Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Inul, un prieten al sănătății noastre

Publicat:

Uleiul de in conține mai mult decat dublul cantitații de omega -3 care se gasește in pește, așadar persoanele care nu sunt amatoare de pește pot sa-și asigure aportul de omega-3 din acest ulei și din semințe. De asemenea, uleiul din semințe de in conține 16% acid linoleic (un acid gras omega-6), 18% acizi grași mononesaturați și doar 9% acizi grași saturați. De ce sunt aceste mici bobițe maronii, pe care le gasim la un preț modic in magazine, considerate un aliat al sanatații? Mai jos avem principalele lor beneficii:

Recomandate pentru compușii lignani. Pe langa grasimea „buna” conținuta,…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Abilitatea unica pe care o au oamenii cu o anumita grupa de sange. Studiile confirma o teorie din anii 1930

15:55, 20.04.2024 - Abilitatea unica pe care o au oamenii cu o anumita grupa de sange. Studiile confirma o teorie din anii 1930 Abilitatea unica pe care o au oamenii cu o anumita grupa de sange. Studiile confirma o teorie din anii 1930 Descoperirea recenta despre grupele de sange a adus la lumina un aspect fascinant al…

Sportul, secretul reglarii glicemiei la pacienții cu DIABET

17:06, 16.04.2024 - Sportul joaca un rol crucial in controlul glicemiei și imbunatațirea calitații vieții persoanelor cu diabet, datorita mai multor mecanisme prin care influențeaza metabolismul glucozei și sensibilitatea la insulina. In timpul activitații fizice, mușchii utilizeaza glucoza din sange ca sursa de energie,…

Doze concentrate de sanatate din semințe de floarea soarelui, dovleac, in…

21:55, 05.04.2024 - Semințe de floarea soarelui, dovleac, in… Ele ofera doze concentrate de elemente extrem de valoroase, care au un important efect terapeutic.     Semințe de floarea soarelui. Sunt o sursa naturala de seleniu, de antioxidanți și vitamina E, care ofera protecție celulelor și previn problemele oculare legate…

Ora de vara și efectele asupra sanatații. Medicul Tudor Ciuhodaru la ”Pulsul zilei”, cu Mihai Florin Pohoața – 26.3.2024.

11:41, 26.03.2024 - De-a lungul timpul, studiile au aratat ca trecerea la ora de vara are repercusiuni și asupra sanatații. Trecerea la ora de vara ne poate da peste cap ceasul intern multora dintre noi și ne poate cauza probleme cu somnul cel puțin in prima saptamana dupa aceasta schimbare. Trecerea la ora de vara ii…

Ce cantitate de fructe si legume ar trebui sa mananci pe zi

17:36, 05.02.2024 - Fructele și legumele reprezinta o parte foarte importanta din alimentația noastra, fiind bogate in nutrienți esențiali pentru funcționarea organismului. Dar ce cantitate de fructe și legume ar trebui sa mananci zilnic pentru un aport optim de vitamine și minerale? Iata ce spun studiile:De ce sa mancam…

5 alimente pe care ar trebui sa le incluzi in alimentația ta cel puțin o data in fiecare saptamana

16:45, 04.02.2024 -  In acest articol, vom explora cinci alimente pe care ar trebui sa le adaugam in planul nostru alimentar cel puțin o data pe saptamana pentru a ne asigura ca obținem beneficii pentru sanatate.Pește gras:Peștele gras, precum somonul, macroul, sardinele și tonul, este bogat in acizi grași omega-3, proteine…

Care sunt beneficiile probioticelor asupra creierului. Efect nebanuit asupra sanatații mintale

16:05, 03.02.2024 - Studiile au evidențiat ca probioticele pot susține sistemul imunitarConform  studiului , acest lucru se intampla prin stimularea producției de anticorpi și a celulelor imunitare. Mai exact, consumul de probiotice poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii și gastrointestinale, fiind util in…

Care sunt beneficiile probioticelor asupra creierului. Efect nebanuit asupra sanatații mintale

16:20, 02.02.2024 - Studiile au evidențiat ca probioticele pot susține sistemul imunitarConform  studiului , acest lucru se intampla prin stimularea producției de anticorpi și a celulelor imunitare. Mai exact, consumul de probiotice poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii și gastrointestinale, fiind util in…


Ce parere ai despre aceasta stire?