Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Schimbările climatice ameninţă gheţarii din zona himalayană

Publicat:

se intinde pe mai mult de 4.000 de kilometri patrați. Ghețarii coboara pe coastele abrupte ale munților spre vaile de la poale, modificand relieful regiunii. Fenomenul de incalzire globala amenința sa modifice definitiv acest peisaj ancestral himalayan, potrivit Agerpres.

Conform noului studiu, pana in anul 2100 ghețarii care definesc aceasta regiune a globului ar putea sa-și piarda peste 70% din masa. Chiar și muntele Everest pare deja sa resimta efectele incalzirii globale. Anul trecut un imens bloc de gheața s-a desprins de pe "acoperișul lumii" și s-a prabușit…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

FMI a revizuit in scadere, la 2,8%, estimarile privind cresterea economiei romanesti in acest an

18:15, 16.04.2024 - Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in scadere estimarile privind cresterea economiei romanesti in acest an, de la 3,8% cat estima in octombrie, pana la 2,8%, arata cel mai nou raport “World Economic Outlook”, publicat marti de institutia financiara internationala. Conform noilor prognoze…

Cum ar putea ramane oamenii fara mancare in supermarketuri. Pericolul ce planeaza asupra romanilor

20:00, 10.04.2024 - Clientii supermarketurilor ar putea sa nu mai gaseasca mancare in aceste magazine. De ce? Din cauza unui pericol din natura. Marfa ar putea disparea de pe rafturi deoarece mai multe culturi sunt amenintate. A scazut numarul de albine Scaderea numarului de albine este o problema din ce in ce mai mare.…

Fenomen rar pe cer. Nori asemanatori cu OZN-uri, surprinși deaspura muntelui Etna: „Inele de fum vulcanic...” / FOTO

20:05, 06.04.2024 - Fenomenul rar pe cer a captat atenția locuitorilor din apropierea Muntelui Etna din Sicilia, Italia. Imagini uluitoare cu nori ce pareau asemanatori cu OZN-uri au fost surprinse deasupra acestui vulcan activ, starnind curiozitatea și fascinația atat a localnicilor, cat și a cercetatorilor. Oamenii din…

Amestec extrem de toxic deasupra Atenei

14:00, 28.03.2024 - Capitala Greciei, Atena, a fost invadata de nori grosi de praf si de nisip din Desertul Sahara si din Africa de Nord, un fenomen insotit de temperaturi deosebit de ridicate, informeaza AFP. Fenomenul ar trebui sa scada in intensitate incepand de vineri dimineata, potrivit previziunilor meteorologice.…

Cu instituții și finanțe publice mai solide, Romania și-ar fi putut mari productivitatea, creșterea economica și veniturile populației - studiu

07:10, 26.03.2024 - Un studiu publicat recent de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economica (OCDE) confirma in mare parte concluziile raportului nostru, „The Future of Emerging Europe”, conform caruia progresul real al Romaniei - care se chinuie acum cu cea mai grava inflație din UE - este in prezent sacrificat…

Stresul la locul de munca este principala preocupare a peste jumatate dintre angajații din intreaga lume, urmat de schimbarile generate de avansul tehnologic

13:05, 25.03.2024 - Gasirea unor noi moduri de conlucrare intre om și tehnologie este o provocare pentru majoritatea organizațiilor Departamentele de resurse umane ar trebui sa treaca de la un rol operațional la o abordare interdepartamentala Creșterea nivelului de stres la locul de munca este principala preocupare…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

Paradoxul schimbarilor climatice: In Europa de Nord valurile de frig vor fi tot mai rare, dar mai periculoase (studiu)

20:05, 31.01.2024 - Schimbarile climatice cauzate de activitatile umane ar urma sa aiba ca rezultat in Europa de Nord valuri de frig mai rare, dar, paradoxal, mai periculoase, potrivit unui studiu publicat miercuri, relateaza AFP, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?