Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Observarea păsărilor diminuează stresul și riscul de depresie și anxietate (studiu)

Publicat:

Persoanele care locuiesc in cartiere in care traiesc multe pasari, arbuști și copaci au un risc mai mic de a suferi de depresie, anxietate și stres, potrivit unui studiu efectuat de specialiști de la Universitatea din Exeter, dar și din cadrul for Ornithology și de la Universitatea din Queensland, informeaza Science Daily.
Studiul, la care au contribuit cateva sute de participanți, a relevat faptul ca observarea pasarilor și a altor elemente din natura precum arbuștii și copacii are beneficii pentru sanatatea mentala, indiferent daca persoanele respective traiesc in mediul urban…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Test IQ pentru genii. Cate diferențe exista intre cele doua pisici

14:25, 15.04.2024 - O provocare pentru cei inteligenți și atențiAcest test nu este doar un exercițiu de divertisment, ci și o metoda de a evalua rapiditatea cu care cineva poate procesa informația vizuala și de a determina nivelul de atenție la detalii. Persoanele care identifica rapid diferențele demonstreaza abilitați…

Andrei Octavian Paraschivescu, reales rector al Universitații „George Bacovia” din Bacau

16:15, 27.03.2024 - In data de 20 martie 2024, la Universitatea „George Bacovia” din Bacau s-au organizat alegeri pentru funcția de rector al instituției. Andrei Octavian Paraschivescu, conferențiar doctor, a fost reales pentru un nou mandat de 5 ani, cu unanimitate de voturi. Alegerile au fost validate in Ședința Senatului…

Doliu in lumea culturala romaneasca! A murit Radu Parpauta, cunoscutul scriitor și traducator ieșean

14:15, 14.03.2024 - Nascut in 1955 la Tomești, Radu Parpauta a absolvit Facultatea de Rusa-Romana a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.De-a lungul anilor, a lucrat ca profesor de tara, bibliotecar, documentarist, ghid turistic, traducator și ziarist. Polirom i-a publicat in 2018 volumul de proze scurte „Ramas-bun”,…

UMF Craiova cumpara echipamente IT de aproape 1,2 milioane de euro

05:25, 06.03.2024 - Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Craiova a scos la licitatie, de curand, un contract care presupune o suma considerabila, prin intermediul caruia vrea sa cumpere echipamente IT. Valoarea acestuia ajunge aproape la 1,2 milioane de euro, bani proveniti din Planul Național de Redresare și Reziliența…

Norofert a finalizat o prima etapa dintr-un laborator de cercetare si multiplicare microorganisme pentru agricultura, investitia finala va ajunge la 6 milioane lei

13:00, 13.02.2024 - ”Norofert, liderul cercetarii pentru agricultura regenerativa si unul dintre cei mai mari producatori de inputuri din Romania, listat la Bursa de Valori Bucuresti pe piata AeRO (simbol BVB: NRF), anunta finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare si multiplicare microorganisme pentru utilizare…

Ce trasaturi faciale determina daca aratam bogați sau saraci

10:41, 27.01.2024 - Un studiu prezinta ce trasaturi faciale determina daca aratam bogați sau saraci. Persoanele cu fețe mai late, mai scurte și mai plate au mai multe șanse sa fie percepute ca fiind sarace, potrivit unui studiu, scrie G4Media care citeaza The Times . Cercetarea, condusa de oameni de știința de la Universitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?