Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum arata pielea artificiala, inventia care poate salva viata a mii de oameni. Cum se transforma daca te imbolnavesti

Publicat:

Oamenii de stiinta au reusit sa vina cu "pielea artificiala", asa cum o denumesc ei.

De la si cea Northwestern, oamenii de stiinta au reusit sa vina cu "pielea artificiala", adica un leucoplast care monitorizeaza inima si pielea pacientului in fiecare moment al zilei.

Compusa din 3600 de cristale lichide, cu o grosime de 0.5 mm, pielea artificiala avertizeaza pacientul daca exista probleme medicale, prin schimbarea culorii.

Aceasta reuseste sa detecteze in 30 de secunde orice problema, scrie Gizmag.

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Oamenii de stiinta au creat o „frunza artificiala”. La ce va fi folosita și din ce este compusa

00:30, 04.03.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala”, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de frunza artificiala

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de "frunza artificiala, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Care sunt riscurile postului indelungat doar cu apa, promovat de vedete ca Marius Manole sau Damian Draghici: „Te-ar putea costa viața”

10:05, 29.01.2024 - Cand apare o dieta noua și cel puțin in aparența eficienta, aceasta devine moda cu mult inainte sa fie știința. Mai intai vin adepții, fanii, trendul și sfaturile pe rețele de socializare, și abia mai apoi studiile științifice care o confirma sau nu. Cel mai recent fenomen (deși unul nu nou, cat recurent)…

Un nou test de sange ți-ar putea salva viața: depisteaza cancerul cerebral

08:25, 28.01.2024 - Potrivit cercetatorilor, acesta va fi folosit in curand la diagnosticarea mult mai rapida a pacienților cu cancer cerebral. Mai mult de atat, testul poate schimba și modul in care aceștia sunt tratați. Cu cat sunt diagnosticați mai rapid, cu atat pacienții au mai multe șanse sa evite biopsiile chirurgicale…


Ce parere ai despre aceasta stire?