Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de ştiinţă, semnal de alarmă: Europa ar putea fi „INVADATĂ” de viruşi tropicali care se transmit prin insecte

Publicat:

Boli transmise prin insecte, precum febra Dengue sau leishmanioza, s-au extins periculos in mai multe zone ale Europei, avertizeaza oamenii de stiinta, potrivit .

Expansiunea acestor boli este determinata, intr-o proportie semnificativa, de schimbarile climatice si de libertatea de circulatie. Este una dintre concluziile trase de expertii reuniti la de si , care s-a desfasurat duminica la Amsterdam.

Chiar si zonele din Europa situate la altitudini inalte, care nu sunt de obicei predispuse riscului de transmitere…

Citeste articolul mai departe pe gorj-domino.ro…  

Sursa articol: gorj-domino.ro


Stiri pe aceeasi tema

Urșii, mai protejați decat oamenii in Romania - Ministrul Mediului cere, la Bruxelles, permisiune pentru intervenții mai drastice

20:40, 25.03.2024 - Prezent luni la Consiliul de Mediu de la Bruxelles, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a susținut mai multe intervenții, una dintre ele fiind despre necesitatea reevaluarii starii de conservare a populației de urs brun din Europa. „Romania a dovedit ca este capabila sa gestioneze cea mai mare populație…

Procurorul general trage un semnal de alarma - Drogurile pot intra in Romania prin Portul Constanța fara verificari

19:35, 20.03.2024 - Procurorul general al Romaniei, Alex Florența, afirma ca traficul de droguri „este o problema grava, un fenoment care a cunoscut in ultimii ani o creștere exponențiala și nu doar in Romania, ci mai ales la nivelul Europei de Vest”. Șeful Parchetului de la langa Inalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ)…

Un „foarfece” pentru HIV a dat rezultate in laborator

19:05, 20.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand toate urmele…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Oceanologii trag un semnal de alarma: cel mai adinc loc de pe Pamint i-a surprins neplacut pe oamenii de știința

02:10, 17.02.2024 - Oamenii de știința au prezentat publicului o descoperire surprinzatoare, facuta la o adincime de aproape 11 mii de metri. Cele vazute au provocat oceanologilor impresii triste. In adincurile Gropii Marianelor, cel mai adinc punct de pe Pamint, unde lumina soarelui nu patrunde, oamenii de știința de…

Putin amenința sa invadeze din est, Trump vrea sa retraga SUA din vest. Cum se poate apara Europa de una singura impotriva Rusiei

08:05, 07.02.2024 - Europa va sarbatori pe data de 6 iunie a 80-a aniversare a debarcarilor din Normandia din Ziua Z, care a dat startul operațiunii de eliberare a Europei in 1944. Insa, mai exista o aniversare importanta anul acesta care nu va fi sarbatorita pentru ca reprezinta un mare eșec pentru Europa: votul din Adunarea…

Orasul din Europa lovit de cea mai grava seceta din ultimii 1.200 de ani. Oamenii nu au voie sa-si spele masinile, 10 milioane de turisti afectati

03:00, 03.02.2024 - Ploile si vijeliile matura nordul Europei si Statele Unite. In Norvegia, s-au inregistrat rafale de aproape 200 de kilometri pe ora. In Spania, in schimb, tara in care traieste a doua comunitate de romani din Diaspora, lipsa apei este problema. Catalonia a declarat stare de urgenta din cauza secetei,…

Oamenii de știința au facut o descoperire revoluționara pentru depistarea cancerului: 'Biopsia lichida'

08:45, 26.01.2024 - Chirurgii si oamenii de stiinta au dezvoltat un test de sange pentru cancerul cerebral, in premiera mondiala, care, potrivit expertilor, ar putea revolutiona diagnosticarea, accelera tratamentul si creste rata de supravietuire, informeaza The Guardian, conform news.ro.Timp de ani de zile, tumorile…


Ce parere ai despre aceasta stire?