Rețeta Tamarei Șchiopu // Prăjituri din curmale şi nuci cu sirop de mesteacăn
Publicat:Ingrediente pentru 24 de bucați 500 de grame de curmale 150 de grame de unt moale 100 de grame de zahar brun patru linguri de sirop de mesteacan 250 de grame de faina doua oua 1,5 lingurite praf de copt 1,5 lingurite mix de condimente 50 de grame de miez de nuca 125 de grame de zahar pudra, cernut Metoda de preparare 1.Curmalele se maruntesc intr-u...
Citeste articolul mai departe pe ziarulnational.md…
Sursa articol: ziarulnational.md
Stiri pe aceeasi tema
Doi varstnici din Alba Iulia, pacaliți prin metoda „accidentul”. Au ramas fara 20.000 de lei, 1.000 de euro și 30 de grame de aur
19:35, 07.04.2024 - Atenție, stimați cetațeni! O inșelaciune prin metoda „accidentul” a fost inregistrata, in aceasta dupa amiaza, la Alba Iulia. Escrocii au incercat sa pagubeasca și o persoana din Sebeș, dar aceasta nu a dat crezare celor transmise la telefon. Inspectoratul de poliție Județean Alba readuce in atenție…
Laptele condensat, minunea din bucatarie pe care puține gospodine il folosesc
22:51, 05.04.2024 - Iubești laptele? Ei bine, acesta este un adevarat dar al naturii, iar omenirea a știut sa il valorifice la maximum. De-a lungul timpului, din el am reușit sa obținem tot felul de alte produse, cum ar fi branza, smantana sau iaurtul. Dar la ce folosește laptele condensat? Cu siguranta ai auzit si tu…
Ce trebuie sa pui in gogoși, ca sa iasa pufoase ca la patiserie. Secretul pe care doar gospodinele iscusite il știu
13:50, 14.03.2024 - Nu este necesar sa fii un cofetar experimentat pentru a le realiza, lista de mai jos conținand tot ceea ce ai nevoie. Gogoșile facute in casa sunt pur și simplu perfecte și aceste rețete vor deveni o parte din repertoriul de dulciuri al familiei. Ingrediente simple, pe care le gasești in orice camara,…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar
10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…
Taxa pe zaharul din prajituri. Fiscul va controla cate grame zahar sunt la 100 de grama de prajitura
16:55, 17.02.2024 - Taxa pe zaharul din prajituri. Fiscul va controla cate grame zahar sunt la 100 de grama de prajitura Taxa pe zaharul din prajituri. Fiscul va controla cate grame zahar sunt la 100 de grama de prajitura ANAF va controla rețetele din prajituri, urmand a taxa cu 19% zaharul adaugat. Inspectorii ANAF vor…
Rețeta rapida de crema de zahar ars. Ai nevoie de cinci ingrediente pentru acest desert simplu și delicios
18:05, 03.02.2024 - Daca nu ai idee cu ce desert sa ii mai surprinzi pe cei dragi, atunci noi iți propunem sa incerci aceasta rețeta de crema de zahar ars. Se prepara extrem de rapid și ai nevoie de doar cinci ingrediente.
Rețeta de weekend. Placinta dobrogeana cu foi, gustul de care nu te vei mai satura
16:05, 03.02.2024 - Placinta Dobrogeana - Ingrediente- Foi de placinta romaneasca din 500 g de faina- 1,2 kg de branza ușor sarata, grasa, ideal de oaie sau capra- 4-6 oua- Marar- Patrunjel (opțional)Daca optezi pentru varianta dulce:- 1,2 kg de branza dulce- 200 g zahar- 200 g stafide- Vanilie- Lamaie- PortocalaPlacinta…
Ceaiul de ceapa, miracol pentru sanatate. De ce ar trebui sa bei zilnic o ceșcuța din licoarea care a uimit lumea medicala
12:30, 28.01.2024 - Cum prepari ceaiul de ceapa Ingrediente: - o ceapa mare- 500 ml de apa- miere (opțional) - lamaie (opțional)Mod de preparare ceai de ceapa:Incepe prin a spala și taia ceapa in felii mari, cu tot cu foi. Ulterior, pune apa la fiert și adauga feliile atunci cand incepe sa dea in clocot. Fierbe feliile…