Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii pot alerga pe Lună mult mai rapid decât se credea

Publicat:

Un studiu realizat de NASA in interiorul unui avion in care se pot simula conditii de gravitatie similare cu cele de pe Luna a aratat ca oamenii pot alerga pe suprafata satelitului natural al Pamantului mult mai repede decat s-a crezut pana in prezent.

Misiunile NASA cu echipaj uman pe Luna au aratat ca astronautii aveau dificultati mari de deplasare, parand ca se misca cu incetinitorul.

Pana in prezent s-a crezut ca atractia gravitationala mult mai mica pe Luna, fata de Pamant, ii impiedica pe astronauti sa se deplaseze cu rapiditate. Acum, specialistii NASA considera ca de…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Caile ferate se degradeaza mai repede decat pot fi reparate. In 2023 au fost introduse noi restricții pe 764 de kilometri

17:21, 01.04.2024 - Caile ferate ale țarii se degradeaza mai rapid decat pot fi reparate. Asta inseamna ca nu vom putea scapa de restricțiile de viteza ale trenurilor prea curand sau deloc, cum recunoaște și ministrul Transporturilor. Anul trecut, de exemplu, au fost eliminate restricții care, impreuna, cumulau 555 de…

Vapatul provoaca leziuni ale ADN-ului similare cu cele provocate de fumat 

16:40, 24.03.2024 - Vapatul provoaca leziuni ale ADN-ului similare cu cele provocate de fumat, potrivit G4media . Oamenii de știința de la University College London au descoperit ca utilizatorii de dispozitive de vapat și fumatorii au suferit modificari similare la nivelul ADN-ului lor, scrie  Sky News. Aceste modificari…

In Romania se va circula, din 28 martie, pe un drum de mare viteza care va face legatura cu Occidentul

18:20, 22.03.2024 - Un nou drum de mare viteza se deschide in Romania. Șoseaua care va face legatura cu Occidentul va fi inaugurata pe 28 martie. Soseaua ce leaga Oradea de Autostrada Transilvania (Biharia) are o lungime de 19 kilometri, din care 13 km cu profil de drum expres si 6 km de drum national, cu cate doua…

Romania a intrat in viteza turbo: Grideanu anunța un record istoric pentru țara noastra

09:35, 21.03.2024 - Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat ca, in prezent, se lucreaza pe aproximativ 750 de kilometri de autostrada și drum expres, un ritm cum nu a mai existat niciodata in Romania. De asemenea, pana in 2030 se vor incheia contracte pentru inca 1700 de kilometri de autostrada și drum expres.…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Descoperire fascinanta despre modul in care virusurile au modelat creierul uman

10:30, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP. Aceasta cercetare, publicata joi in…


Ce parere ai despre aceasta stire?