Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Piața energiei s-a liberalizat complet!

Publicat:

De la 1 ianuarie 2018, piața energiei electrice a fost complet liberalizata. Asta inseamna ca furnizorii consacrați nu vor mai deține monopolul, multe alte firme putand intra pe piața, iar statul nu va mai dicta prețurile. Fiecare consumator iși poate acum alege furnizorul de curent electric, alegere ce presupune fie sa ramana la unul dintre cei consacrați – de exemplu, E.ON, actualul – fie sa treaca la o alta companie. Deocanamdata, peste 80 la suta dintre cei aproximativ opt milioane de consumatori din Romania au ramas la vechiul furnizor. E important de știut ca toți clienții casnici…

Citeste articolul mai departe pe obiectivvaslui.ro…  

Sursa articol: obiectivvaslui.ro


Stiri pe aceeasi tema

O companie portugheza din domeniul energiei regenerabile intra in Romania și face angajari

13:26, 11.04.2024 - Unul dintre principalii operatori internaționali de pe piața energiei regenerabile cu tehnologii multiple, anunța intrarea pe piața din Romania prin accesarea segmentului de Generare Distribuita.

Case Alba Iulia – Ghidul complet pentru achiziționarea unei case in Alba Iulia

17:40, 03.04.2024 - Achiziționarea unei case in Alba Iulia poate fi o experiența emoționanta și provocatoare, mai ales daca sunteți in cautarea unei locuințe intr-un oraș istoric și plin de viața precum Alba Iulia. Acest ghid va va oferi informațiile necesare pentru a va ajuta sa navigați cu succes pe piața imobiliara…

Cum se explica prețurile negative la energie

07:55, 01.04.2024 - Piața energetica din Romania s-a confruntat duminica, 31 martie, cu o situație excepționala, cu prețuri negative in anumite intervale orare pe piața bursiera spot. Este o situație rar intalnita pana acum, in care producatorii de energie sunt platiți pentru a-și evacua surplusul de electricitate pe care…

Guvernul modifica plafoanele pentru tarifele la gaze și energie electrica

13:00, 28.03.2024 - In debutul ședinței de Guvern de astazi, 28 martie 2024, premierul Marcel Ciolacu a anuntat modificarea plafoanelor la energie și gaze pentru consumatorii persoane fizice și juridice. „Le-am promis romanilor ca menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze pana in primavara lui 2025. Azi, facem…

Mișcari interesante pe piața energiei. Nemții de la E.ON o iau pe urma ENEL și vor sa plece din Romania

10:41, 23.03.2024 - Reapar informatiile privind iesirea greilor din energie. De data aceasta, nemtii de la E.ON analizeaza un exit. “Se uita la zona de furnizare. Deja au un consultant financiar. Interesati ar fi o asociare intre Romgaz si Hidroelectrica, dar si ENGIE”. In 2022, odata cu izbucnirea razboiului din Ucraina…

De ce ar putea o schema de sprijin de 3 miliarde de euro sa bulverseze piața energiei din Romania, timp de 15 ani / Ce sunt contractele pentru diferența

14:00, 11.03.2024 - In plin boom al investițiilor in energia regenerabila, Comisia Europeana a aprobat, pentru Romania, o noua schema de finanțare, de 3 miliarde de euro, pentru proiecte noi in fotovoltaice și eoliene. Sunt bani care vor finanța contracte pentru diferența (CfD), prin care prețul energiei electrice va fi…

Florin Dragan, rectorul UPT: „La nivel national, numarul de studenți ce vor sa devina ingineri a scazut cu aproape 15% in ultimii zece ani. Asta deși pe piața muncii este o cerere imensa”

10:40, 09.02.2024 - Un raport privind starea invațamantului superior din Romania, realizat de Ministerul Educației, arata ca la facultațile de inginerie erau anul trecut inscriși 75.331 de studenți. In 2014 erau cu 11.000 mai mulți; Deși universitațile tehnice au reușit sa mențina in general cifrele de școlarizare, universitațile…

Ofertele de preț pe piața energiei au scazut brusc, dupa ce Comisia Europeana și-a exprimat suspiciuni in legatura cu nivelul prețurilor din Romania

09:45, 07.02.2024 - La electricitate, spre exemplu, cele mai multe oferte li se adreseaza celor care au un consum mai mare.Inclusiv la gaze sunt peste 20 de variante mai ieftine decat limita maxima stabilita de stat. In București, pentru cei care folosesc sub 100 de kilowatt ora pe luna, nu exista nicio oferta de preț…


Ce parere ai despre aceasta stire?