Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România se implică într-un proiect grandios, de 41,5 miliarde de dolari

Publicat:

In ședința de miercuri, 17 iulie a Executivului, va fi aprobat Memorandumul de Ințelegere intre Ministerul Energiei și compania Transgaz din partea Romaniei și Consiliul Consultativ al de gaze, privind potențialul de cooperare in utilizarea infrastructurii de transport al gazelor oferita de interconectorul RO-BG și conducta BRUA in etapele viitoare de extindere a de gaze in Balcani și .   Romania este un susținator activ al proiectului de gaze și al planurilor sale de extindere, fapt demonstrat și prin implicarea sa in implementarea

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Summitul Inițiativei celor Trei Mari: Moldova a prezentat trei proiecte noi de interconexiune energetica cu Ucraina și Romania

07:00, 12.04.2024 - Secretara de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participa la Vilnius, capitala Lituaniei, la cea de-a noua ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mari (I3M), care se desfașoara anual și reunește 13 țari situate intre Marile Baltica, Neagra și Adriatica – Estonia, Letonia, Lituania,…

FOTO: Crama Jelna, prima crama din Romania care a primit certificarea AWT

14:10, 08.04.2024 - Authentic World Taste (AWT) este organizația mondiala care atesta gustul, unicitatea și profesionalismul in lumea vinului. In aceasta primavara, organizația din Londra a oferit Cramei Jelna certificarea AWT. Organizația apreciaza periodic vinuri și crame cu multa individualitate precum Oenops sau Gaia,…

Bulgarii se așteapta ca in urmatorii ani sa nu mai fie ,,cel mai sarac stat din UE”

11:20, 04.04.2024 - Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumparare in Bulgaria a atins 64% din nivelul mediu european in 2023. Acesta este unul dintre indicatorii care arata cel mai exact convergența in interiorul Uniunii Europene, deoarece se iau in considerare diferențele de preț in fiecare…

Autostrada Via-Carpathia va avea sute de kilometri pe teritoriul țarii noastre

07:15, 26.03.2024 - Tomasz Poreba, europarlamentar al partidului pentru Drept și Justiție (PiS), a adus in atenția publicului cel mai important coridor rutier de-a lungul frontierei estice a Uniunii Europene, in cadrul unei discuții privind proiectul Via Carpathia. La masa rotunda au participat reprezentanți importanți…

Coridorul vertical, proiectul care ar putea scapa Balcanii și țarile din jur de gazul rusesc

06:05, 18.03.2024 - La Forumul Macedonia de Est și Tracia, desfașurat la Alexandroupolis pentru al doilea an consecutiv, subsecretarul de stat american pentru resurse energetice, Jeffrey Pyatt, a prezentat Coridorul Vertical ca pe urmatorul proiect vizionar pentru dezvoltarea energetica a regiunii. Pyatt a subliniat importanța…

Trei bazine maritime decisive pentru coeziunea europeana pe axa Nord-Sud. De ce Rusia boicoteaza activ Inițiativa celor 3 Mari

08:20, 29.01.2024 - Incurajata de americani, sprijinita de Comisia Europeana și de parteneriatul cu Germania, Inițiativa celor Trei Mari ar putea contura o regiune democratica distincta și coerenta, cu o creștere economica peste media UE. Rusia sta insa ca un spin in zona. Cand abordam securitatea maritima a UE (și NATO)…

Extinderea coridorului sudic al gazelor, discutata in Statele Unite. Ce beneficii va aduce Europei

03:35, 27.01.2024 - Extinderea Coridorului sudic al gazelor (SGC), prin care gazele din regiunea Marii Caspice curg catre Europa, a fost printre subiectele discutate la o conferința pe tema securitații in regiunea Marii Negre, organizata de Centrul de Politica Caspica, a raportat Trend.Conferința a subliniat ca trei…

Moldova, Ucraina si Slovacia se alatura „Coridorului Vertical”. Proiectul presupune transportul de gaze din Grecia spre nord. Ucraina promite ca va trimite 7 miliarde de metri cubi de gaze din Romania catre Europa Centrala intr-un an

09:55, 20.01.2024 - Grecia, Bulgaria, Romania si Ungaria au convenit in 2016 sa dezvolte infrastructura necesara pentru realizarea asa-numitului coridor vertical de gaze naturale, care ar permite transportul bidirectional de gaze intre aceste tari. „Coridorul vertical va uni acum gazoductul transbalcanic si va permite…


Ce parere ai despre aceasta stire?