Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premieră mondială în domeniul științei! Cercetătorii japonezi au creat pielae perfect funcţională

Publicat:

Premiera mondiala in domeniul științei. Cercetatorii japonezi au reușit sa creeze in laborator piele perfect functionala.

Aceasta conține glande sudoripare și foliculi de par si a fost creata din celule stem. 

Descoperirea ofera șanse de tratament celor care sufera de afecțiuni dermatologice, printre care caderea parului.

Savanții au implantat inițial foliculi in pielea unui șoarece fara par și au vazut ca invenția lor este eficienta.

Insa, aceștia au precizat ca va mai dura inca vreo cinci ani pana cand tratamentul va putea fi aplicat si cazul oamenilor.

Pana…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

In China a fost descoperit un mormint pastrat perfect din perioada dinastiei Ming 

02:05, 20.03.2024 - Experții de la Institutul de Relicve Culturale și Arheologie din Shanxi au descoperit in orașul Xinzhou, provincia Shanxi, in nordul Chinei, un mormint impresionant din perioada Dinastiei Ming. Mormintul, vechi de 430 de ani, s-a pastrat intr-o stare remarcabil de buna. S-au pastrat aproape ideal și…

Un soi de vinete arhaic, reinviat de cercetatorii romani printr-o procedura genetica speciala

12:35, 18.03.2024 - Premiera pentru cercetarii buzoieni de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzau, dupa dotarea cu un laborator ultramodern. Au reușit prima extragere de ADN vegetal dintr-un soi vechi de vanata, care nu se mai cultiva in Romania. De acum inainte, creațiile romanești nu vor mai fi pierdute

O noua premiera naționala in domeniul dispozitivelor implantabile pentru pacienții cardiaci la Spitalul CLINICCO Brașov

16:15, 13.03.2024 - Intr-o premiera naționala,  a avut loc implantarea unui stimulator cardiac dintr-o noua generație, ceea ce prezinta un mare pas tehnic, permițand efectuarea investigațiilor RMN fara intervenții suplimentare, oriunde și oricand, fara a necesita prezența unui medic specializat in dispozitive implantabile…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

MApN: Acord, in premiera, intre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Maroc cu privire la cooperarea in domeniul militar si tehnic

11:40, 28.02.2024 - Nr. 4628 februarie 2024 Acord, in premiera, intre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Maroc cu privire la cooperarea in domeniul militar si tehnic Ministrul apararii nationale, Angel Tilvar, si ministrul apararii nationale marocan, Abdeltif Loudyi,, au semnat, la Rabat, Acordul intre Guvernul Romaniei…

11 februarie: Ziua internaționala a femeilor din domeniul științei. Nume cu impact major asupra cercetarii

07:05, 11.02.2024 - 11 februarie: Ziua internaționala a femeilor din domeniul științei. Nume cu impact major asupra cercetarii 11 februarie: Ziua internaționala a femeilor și fetelor din domeniul științei. Declarata de Adunarea Generala a ONU in 2015,  aceasta zi este sarbatorita, de atunci, anual. Este ocazia perfecta…

Cercetatorii au dezvoltat un test de sange pentru depistarea cancerului cerebral care poate creste rata de supravietuire

10:20, 26.01.2024 - Chirurgii si oamenii de stiinta au dezvoltat un test de sange pentru cancerul cerebral, in premiera mondiala, care, potrivit expertilor, ar putea revolutiona diagnosticarea, accelera tratamentul si creste rata de supravietuire, informeaza The Guardian. Timp de ani de zile, tumorile cerebrale…

Hormonul iubirii ii invața pe șoareci sa se fereasca de harțuitori (cercetatori)

07:45, 26.01.2024 - Hormonul iubirii ii invața pe șoareci sa se fereasca de harțuitori (cercetatori)Cercetatorii au descoperit ca oxitocina, hormonul iubirii, poate avea și un rol cheie in conflicte. Oxitocina ii poate invața pe șoareci sa se fereasca de harțuitori. Descoperirea ar putea duce la noi tratamente pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?