Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Varză dulce cu sos de friptură și Macaroane gratinate

Publicat:

In cadrul acestei rubrici, va prezentam rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. Saptamana aceasta, va propunem ''Varza dulce cu sos de friptura'' și ''Macaroane gratinate'', ambele rețete fiind publicate in ''Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefața de Constantin Bacalbașa.

Varza dulce cu sos de friptura
Tai varza felii, o fierbi in apa sarata, o strecori și o așezi in untul in care ai fript carnea; o lași sa danțuiasca puțin in acel unt. Rumenești puțina ceapa, o dai prin sita. Rumenești…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

De Paște, poți sa ai o ARENA de delicii pe masa: platouri, pasca cu branza dulce sau sarata și cozonac Babka de la Arena by Casa EMA

09:05, 18.04.2024 - Nu aveți timp sa pregatiți bunatați pentru masa de Paște? Nu e nicio problema! ARENA by Casa EMA va sare-n ajutor cu o mulțime de delicii, pentru toata familia. Nu trebuie decat sa comandați ceea ce va face cu ochiul, iar cei de la ARENA se ocupa de toate detaliile. Va doriți sa-i surprindeți pe cei…

Sarmale de post cu varza acra, reteta strabunicii. Se punea un ingredient special care le dadea un gust dulce

14:40, 09.04.2024 - Pentru romani, nu exista masa de sarbatoare fara delicioasele sarmale. Daca iți dorești sa iți incanți familia și musafirii cu o varianta inedita a acestui preparat, merita sa te inspiri dintr-o rețeta veche de sarmale de post cu varza acra, populara pe vremea strabunicilor noștri. Un ingredient special,…

O carte din Egipt, scrisa la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie

13:30, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești 

07:41, 20.03.2024 - Prepararea chifteluțelor manastirești dureaza doar 20 de minute.Ingrediente chifteluțe manastirești:500 g fasole boabe2-3 feli de paine150 g orez150 ml ulei2 cepe5-6 caței de usturoi1 morcov1 pastarnac2 frunze de dafinmararpatrunjel50 g fainasarecimbru Puțina lume știe ca zacusca NU este de post! Poate…

Rețete cu legume de primavara

14:11, 18.03.2024 - Primavara este poate cea mai buna perioada pentru a ne bucura din plin de legume proaspete. Consumul de fructe și legume de sezon este minunat și benefic pentru sanatate, dar și pentru buget. Inspira-te, așadar, din unele dintre cele mai delicioase rețete cu legume de primavara.De ce este bine sa prepari…

Produsul trațional pentru care se cere protecție europeana. E facut dupa rețete vechi de o suta de ani

18:25, 17.03.2024 - Asociatia Producatorilor Traditionali, Mestesugari si Artizani Valcea a demarat procesul pentru inscrierea produsului „Carnati din topor din Valcea" in registrul Uniunii Europene al indicatiilor geografice protejate.

Avertisment de Ziua Lecturii. De la cine sa invețe copiii sa citeasca, daca parinții stau cu ochii in telefon?

22:36, 15.02.2024 - Statul roman are politici foarte proaste de lectura, susține Radu Vancu. „Nu se investește in biblioteci, de pilda. In ultimele trei decenii s-au desființat mii de biblioteci in Romania. Jumatate dintre județele țarii nu au un sistem de librarii, nu au librarii din care sa cumpere oamenii carte. De…

REȚETE ROMANEȘTI Deliciul preferat al Regelui Mihai al Romaniei: Sarmalele in foi de varza

14:31, 12.02.2024 - Regele Mihai I al Romaniei, ultimul monarh al țarii, era cunoscut pentru modestia și discreția sa, inclusiv in preferințele culinare. Informațiile despre mancarurile sale preferate sunt limitate, insa se știe ca avea o afecțiune pentru bucataria tradiționala romaneasca, care se caracterizeaza prin simplitate…


Ce parere ai despre aceasta stire?