Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiţii de secole, brodate pe pânză. Istoria femeii cu mâini de aur care coase costume naționale

Publicat:

Traditiile de secole sunt brodate pe panza in atelierul unui mester popular din raionul Edinet. este o femeie cu maini de aur care depune suflet, deja de 20 de ani, pentru confectionarea unor costume nationale deosebite. Lucrarile se bucura de popularitate si in randul interpretilor autohtoni.

a mostenit pasiunea pentru arta populara inca de la strabunica sa, care i-a lasat in dar si stative de tesut, vechi de 150 de ani.

"La aceste stative se poate de tesut covor, catrinte, panze, ii, prosoape, fete de masa, absolut tot se poate de tesut in asa stative",…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Au inceput reparațiile pe drumurile naționale din județul Brașov

18:00, 05.04.2024 - Au inceput reparațiile pe drumurile naționale din județul Brașov. In aceasta perioada lucram pe Varianta Sacele cu utilajele proprii de la Secția Producție din cadrul DRDP Brașov. Lucrarile din aceasta zona vor dura aproximativ 3 saptamani. Circulați cu prudența in zona lucrarilor!, au anunțat reprezentanții…

Restauram istoria si construim viitorul“: Schitul Darvari, odihna pentru suflet in inima Bucurestilor! Lucrari impresionante l-au adus din veacul lui Ghica-Voievod pana azi (FOTO)

09:35, 31.03.2024 - Schitul Darvari a fost ctitorit in 1843, fiind reconstruit 90 de ani mai tarziu. In timpul regimului comunist, lacasul de cult a fost inchis, iar calugarii au fost mutati cu forta la Manastirea Cernica. Arc peste timp, in 1998, sunt intreprinse atat de necesarele lucrari pentru readucerea la viala a…

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Noua, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolica in maghiara și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minoritații maghiare in Romania

11:16, 29.03.2024 - Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Noua, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolica in maghiara și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minoritații maghiare in Romania Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Noua, calificați la fazele naționale…

Se schimba total Lacul Morii din București: istoria sinistra a unui baraj construit cu 'sacrificii umane'/ VIDEO

20:40, 12.02.2024 - Primaria Sectorului 6 anunța un proiect prin care se va reamenaja Lacul Morii, zona din Militari. Lucrarile vor incepe in aceasta primavara și vor dura aproximativ 3 luni. Lacul Morii are o istorie sinistra, fiind unul dintre proiectele comuniste pentru care mulți oameni au avut de suferit, iar in jurul…

11 februarie: Ziua internaționala a femeilor și fetelor din domeniul științei. O romanca este pe lista

10:10, 11.02.2024 - Istoria științei a fost marcata de descoperiri importante ale femeilor. Marie Curie (1867-1934): a fost o fiziciana și chimista de origine poloneza.A fost primul savant care a primit doua premii Nobel in domenii diferite:premiul pentru fizica in 1903 (imparțit cu soțul ei Pierre Curie și Henri Becquerel)…

Premiera la simularea evaluarii naționale: lucrarile elevilor din clasa a VIII-a sunt corectate digital

06:45, 04.02.2024 - Lucrarile elevilor din clasa a VIII-a, care susțin incepand de luni simularea evaluarii naționale 2024 vor fi evaluate, in premiera, digitalizat, anunța ministrul Educației, Ligia Deca . ”Evaluarea digitalizata nu influențeaza nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor…

Restauram istoria si construim viitorul“: Manastirea Antim, dovada vie din inima Bucurestilor a unui timp in care viata era mai grea, dar oamenii mai buni

13:40, 31.01.2024 - In inima Bucurestilor se afla Manastirea Antim, reper identitar al sufletului romanesc de odinioara, prin Sfantul Antim. Lacasul de cult a fost consolidat, reabilitat si pus in valoare prin lucrarile intreprinse de compania bucuresteana Aedificia Carpati SA si partenerii sai pentru acest proiect. Lucrarile…

Au inceput lucrarile la cel mai dificil tronson de autostrada din istoria Romaniei: Are 31 de km si va traversa Defileul Oltului prin 50 de tuneluri, poduri si viaducte. Ar trebui sa fie gata in 2028

14:20, 17.01.2024 - Au inceput lucrarile la cel mai dificil tronson de autostrada din istoria Romaniei: Are 31 de km si va traversa Defileul Oltului prin 50 de tuneluri, poduri si viaducte. Ar trebui sa fie gata in 2028 Au inceput lucrarile la cel mai dificil tronson de autostrada din istoria Romaniei: Are 31 de km si…


Ce parere ai despre aceasta stire?