Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

S-a aflat cum detectează creierul aromele dulci de cele amare

Publicat:

Oamenii de stiinta au identificat o noua cale prin care creierul detecteaza aromele dulci si amare. Pana in prezent, cercetatorii au crezut ca o singura proteina – TRPM5 – a actionat ca o sursa pentru capacitatea de a degusta alimentele, preluat de MedLive.ro. Indepartarea acestei proteine din celulele de degustare ale unei persoane ar lasa persoana in cauza incapabila sa identifice alimentele dulci, amare sau gustul umami. Un nou studiu pune la incercare aceasta teorie. Noile constatari, publicate in jurnalul de specialitate „Proceeding of the of Sciences”, arata ca o alta proteina…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

Este recomandat pacienților cu diabet de tip 2

11:50, 03.04.2024 - Oamenii de știința au studiat ani de zile efectul dietei si al stilului de viata asupra diabetului de tip 2. Cercetarile au aratat ca exista o serie de factori de risc care pot declansa boala, pe langa mostenirea genetica, noteaza exquis.ro. Diabetul zaharat de tip 2 afecteaza capacitatea organismului…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Zoologii au demonstrat existența cirtiței aurii, considerata disparuta

08:40, 08.03.2024 - Oamenii de știința sud-africani au dovedit existența cirtiței aurii de Winton, care o lunga perioada de timp a fost considerata disparuta. Specialiștii de la Universitatea din Pretoria au reușit sa confirme existența mamiferului prin folosirea unei noi metode de analiza a ADN-ului mediului. Aceasta…

Experimentele pe oamenii-cobai continua. Noile vaccinuri provoaca paralizii

16:01, 05.03.2024 - Noul vaccin impotriva virusului sincițial respirator (VSR), prezentat ca fiind la fel de sigur ca și vaccinul anti-Covid, și aprobat in graba de autoritațile europene, a inceput sa faca ravagii printre ”imunizați”. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a descoperit ca aceste vaccinuri…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Fascinant: cum iși imaginau oamenii acum 100 de ani ca va arata lumea azi

06:05, 27.01.2024 - In urma cu o suta de ani in urma, oamenii iși imaginau cum va arata lumea peste un secol, iar multe dintre previziunile lor par extrem de indraznețe, chiar și in contextul actual. Cercetarile realizate de Paul Fairie de la Universitatea din Calgary au scos la iveala visele lumii din 1924 privind prezentul…


Ce parere ai despre aceasta stire?