Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU:Sursa pentru un posibil nou antibiotic a fost descoperită în cavitatea nazală

Publicat:

Descoperirea aflata in stadiu incipient, prezentata miercuri in revista 'Nature', ar putea duce candva la dezvoltarea unei noi clase de medicamente antibiotice pentru a lupta impotriva bacteriilor rezistente la medicamentele actuale impotriva infecțiilor, au declarat cercetatorii, potrivit Agerpres.

Pe langa faptul ca este un punct focal pentru multe infecții virale, cavitatea nazala este, de asemenea, un ecosistem bogat in circa 50 de specii diferite de bacterii, a declarat in cadrul unui briefing telefonic conducatorul cercetarii de la Universitatea din Tuebingen.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Pas important in lupta impotriva HIV - S-a reușit sa eliminarea HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR

14:40, 20.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Amsterdam a reușit sa elimine HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR. CRISPR acționeaza ca o "foarfeca moleculara" care taie ADN-ul virusului HIV, eliminand parțile "rele", potrivit news.ro Speranța este ca, in cele…

Au fost gasite punctele slabe și ar putea aparea un tratament

10:55, 19.03.2024 - Virusul Epstein-Barr (EBV) este una dintre cele mai comune infecții la nivel mondial, insa pana in prezent nu exista niciun vaccin sau tratament specific pentru combaterea lui. Totuși, exista speranțe ca acest lucru s-ar putea schimba in viitorul apropiat, deoarece cercetatorii au identificat puncte…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Va salva milioane de vieți

10:50, 19.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente prezent. Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale sa fie ineficiente impotriva…

Un nou antibiotic a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii rezistente la medicamentele existente

20:50, 18.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente in prezent. Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale sa fie…

Hormonul iubirii ii invața pe șoareci sa se fereasca de harțuitori (cercetatori)

07:45, 26.01.2024 - Hormonul iubirii ii invața pe șoareci sa se fereasca de harțuitori (cercetatori)Cercetatorii au descoperit ca oxitocina, hormonul iubirii, poate avea și un rol cheie in conflicte. Oxitocina ii poate invața pe șoareci sa se fereasca de harțuitori. Descoperirea ar putea duce la noi tratamente pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?