Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pârjoale moldoveneşti ca la bunica acasă. Reţeta preparatului gustos, de ce se prăjesc în unt şi cât de mari se fac

Publicat:

Parjoalele sunt niste „galuste“ din carne care ne arata, limpede si maroniu pe alb (caci cu piure sunt mai bune decat orice) ca, daca sudul muntenesc si balcanizat nu ne-ar fi impus, odata cu dialectu-i oficializat, si cuvinte precum ciulama sau chiofte, n-am fi fost niciodata bantuiti de ideea falsa ca toate ale gurii ne-au fost mestecate mai intai de osmanlai.

Cu piure de cartofi si varza murata, parjoalele bucura si satura de sute de ani omenirea daco-latina condimentata cu ceva prafuri bulgaro- lingvistice. Le stiu de copil prezente in orice vitrina, de la orice cantina sau bufet,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce sunt „proteinele slabe” și din ce alimente le poți obține

13:45, 23.04.2024 - Recomandarile de a manca „proteine slabe” vin din toate direcțiile in aceste zile. Dar ce inseamna asta, mai exact? Cu siguranța, cand ne gandim la „slab” ne gandim la „cu conținut scazut de grasimi”. Dar, in realitate, „proteine slabe” este o descriere stangace pentru „surse sanatoase de proteine”,…

Parjoale de orez de post: rețeta buna și simpla

10:35, 12.04.2024 - Pentru cei care respecta Postul Mare sau nu folosesc deloc produse din carne, va oferim o rețeta de parjoale de post. Astfel de cotlete de orez cu legume pot fi consumate la pranz, la cina, cu sau fara garnitura. Ingrediente Orez cu bob rotund – 150 g de crupe sau 400 g de orez fiert.Morcovi – un morcov…

Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta

20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…

Paine cu lapte batut in aluat. Cea mai pufoasa și alba paine

09:40, 25.03.2024 - Painea de casa este, de cele mai multe ori, mai gustoasa decat painea din comerț. Controlul ingredientelor este la tine, dar și satisfacția obținerii unui produs preparat in casa. In plus, mirosul aluatului copt, care inunda bucataria, te poarta cu nostalgie catre casa bunicii și al ei carnețel cu rețete…

Pilaf cu urzici. Rețeta de post plina de savoare și vitamine

16:15, 18.03.2024 - Este o rețeta simpla, ușoara și foarte rapid de preparat. Este ideala pentru atunci cand cand vii obosita de la birou și nu ai prea multe opțiuni pentru un pranz delicios. Este ideala și pentru zilele de post, pentru ca este plina de savoare și este sanatoasa. In plus, combinația de ingrediente este…

Ciorba ruseasca ce pune capac mahmurelii. Cum se prepara celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas

13:20, 21.02.2024 - Exista diverse teorii cu privire la originea numelui. La inceput, aceasta ciorba era denumita ”selyanka” și era tradusa sub denumirea de ”mancarea sateanului”. Mai tarziu, denumirea s-a schimbat in "solyanka", folosind cuvantul "sol" (sare) pentru a sublinia caracterul sarat al supei, potrivit Știri…

Secretul celei mai delicioase ciorbe de cartofi. Ingredientul care o transforma intr-un preparat deosebit

14:41, 19.02.2024 - Atunci cand vine vorba despre supe și ciorbe, este foarte greu sa gasim o rețeta mai ușor de pregatit decat cea a ciorbei de cartofi. Indiferent daca suntem experți in bucatarie, sau daca ne simțim copleșiți de orice rețeta mai dificila decat cea a simplilor cartofi prajiți, aceasta ciorba va fi perfecta…

MESE FESTIVE Chec aperitiv sarat cu șunca și masline: O rețeta festiva perfecta

12:35, 14.02.2024 - Cand vine vorba de a impresiona oaspeții la o masa festiva, checul aperitiv sarat cu șunca și masline este alegerea ideala. Acest aperitiv colorat și savuros va fi, cu siguranța, punctul de atracție al platoului de gustari. The post MESE FESTIVE Chec aperitiv sarat cu șunca și masline: O rețeta festiva…


Ce parere ai despre aceasta stire?