Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rețeta zilei de duminică. Rață răzășească pe varză

Publicat:

 Este o reteta foarte indragita pe plaiurile razesilor, carnea de rata potrivindu-se cel mai bine cu o varza calita acrisoara. Am intalnit-o in familiile țaranilor de pe apa Tazlaului și a Trotușului, care se țin toți de „neamuri” cu Ștefan cel Mare, mai ales aceia dintre ei care sunt blonzi și cu ochi albaștri. (Știut e ca maica voievodului era de pe la Borzești, loc in apropierea caruia cele doua rauri iși unesc apele. Legendele locale mai spun de nu știu cate „mandruțe”, pe care tanarul prinț și apoi voievod le-ar fi avut la inima (și ca de aia sunt vaile acelea pline de urmași de-ai lui...…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Drobul, o delicatesa nelipsita de pe masa de Paște. Ce sa pui in compoziție, ca sa nu se sfarame: secretul gospodinelor desavarșite

08:36, 19.04.2024 - Ce sa pui in drob ca sa nu se mai sfarame! Ingrediente: maruntaie de miel (ficat, plamani, inima si rinichi), 1 prapur de miel, ½ kg ficat de pui, ½ kg carne macra de pui sau de vita, 3 legaturi ceapa verde, 3 legaturi marar, 3 legaturi patrunjel, 4-5 oua , 2 legaturi usturoi, 2-3 oua fierte tari, 1…

Cum se pune cea mai buna varza murata și care e cea mai buna rețeta?

23:30, 15.04.2024 - Varza alba este cea mai populara opțiune pentru a fi murata, datorita consistenței și gustului sau. Aceasta este mai crocanta și mai ferma decat alte tipuri de varza, ceea ce o face ideala pentru murare. Totuși, varza roșie poate fi, de asemenea, murata cu succes și ofera un gust distinct și o culoare…

Sarmale de post cu varza acra, reteta strabunicii. Se punea un ingredient special care le dadea un gust dulce

14:40, 09.04.2024 - Pentru romani, nu exista masa de sarbatoare fara delicioasele sarmale. Daca iți dorești sa iți incanți familia și musafirii cu o varianta inedita a acestui preparat, merita sa te inspiri dintr-o rețeta veche de sarmale de post cu varza acra, populara pe vremea strabunicilor noștri. Un ingredient special,…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

09:55, 07.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…

Rețeta speciala de varza murata cu carne de porc. Ce truc folosesc gospodinele din Ardeal

13:00, 28.02.2024 - Rețeta special de varza murata cu carne de porc din Ardeal. Nu este deloc dificil sa o pregatești. Trebuie, in schimb, sa ai ceva timp liber la dispoziție pentru a ajunge la rezultatul potrivit. Gospodinele din Transilvania apeleaza la un ingredient deosebit pentru a oferi preparatului aroma intensa.…

Ciorba ruseasca ce pune capac mahmurelii. Cum se prepara celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas

13:20, 21.02.2024 - Exista diverse teorii cu privire la originea numelui. La inceput, aceasta ciorba era denumita ”selyanka” și era tradusa sub denumirea de ”mancarea sateanului”. Mai tarziu, denumirea s-a schimbat in "solyanka", folosind cuvantul "sol" (sare) pentru a sublinia caracterul sarat al supei, potrivit Știri…

Reteta de sloi de oaie. Reteta de sloi muntenesc de porc

09:06, 06.02.2024 - Sloiul este un preparat culinar gatit din carne de oaie, insa rețeta poate fi reinterpretata dupa bunul plac. Iata cum faci acasa racitura de oaie sau sloi de oaie, dar și care este cea mai buna rețeta de sloi muntenesc de porc.Sloiul este o mancare tradiționala, denumita și racitura ciobaneasca de…

Ce sa presari in tava de friptura, ca sa iasa carnea frageda. Secretul marilor bucatari din Romania

17:35, 25.01.2024 - Ce poate fi mai gustos decat o friptura frageda, suculenta, gatita la gratar, alaturi de garnitura dumneavoastra preferata. Pentru a ieși carnea frageda, trebuie sa respectați cateva reguli foarte simple. Friptura va avea un gust mult mai bun. Trucul celor mai buni bucatari pentru o friptura frageda…


Ce parere ai despre aceasta stire?