Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfârşitul maternităţii? Bebeluşi creaţi fără material genetic de la femei

Publicat:

Intr-un viitor nu prea indepartat femeile ar putea fi excluse de la conceptie. Cercetatorii britanici de la Universitatea din Bath au pus la punct o tehnica de fertilizare fara ovule, fapt care ar putea exclude intr-un viitor nu prea indepartat femeile de la „procesul de fabricatie“ a bebelusilor. Rezultatele  acestor  cercetari au fost publicate in revista „Nature“.

Potrivit bbc.com, cercetatorii au pornit in experimentul lor de la un ovul nefertilizat pe care prin diverse transformari  chimice l-au adus in situatia de a se comporta ca un pseudoembrion. Acest fals embrion…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primele semafoare cu linii albe și numaratoare inversa in Germania. Ce semnificație au și cum funcționeaza

12:45, 21.03.2024 - La Berlin, de exemplu, se așteapta ca primele semafoare sa aiba un astfel de afișaj pentru pietoni in 2024. Pe langa semnalele convenționale (roșu și verde), un astfel de semafor are și un alt afișaj vizual: numaratoarea inversa. Sarcina principala a acestui semafor special este de a arata pietonilor timpul…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Ornitologii au gasit o pasare rara, considerata disparuta

02:10, 24.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Texas din El Paso au petrecut șase saptamini in cautarea pasarii rare cu creasta galbena (Prionops alberti) in jungla din Republica Democratica Congo. Pina in prezent, Coiful cu cresta galbena nu mai fusese vazut de aproape doua decenii, din care cauza a fost considerat…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

A fost creat primul 'copil AI' din lume. Tong Tong arata și se comporta exact ca un copil de trei ani / VIDEO

18:10, 09.02.2024 - O echipa de cercetatori din China a creat primul „copil AI” din lume, care are comportamentul emoțional și capacitațile unui copil uman de trei sau patru ani.Modelul de inteligența artificiala, numit Tong Tong, care se traduce prin Micuța Fata, a fost creat de Institutul pentru Inteligența Artificiala…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

Sperma congelata a militarilor ucraineni ucisi va putea fi folosita post-mortem. Legea a fost adoptata de Rada Suprema

06:40, 08.02.2024 - Parlamentul ucrainean a adoptat miercuri amendamente legislative care autorizeaza folosirea spermei si ovocitelor congelate ale militarilor dupa decesul acestora, o chestiune aflata in centrul unei dezbateri sociale, relateaza AFP, conform Agerpres.Legislativul de la Kiev a votat la sfarsitul anului…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?