Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Savanţii moldoveni au creat noi soiuri de tomate. Plantele sunt rezistente la îngheţ, secetă şi boli

Publicat:

Recoltele agricultorilor moldoveni deseori depind de conditiile climaterice care in tara noastra si-au demonstrat instabilitatea. In aceste conditii, in ajutorul fermierilor vine stiinta. Savantii de la Academia de Stiinte au creat noi soiuri de tomate. Legumele sunt rezistente la inghet, seceta si boli.  

Cercetatorii au experimentat cu rosii salbatice pe care le-au incrucisat cu unul din soiurile traditionale. Din mai mult de 10 hibrizi obtinuti, trei au fost alesi pentru brevetare.

"Pentru a stimula producerea noului sort, celulele plantei au fost supuse actiunii virusilor…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii folosesc ingineria genetica pentru a crea plante rezistente la inundatii

12:20, 14.03.2024 - Cercetatorii au utilizat tehnici de inginerie genetica pentru a dezvolta plante tolerante la inundatii, oferind o solutie potentiala pentru provocarile agricole generate de inundatiile excesive, scrie Phys.org. Dr. Kendal D. Hirschi si echipa sa de la Baylor College of Medicine, Texas, SUA, au pornit…

Nu sariti peste micul dejun! Va scade imunitatea și crește riscul de infectii 

12:51, 13.03.2024 - @ Neglijarea micului dejun poate avea consecințe negative asupra sanatații noastre, inclusiv asupra sistemului imunitar, arata cele mai recente cercetari in domeniu Studiile efectuate au demonstrat ca saritul peste micul dejun poate duce la o scadere a producției de celule imunitare in maduva osoasa.…

Norme noi pentru reducerea emisiilor industriale și din ferme

10:10, 13.03.2024 - Parlamentul European a adoptat un nou set de masuri care vizeaza reducerea emisiilor industriale și a celor din ferme. Masurile vor trebui implementate in cel mult doi ani. Parlamentul European a adoptat acordul cu statele membre referitor la revizuirea directivei privind emisiile industriale (IED),…

Un nou studiu sugereaza ca pasarile si-au inceput evolutia cu mult inainte de disparitia dinozaurilor

00:45, 21.02.2024 - Un nou studiu ofera argumente ca evolutia pasarilor moderne a inceput cu mult mai devreme decat se credea, precedand disparitia dinozaurilor, a transmis Agenția Xinhua, preluata de Agerpres. Publicat in prima parte a acestei luni in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, studiul a…

Experții explica de ce Rusia dezvolta un remorcher spațial cu propulsie nucleara 

15:20, 17.02.2024 - Remorcherul spațial cu propulsie nucleara Zeus, dezvoltat in Rusia, nu are nicio legatura cu armele nucleare. Acest lucru a fost declarat de catre RIA Novosti cercetatorul principal al Institutului de Cercetari Spațiale (IKI) al Academiei de Științe a Rusiei, Nathan Eismont. Anterior, presa americana,…

Orezul umplut cu carne, inventat de cercetatorii din Coreea de Sud. La cat ajunge pretul noului aliment

03:00, 16.02.2024 - Cercetatorii din Coreea Sud au inventat orezul umplut cu carne. Au cultivat celule de carne de vaca in interiorul boabelor, intr-o incercare de a crea alimente mai ecologice si mai ieftine decat bucatile obisnuite de friptura. Pretul noului aliment va fi doar un sfert din cel al carnii de vita. Continutul…

Astazi pe Soare s-a produs o noua erupție de mare intensitate

12:15, 29.01.2024 - Luni, 29 ianuarie, in jurul orei 08:00, pe Soare a avut loc o erupție de intensitate mare M6.7. Despre acest lucru a anunțat surse de la Laboratorul de astronomie solara cu raze X al Institutului de Cercetari Spațiale (ISR) al Academiei de Științe a Rusiei și al Institutului de Fizica Solara-Terestra…


Ce parere ai despre aceasta stire?