Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România consumă curent din Ungaria, pe fondul celor mai mari preţuri de pe piaţa spot din istorie

Publicat:

Romania consuma curent din Ungaria, pe fondul celor mai mari preturi de pe piata spot din istorie Preturile la energia electrica vanduta pe piata spot bat record dupa record. Ieri a fost spart si pragul de 550 de lei/MWh, iar Romania a ajuns sa importe energie electrica, pentru ca preturile de pe piata spot de pe pietele din jur sunt mai bune. Dupa ce zilele trecute pretul energiei de pe Piata pentru (PZU – piata spot) a trecut de pragul de 100 de euro/MWh, ieri dimineata pretul ajunsese la 122 de euro. Astfel, la ora 09.00, pretul pe PZU ajunsese la 550 de lei MWh, adica circa…

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șoc pe piața media din Romania: S-a inchis un cunoscut post TV - Avea o istorie de 25 de ani

11:40, 20.04.2024 - O alta televiziune din Romania iși incheie activitatea. Mix TV, un canal local din Brașov, și-a inchis oficial ușile. Acesta a fost fondat și deținut de fostul baron local Aristotel Cancescu, care a ocupat funcția de șef al Consiliului Județean Brașov, reprezentand PNL.

Record istoric de energie fotovoltaica in Romania

14:25, 11.04.2024 - Romania a inregistrat ieri, dupa pranz, cea mai mare producție de energie fotovoltaica din istorie – 1.179 MW, putere instantanee. Energia foto a fost pe locul trei in topul surselor de producție, dupa ape și nuclear, pe un consum și o producție foarte scazute, de doar puțin peste 5.000 MW, potrivit…

Se ingroașa gluma in energie! Producatorii de curent platesc sa li se ia marfa

09:25, 06.04.2024 - Energia tranzacționata astazi pe piața pentru ziua urmatoare (PZU) in intervalul orar 15:00-16:00 se vinde la prețul de -142 lei/MWh, stabilind un nou record de preț negativ. Astazi, pe piața energiei electrice, se inregistreaza o realitate din ce in ce mai comuna și mai pronunțata: prețul negativ.…

Cum se explica prețurile negative la energie

07:55, 01.04.2024 - Piața energetica din Romania s-a confruntat duminica, 31 martie, cu o situație excepționala, cu prețuri negative in anumite intervale orare pe piața bursiera spot. Este o situație rar intalnita pana acum, in care producatorii de energie sunt platiți pentru a-și evacua surplusul de electricitate pe care…

Cel mai scump Paște. Prețul carnii de MIEL a explodat! Ministrul Agriculturii: „Nu pot influența piața”

17:00, 23.03.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sambata, 23 martie, ca, de sarbatorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”pret decent”, care sa le acopere cheltuielile si sa le aduca ”un mic profit”.Ministrul Agriculturii a fost intrebat cat va costa kilogramul de carne de miel in apropierea…

(AUDIO) Prețul mierii a scazut la jumatate, pe fondul importurilor din Ucraina, atrag atenția asociațiile din domeniu

17:06, 07.03.2024 - Piața mierii de albine din Romania este inundata de produse venite din Ucraina, spun producatorii romani. Din acest motiv Asociația Apicultorilor Profesioniști atrage atenția ca prețul mierii convenționale poliflora a scazut aproape la jumatate pe fondul importurilor masive din țara vecina. Dupa doi…

Energia electrica din Spania s-a ieftinit pe fondul producției record a instalațiilor regenerabile

18:01, 29.02.2024 - Preturile la electricitate in Spania au scazut joi pana aproape de zero, in conditiile in care parcurile fotovoltaice si eoliene din aceasta tara produc mai multa electricitate ca niciodata.

Paradox pe piața imobiliara: in marile orașe, apartamentele vechi sunt mai scumpe decat cele noi

08:00, 12.02.2024 - Pe piața imobiliara se contureaza un paradox interesant: in ciuda amanarilor romanilor de a cumpara locuințe, prețurile continua sa inregistreze o creștere semnificativa. In cazul apartamentelor noi, acest fenomen poate fi parțial justificat prin creșterea TVA-ului. Cu toate acestea, in ceea ce privește…


Ce parere ai despre aceasta stire?