Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Plafonarea dobânzilor ar putea genera efecte "în lanţ", care vor duce până la atenuarea creşterii economice. Bancherii cer mai mult timp pentru dezbaterea proiectului

Publicat:

Proiectul de lege privind plafonarea dobanzilor ar putea genera efecte "in lant" care sa duca pana la atenuarea cresterii economice, potrivit unui comunicat al a Bancilor (ARB) si Consiliului Patronatelor Bancare din Romania (CPBR). Conform documentului, posibilul impact al acestor propuneri legislative este relevat şi de studiul de impact prezentat public luni de către KPMG Advisory, realizat la solicitarea ARB şi CPBR. Studiul KPMG relevă faptul că, atât impactul individual, cât şi cel cumulat al celor trei propuneri legislative…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ungurii au ajuns sa ii invidieze pe romani! Efect neașteptat al masurilor economice din guvernarea PSD

21:15, 22.04.2024 - Plafonarea prețurilor la alimentele de baza iși arata, in ultimele luni, efectele pozitive asupra buzunarelor romanilor, și sprijina creșterea economica. Tot mai mulți cetațeni maghiari iși fac cumparaturile in supermarketurile din Romania. Ungurii au ajuns sa ii invidieze pe romani! Datorita eforturilor…

Stimularea dezvoltarii durabile și a creșterii economice a Bucureștiului: abordarea One United Properties

09:26, 22.04.2024 - Conform proiecțiilor The Economist, Romania va continua sa aiba una dintre cele mai mari rate de creștere economica din UE pana in 2028, iar capitala noastra se afla in fruntea acestei traiectorii. Bucureștiului este atractiv nu doar pentru semnificația sa istorica, ci și pentru potențialul sau ca centru…

Investițiile publice masive, cheia creșterii economice și in 2024

12:45, 17.04.2024 - Romania se numara printre tarile membre UE cu cele mai importante cresteri ale productiei industriale din blocul comunitar, arata datele publicate la 15 aprilie, de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Plafonarea dobanzilor cu care PSD vine din nou in sprijinul romanilor

12:30, 28.03.2024 - Noua lege prevede ca valoarea totala platibila de catre consumator nu poate depași dublul valorii totale a creditului. Astfel, daca un client al unui IFN imprumuta, de exemplu, 5.000 de lei, el nu poate fi obligat sa returneze mai mult de 10.000 de lei. Nici o dobanda penalizatoare sau alta clauza contractuala…

Tata Nuțu și-a facut IFN. Va trece oare legea privind plafonarea dobanzilor?

12:25, 27.03.2024 - Motto: „Patria se cheama poporul, iar nu tagma jefuitorilor“ (Tudor Vladimirescu) Conform declarațiilor senatorului PSD Daniel Zamfir, unele Instituții Financiare Nebancare (IFN) din Romania aplica dobanzi anuale ce variaza intre 7.000% și 8.000%, un nivel ce pare desprins din poveștile cu camatari.…

Sondajul BEI privind investițiile 2023: Companiile romanești au manifestat o rezistența peste așteptari in fața incetinirii creșterii economice și prioritizeaza extinderea capacitații de producție

17:35, 19.03.2024 - Șocul din sectorul energetic a afectat puternic firmele romanești. Aproximativ trei sferturi dintre acestea (72%) raporteaza o creștere mare a cheltuielilor cu energia, in comparație cu firmele din SUA (30%). Șocul a generat o reacție: 96% dintre firmele din Romania au implementat strategii de atenuare…

Județul Maramureș – zona pilot pentru evaluarea impactului socio-economic produs prin implementarea Strategiei UE 2030

17:30, 29.02.2024 - Proiectul eFeedback, prin care WWF-Romania (Fondul Mondial pentru Natura) și partenerul de proiect GeoMMed și-au propus sa dea o voce cetațenilor din județul Maramureș care vor sa se implice in proiectele de mediu ce ii afecteaza direct, a ajuns la final. Tragand linie, județul Maramureș are acum un…

Inflația din Romania, mai mare decat in Rusia. Ce se intampla cu dobanda cheie in lume

21:55, 20.02.2024 - Analistul eToro, Bogdan Maioreanu, observa ca speranțele investitorilor privind o scadere rapida a ratelor dobanzilor atat in SUA, cat și in UE se estompeaza rapid. El argumenteaza ca, in ciuda performanței economice pozitive recente, inflația mai mare decat prevazut in ambele regiuni a redus probabilitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?