Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

OCEANUL de pe Marte. NASA face dezvăluiri incredibile | VIDEO

Publicat:

Marte a avut mai multa apa decat de pe Terra Analiza reziduurilor de apa existente in calotele glaciare de pe Marte arata faptul ca Planeta Roșie a fost o data, cel puțin parțial, albastra. Cu miliarde de ani in urma, Marte a avut mai multa apa decat de pe Terra, a transmis NASA.

"Studiul nostru ofera o estimare solida privind cantitatea de apa care a fost pe Marte o lunga perioada de timp", a declarat , de la NASA Goddard Space Flight Centerprinci, autor al studiului.

Studiul, publicat în revista Science,…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Oamenii de stiinta au identificat o stea neutronica nascuta dintr-o supernova observata cu ochiul liber de pe Terra in 1987

10:05, 25.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia a fost atat de violenta, incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…

Exista gheața pe Marte? Oamenii de știința au surprins prin descoperire

00:56, 20.01.2024 - Stratul de gheața are o grosime de aproximativ 4 kilometri. Rezervele de apa inghețata corespund, ca volum, aproximativ cu volumul Marii Roșii. Oamenii de știința europeni au confirmat descoperirea unor depozite subterane "uriașe" de apa inghețata pe Marte. Descoperirea a fost facuta in formațiunea…

Descoperire misterioasa pe Marte: roverul Perseverance identifica un obiect nemaivazut pana acum!

11:10, 19.01.2024 - In legendara colecție de povestiri SF „The Martian Chronicles„, scrise de Ray Bradbury, una dintre speciile gasite pe Planeta Roșie este un grup de sfere albastre plutitoare. Acum, roverul Perseverance al NASA a observat cu adevarat una. Ei bine, exista o șansa sa nu fie chiar același lucru, dar e,…

Oamenii de știința au identificat mai multe specii de pasari care invața sa cinte cind sunt inca in ou

05:05, 11.01.2024 - Cercetatorii australieni au monitorizat pasarile cu ajutorul aparatelor de inregistrare a cuiburilor și au descoperit ceva unic. Mai multe specii de pasari invața sa cinte chiar inainte de a se naște. In timpul unor studii anterioare, oamenii de știința au descoperit ca femelele anumitor specii de pasari…

Oamenii de știința lanseaza sonde in microplastice in Antarctica

22:05, 08.01.2024 - Cantitatea de microplastice din Antarctica este analizata folosind știința nucleara pentru a studia apele regiunii, sedimentele și chiar excrementele de pinguini, potrivit Reuters. Oamenii de știința au lansat o investigație in poluarea cu microplastice in Antarctica. Experții folosesc mostre din regiune…


Ce parere ai despre aceasta stire?