romania și Bulgaria

08:10, 29.03.2024 - Costul forței de munca per ora in Europa Centrala și de Est a crescut cu rate de doua cifre in 2023, comparativ cu un avans de +5,3% pe an din media UE (31,8 euro), dar ramane de numai un sfert, pana la o treime, din costul mediu orar al forței de munca din țarile vest-europene precum Franța sau Germania,…

Romania are printre cele mai mici costuri cu forta de munca din toata Uniunea Europeana (Eurostat)

18:20, 28.03.2024 - Potrivit datelor Eurostat, tara noastra este pe locul al doilea, dupa Bulgaria, in timp ce in alte state europene costul pentru servicii similare este si de patru ori mai mare. Media europeana pentru costul muncii pe ora este de aproape 32 euro. Bulgaria inregistreaza cel mai scazut cost, in speta,…

Ministrul roman de Externe: Rusia pune liderii democrați unii impotriva altora

14:35, 08.03.2024 - Rusia intensifica atacurile de dezinformare impotriva țarilor democratice, incercand sa intoarca aliații unii impotriva altora și sa creeze fricțiuni in ajunul alegerilor din Statele Unite și Europa. Ministrul roman de Externe, Luminița Odobescu, a declarat acest lucru intr-un interviu acordat Bloomberg.…

Eurostat: Modificarile fiscale au propulsat inflatia din Romania pe primul loc in Uniunea Europeana

16:45, 23.02.2024 - Inflatia din Romania a fost de 7,3% dupa masuratorile europene, cea mai mare din Uniunea Europeana, arata datele publicate de Eurostat, biroul european de statistica. La mare departare, pe locul al doilea, se afla Estonia, cu o inflatie de 5%. Media europeana a inflatiei a fost de 3,1% in ianuarie.…

Aproape 40 de mii de tone de deseuri electronice au fost colectate de Environ anul trecut. Cele mai performante au fost regiunile Bucuresti – Ilfov, urmate de judetele Olt si Cluj

18:55, 22.02.2024 - Asociatia Environ, una dintre primele organizatii licentiate in Romania pentru transfer de responsabilitate in domeniul colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), a anuntat joi, printr-un comunicat de presa, ca a gestionat in 2023 o cantitate de 39.165 tone deseuri, adica…

Marile banci europene, profituri record in 2023

16:30, 19.02.2024 - Marile banci europene au avut profituri uriașe. Pentru prima data in istorie, cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate de peste 100 de miliarde de euro (108 miliarde de dolari), in contextul in care impulsul dat de dobanzile crescute de Banca Centrala Europeana (BCE) le-a…

Industria germana de armament are nevoie de „10-15 ani” pentru a-și reface stocurile și nu poate satisface singura nevoile Ucrainei, spune șeful Rheinmetall

17:46, 13.02.2024 - Capacitatea Germaniei de producție de muniții nu poate sa faca fața nevoilor actuale ale Ucrainei, afirma Armin Papperger, directorul general al celui mai mare producator german de armament, Rheinmetall, potrivit The Kyiv Post. Acesta estimeaza ca nevoile Kievului se ridica in prezent la doua milioane…


Ce parere ai despre aceasta stire?