Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reţetă gustoasă de ciorbă de perişoare

Publicat:

Se curata ceapa, se toaca si se pune la calit intr-un vas mare pentru de ciorba. Peste ea se adauga morcovul ras, rosia taiata cubulete. Cand s-au calit de umple oala cu apa si se adauga morcovul taiat cubulete si ardeii.

Intre timp, pana fierb legumele  se fac perisoarele. Peste carnea tocata se adauga o canita de orez, patrunjel taiat marunt si un ou, sare si se amesteca bine, bine. Cand zeama de legume incepe sa dea in clocot , se reduce focul si se adauga rand pe rand perisoarele. Se lasa la fiert ciorbita timp de 1 ora, dupa care se pun patrunjelul, leusteanul, restul de orez…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Tarta cu blat de mamaliga. O rețeta gustoasa, de post

09:05, 15.04.2024 - Cu siguranța ți s-a intamplat sa-ți ramana din mamaliguța pregatita pentru pranz sau cina. Și daca nu ai alta idee ce sa faci din ea, iți propunem rețeta noastra de tarta cu blat de mamaliga.

Ghisman. Rețeta de placinta dobrogeana cu iaurt. Desert foarte popular, care se prepara din ingrediente simple

18:30, 02.04.2024 - Se spune ca acest desert se prepara in ritul paparudelor, divinitați invocate pentru a aduce ploaia. La origini, rețeta se prepara cu corasla, primul lapte de vaca, muls imediat dupa fatare. Aceste este un lapte foarte gras, care prin fierbere se coaguleaza in mici bulgarași. Dar cum corasla nu este…

Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta

20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…

Cu ce sa inlocuiești orezul din perișoare. Trucul gospodinelor din Bucovina

17:30, 05.03.2024 - Perișoarele, un adevarat deliciu care rareori lipsește de pe mesele romanilor. Exista mai multe rețete de perișoare, toate foarte gustoase, dar noi astazi va vom prezenta una fara orez. Cu ce poți inlocui orezul din perișoare Ciorba de perișoare se numara printre cele mai iubite. Este un preparat tradițional,…

Festin culinar de 1 Martie, chiar la tine acasa! Cum prepari cel mai delicios sushi pe care l-ai mancat vreodata: rețeta, pas cu pas

11:10, 01.03.2024 - Ingredientele de care ai nevoie: - orez pentru sushi - alge nori (foi de alge speciale pentru sushi)- oțet de orez- zahar- sare- pește proaspat (ton, somon sau crab stick)- legume proaspete (castraveți, avocado, morcovi)- wasabi (opțional, in funcție de gusturi)INSTRUCTIUNI- Clatește orezul cu apa rece…

Ce pun grecii in ciorba de perișoare, de fapt. Rețeta lor este diferita, dar foarte gustoasa

23:01, 29.02.2024 - Grecia are o bucatarie diversificata, plina de preparate delicioase și speciale. Printre cele mai iubite se numara și ciorba de perișoare greceasca, ce are o rețeta diferita fața de a noastra. Ce pun ei in supa, de fapt și care este ingredientul-minune. Cum se face ciorba de perișoare in Grecia Daca…

Ciorba ruseasca ce pune capac mahmurelii. Cum se prepara celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas

13:20, 21.02.2024 - Exista diverse teorii cu privire la originea numelui. La inceput, aceasta ciorba era denumita ”selyanka” și era tradusa sub denumirea de ”mancarea sateanului”. Mai tarziu, denumirea s-a schimbat in "solyanka", folosind cuvantul "sol" (sare) pentru a sublinia caracterul sarat al supei, potrivit Știri…

Cand se adauga carnea și legumele pentru cea mai gustoasa ciorba. Bunicile procedeaza așa de zeci de ani

13:20, 19.02.2024 - Ciorba este unul dintre cele mai iubite preparate, potritiv chiar și pentru cei mai pretențioși. Foarte mult conteaza, insa, ca acest fel de mancare sa fie pregatit ca la carte. Puține gospodine știu cand se adauga carnea și legumele, de fapt, astfel incat sa fie bine fierte. Iata cele mai bune sfaturi,…


Ce parere ai despre aceasta stire?