Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Terra şi Luna au fost lovite de mai mulţi asteroizi în ultimii 290 milioane de ani (studiu)

Publicat:

Numarul asteroizilor care au lovit Terra si Luna a crescut pe parcursul ultimilor 290 de milioane de ani, potrivit autorilor unui studiu publicat in revista Science, informeaza joi . Oamenii de stiinta si-au indreptat atentia catre craterele lunare pentru a determina cu o mai mare exactitate numarul de coliziuni cu asteroizi, intrucat Terra si Luna au fost lovite de corpuri ceresti cu aceeasi frecventa de-a lungul timpului, insa craterele de pe satelitul natural al Pamantului nu au suferit apoi avarii substantiale, asa cum s-a intamplat pe planeta noastra. Pana la aceasta cercetare,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Secretele ascunse din adancurile intunecate ale oceanului ofera indicii ce ar putea redefini intreaga noastra ințelegere despre istoria Pamantului

07:55, 13.03.2024 - Fotografiile fascinante ale Noii Zeelande, incadrata de imensitatea Pacificului de Sud, au fost imortalizate minuțios de camerele de la bordul Stației Spațiale Internaționale. Cu toate acestea, dincolo de acest peisaj impresionant, secretele ascunse in adancurile intunecate ale oceanului ofera indicii…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Oamenii de stiinta au identificat o stea neutronica nascuta dintr-o supernova observata cu ochiul liber de pe Terra in 1987

10:05, 25.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia a fost atat de violenta, incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Cum și cand a aparut sarutul: detalii neștiute din trecut despre evoluția acestui gest

23:25, 15.02.2024 - Potrivit cercetatorilor, cea mai veche atestare a sarutului din omenire dateaza de aproximativ 4.500 de ani, in Orientul Mijlociu antic, cu 1.000 de ani mai devreme decat se credea pana acum. Oamenii de știința au evidențiat dovezi care sugereaza ca sarutul a fost practicat in unele dintre cele mai…


Ce parere ai despre aceasta stire?