Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premieră: A fost lansat Muzeul Virtual al Unirii

Publicat:

S-a deschis Muzeul Virtual al Unirii. Cu un simplu click, puteți vedea ziare de acum o suta de ani, fotografii, scrisori, sau obiecte personale ale celor care au participat la Marea Unire. Cu un simplu click pe telefonul mobil la adresa  www.mvu.ro , pasionații de istorie pot descoperi cine sunt cei care faceau parte din Sfatul Țarii, cand Basarabia s-a unit cu Regatul Romaniei, in 1918. Sau cu ce stilou a semnat actul unirii Pan Halipa. Muzeul Virtual al Unirii cuprinde, ca intr-o expoziție adevarata, timbre, tablouri, medalii sau harti ce contureaza istoriile unirii cu Romania a Basarabiei,…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expozitia deschisa la Muzeul National de Istorie a Romaniei Arta religioasa. Forma. Continut. Sens(VIDEO)

19:41, 20.03.2024 - O copie la scara naturala, pe panza, a iconostasului de la Manastirea Stavropoleos, o valoroasa piesa de sculptura brancoveneasca, cu icoane ce provin din doua medii artistice diferite, arta brancoveneasca si icoana ruseasca, unele dintre ele foarte vechi sec. al XVIII lea , poate fi admirata la Muzeul…

Sute de vizitatori au trecut pragul punctului muzeal dedicat sanctuarului de la Parța/Foto

08:21, 13.03.2024 - Sanctuarul neolitic descoperit la Parța, reconstituit in cadrul unui punct muzeal amenaja de Muzeul Național al Banatului in localitate a atras sute de vizitatori inca de la deschidere. Weekend-ul trecut, Punctul Muzeal de la Parța a fost locul de intalnire pentru peste 300 de pasionați ai istoriei.…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:40, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:35, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE IN LUT – IN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, la Muzeul Național de Istorie a Romaniei (participa, printre altii: Muzeul Județean Buzau (MJB), Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Ramnicu Sarat (MMRS)

07:00, 02.03.2024 - Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) anunța lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE IN LUT – IN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2024, aria Patrimoniu Cultural Material, cu suma de 127.382,80 lei.

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Rana istoriei. Fostele inchisori comuniste, in Patrimoniul UNESCO

11:35, 21.02.2024 - Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anuntat ca a pregatit foaia de parcurs a fostelor inchisori comuniste – Sighet, Pitesti, Jilava, Ramnicu Sarat si Fagaras – pentru ca acestea sa intre in Patrimoniul Mondial UNESCO. „Fostele inchisori comuniste – Sighet, Pitesti, Jilava, Ramnicu Sarat si Fagaras…

Ziua Unirii Principatelor Romane la Piatra Neamț

09:40, 22.01.2024 - Miercuri 24 ianuarie, nemțenii sunt invitați incepand cu ora 12.00 pe Platoul Curții Domnești, pentru a participa la manifestarile organizate cu prilejul implinirii a 165 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Romaneasca, care a avut loc in 1859, in persoana domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Programul…


Ce parere ai despre aceasta stire?