Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Şezătoare ca pe timpuri la Hădărăuţi! Zeci de gospodine s-au întrecut la împletit, croşetat, dar şi la gătit

Publicat:

Sezatoare ca pe timpuri in satul Hadarauti din raionul Ocnita. Zeci de gospodine din nordul tarii s-au intrecut la impletit, crosetat, tesut covoare, dar si la gatit bucate de post. Evenimentul a fost urmarit cu mult interes de localnici care au ramas impresionati de frumoasele traditii populare.

Gospodinele spun ca tanara generatie ar trebui sa cunoasca obiceiurile mostenite din batrani.

"S-au cam pierdut datinile si traditiile vechi si vrem ca sa le stie si generatia noua. Ei acum nu prea stiu cu ce se ocupau buneii si strabuneii nostri", spune o femeie.

"Vreau…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Gospodinele din Adancata s-au intrecut pe ele insele cu cele mai bune mancaruri la ...

17:50, 21.04.2024 - Gospodinele din Adancata s-au intrecut pe ele insele cu cele mai bune mancaruri la ediția de anul acesta a „Festivalul produselor tradiționale de post". Festivalul, ajuns la a zecea ediție, a avut loc in casa de praznuire a micuței și cochetei biserici de lemn "Sf. Dumitru" ...

Ce adauga gospodinele din Transilvania in fasolea batuta de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care o transforma intr-un deliciu

21:55, 13.04.2024 - Fasolea batuta este unul dintre cele mai iubite preparate de post, care se pregatește rapid și pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Unul, insa, face minuni cu acest fel de mancare și ii da un gust de-a dreotul special. Ce trebuie sa adaugi ca sa iasa ca la carte. Rețeta speciala de […]…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Pulpe de pui rumenite si morcovi crocanti, la cuptor

00:31, 22.03.2024 - Ingrediente: 4 pulpe de pui1/2 lamaie1 baton de scortisoara1 lingurita sare1 lingurita piper2 catei de usturoi1 lingurita curry1 lingura de ulei de masline1 punga magica Mode de preparare Condimentam pulpele cu sare, piper, curry, le stropim cu uleiul de masline si zeama de lamaie. Le punem apoi in…

Negresa de post, reteta din caietul bunicii. Ingredientul care o face foarte pufoasa

20:15, 20.03.2024 - Negresa de post, dupa rețeta bunicii! Daca aveți de gand sa țineți tot postul Paștelui, acest desert este alegerea perfecta pentru zilele in care aveți pofta de ceva dulce! Se prepara rapid și ușor și il poate face oricine. Insa trebuie sa țineți cont de ce ingrediente adaugați la negresa. Gospodinele…

Rețeta de post pentru mancarea de ștevie, delicatesa sezonului. Gospodinele iubesc acest mod de preparare

13:10, 18.03.2024 - Pentru ca Postul Paștelui a inceput, gospodinele se pregatesc in fiecare zi cu mancare buna și respecta cu sfințenie regulile. Iata cum poți prepara chiar la tine acasa o mancare de ștevie de post ca la restaurant.

Cantece și tradiție in șezatoare, la Galeriile „Cromatic“

06:30, 14.03.2024 - Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj celebreaza intrarea in post prin cantece și tradiție. Evenimentul pentru pregatirea Sfintelor sarbatori pascale are loc maine la ora 13:00. Activitatea se deruleaza impreuna cu Grupul „Dor calator“ al Fundației „Satul romanesc…

Cand trebuie, de fapt, sa faci mucenicii. Tradițiile pe care mulți romanii le-au uitat

17:55, 03.03.2024 - O scurta privire in calendar ne va arata ca deja ne apropiem rapid de data la care gospodinele din țara noastra vor incepe sa pregateasca faimoșii mucenici. Iar acest preparat delicios nu este doar o simpla rețeta de primavara, ci are in spate o tradiție deosebita! Mai precis, pe data de 9 martie, cand…


Ce parere ai despre aceasta stire?