Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SFATUL MEDICULUI - Cum sa ne alimentam sanatos si echilibrat in timpul postului

Publicat:

este cel mai lung, dar si cel mai strict post de peste an cuprins in calendarul crestinilor. Aceasta perioada implica pentru multe persoane schimbarea regimului alimentar, prin renuntarea partiala sau totala la carne si lactate. Daca o detoxifiere nu e niciodata rau venita, medicii atrag atentia si spun ca batranii, persoanele bolnave si copiii nu ar trebui sa fie supusi unui regim drastic in cele 40 de zile ale postului. In plus, nu trebuie sa abuzam de mancarurile de post greu digerabile cum sunt varza si fasolea uscata.

Citeste articolul mai departe pe emaramures.ro…  

Sursa articol: emaramures.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alimentele periculoase pe care romanii le consuma in timpul Postului Paștelui. Sfatul nutriționistului Mihaela Bilic: ”Atenție la combinația...”

21:31, 12.04.2024 - Postul Paștelui reprezinta o perioada sfanta pentru creștini, dar pentru care fac și foarte multe excepții alimentare. Din dorința de a respecta regulile, se ajunge de multe ori la combinații periculoase de mancare. Iata ce sfaturi are Mihaela Bilic pentru creștini!

Ministrul Sanatații, apel catre romani: Indemn pe fiecare la adoptarea unui stil de viața sanatos și echilibrat

15:55, 07.04.2024 - Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, le-a recomandat romanilor sa adopte un stil de viața sanatos și echilibrat. Recomandarea a fost facuta duminica atunci cand se sarbatorește Ziua Sanatații.Mesajul a fost publicat pe Facebook.

Rețeta de supa crema cu broccoli și legume. Este ideala in timpul postului

09:45, 07.04.2024 - Ne aflam in perioada Postului Paștelui, iar gospodinele pregatesc numeroase rețete unde nu se folosesc alimente provenite de la animale. Se pune accent pe cat mai multe legume, astfel ca supa crema este ideala de consumat. Este delicioasa și se prepara simplu.

Platformele de socializare, interzise in timpul Postului Paștelui? E pacat sa le folosești? Ce spune preotul Vasile Ioana: "Degeaba mananci..." 

14:45, 21.03.2024 - La inceputul acestei saptamani, pe data de 18 martie, a inceput Postul Paștelui. Prin intermediul unui video pe care l-a publicat in mediul online, preotul Vasile Ioana i-a sfatuit pe credincioși sa nu mai foloseasca rețelele de socializare daca aleg sa posteasca. 

Leguma pe care trebuie sa o consumi zilnic in Postul Paștelui: beneficii fantastice pentru organism. O porție are numai 20 de calorii!

07:45, 19.03.2024 - Sparanghelul, o leguma subevaluata in tradițiile culinare romanești, este un aliment remarcabil atat din punct de vedere nutrițional, cat și culinar. Cu forma sa distinctiva, sparanghelul adauga o nota rafinata și delicata oricarei mese, fiind o alegere ideala pentru cei care iși doresc sa iși imbunatațeasca…

Parintele Vlad Pimen, sfaturi pentru credincioși in timpul Postului Paștelui. A inceput cea mai sfanta perioada din an

10:25, 18.03.2024 - Postul Paștelui reprezinta cea mai sfanta perioada din an, iar credincioșii nu se abțin doar de la mancare, ci trebuie sa iși mențina și sufletul și mintea departe de ganduri rele. Parintele Vlad Pimen le da sfaturi tuturor credincioșilor despre ce ar trebui și ce nu ar trebui sa faca timp de 40 de…

Leguma pe care trebuie neaparat sa o mananci in timpul Postului Paștelui. Are 20 de calorii și poate sa inlocuiasca multe alimente

09:20, 18.03.2024 - A inceput Postul Paștelui. Credincioșii respecta o mulțime de restricții, iar cele mai multe sunt alimentare. Avand in vedere acest lucru, nutriționiștii le recomanda sa manance o leguma care poate sa inlocuiasca multe alimente. Are fibre, nutrienți și 20 de calorii.

O nutriționista cunoscuta spune ca asocierea friptura cu cartofi prajiti este ”lucrul cel mai sanatos si echilibrat”

22:00, 19.02.2024 - Cunoscuta nutriționista Mihaela Bilic susține ca asocierea dintre carne și cartofi, deci carbohidrați nu este daunatoare.Mulți specialiști critica asocierea carbohidrați cu produse din carne, pe motiv ca acestea se digera in timpi diferiți și produc dezechilibre.”Sunt sigura ca mulți telespectatori…


Ce parere ai despre aceasta stire?