Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi, este sărbătorit de creştini! Obiceiuri şi tradiţii la români

Publicat:

este sarbatorit de crestini, sambata, 20 iulie, ca aducator de ploi, dupa ce, prin rugaciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, dupa trei ani si jumatate de seceta, dar si ca divinitate populara a Soarelui si a focului, atestata prin numeroase traditii si obiceiuri, scrie Mediafax. Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul a fost fiul lui Sovac, un preot al , care locuia in cetatea Tesve din Galaad (Israel). De la aceasta cetate provine numele de Tesviteanul al proorocului. Ilie se bucura de o cinstire deosebita din partea Bisericii, ziua praznuirii sale fiind marcata…

Citeste articolul mai departe pe dej24.ro…  

Sursa articol: dej24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sfantul Gheorghe | Cați romani poarta numele sfantului. Tradiții și obiceiuri

10:00, 23.04.2024 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanti sfinti din Calendarul Crestin Ortodox, este sarbatorit de ortodocși in acest an, marți, pe data de 23 aprilie. Una dintre practicile raspandite in ziua de Sf. Gheorghe este impodobirea casei cu plante, obicei care marcheaza renasterea naturii.…

Buna Vestire 2024, tradiții și obiceiuri. Ce trebuie sa faci neaparat daca auzi cucul cantand

08:41, 25.03.2024 - Buna Vestire 2024 este una dintre cele mai importante sarbatori creștine din luna martie. Anul acesta va fi praznuita pe data de 25 martie, o zi in care oamenii respecta o serie de tradiții și obiceiuri. Buna Vestire 2024 Buna Vestire este o sarbatoare creștina cu o semnificație aparte, fiind marcata…

Ce inseamna Echinocțiul: tradiții și obiceiuri la romani. Ce este bine sa faci in aceasta zi

07:35, 20.03.2024 - In ziua Echinoctiului de primavara, inceput de an agrar, se faceau numeroase pronosticuri meteorologice: asa cum va fi timpul de Macinici, asa va fi toata primavara, se udau boii cu apa, se hraneau bine animalele, se afuma cu tamaie si gospodinele aruncau un ou inaintea plugului. Primavara astronomica…

,,Tradiții și obiceiuri din Moldova,, la Școala „Ioan Maric” din Luncani

11:21, 14.03.2024 - La Școala Gimnaziala „Ioan Maric” din Luncani (comuna Margineni) are loc astazi, 14 martie, un simpozion și un concurs de creații artistice și literare pentru elevi, cu tema „Tradiții și obiceiuri din Moldova”, dar și prezentarea unei reviste cu același titlu. Manifestarea face parte din prima ediție…

Moșii de iarna 2024: Ce nu este bine sa faci in Sambata Morților. Tradiții, superstiții și obiceiuri

09:05, 09.03.2024 - Moșii de iarna 2024: Ce nu este bine sa faci in Sambata Morților. Tradiții, superstiții și obiceiuri Pe 9 martie creștinii ortodocși sarbatoresc Moșii de Iarna sau Sambata Morților. Este una dintre sarbatorile importante in calendarul ortodox 2024. In aceasta zi creștinii fac parastase și dau de pomana…

Tradiții, obiceiuri și superstiții de 1 Martie. Care este semnificația marțișorul, de fapt

07:45, 28.02.2024 - An de an, la data de 1 Martie, are loc una dintre cele mai frumoase și speciale sarbatori. Aceasta zi aduce cu ea oficial primavara. De asemenea, de aceasta sarbatoare se ține cont de o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții. Iataca care este semnificația marțișorul, de fapt!

Dragobetele, ziua romaneasca a indragostiților | Tradiții, obiceiuri și superstiții

10:25, 24.02.2024 - ​Dragobetele este o sarbatoare populara, celebrata de romani pe 24 februarie. Sunt multe tradiții, obiceiuri și superstiții legate de aceasta zi in care fetele și baieții trebuie sa se intalneasca și sa-și declare dragostea. Conform tradiției populare, la Dragobete pasarile se strang in stoluri, ciripesc,…

A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii

11:11, 14.02.2024 - A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii Postul Paștelui Catolic 2024. Credincioșii romano-catolici au inceput Postul Paștelui. In acest an, diferența intre cele doua sarbatori marcate de catolici și ortodocși este de peste…


Ce parere ai despre aceasta stire?